Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγήτρια Άννα Μπατιστάτου, συμμετείχε ως ομιλήτρια στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών,στη θεματικήεκδήλωση με τίτλο «Healthcare, Education and Economy: Acting where it Matters the Most», η οποία διοργανώθηκε από τη Μονάδα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς,στις 24 Απριλίου 2026.

Η εκδήλωση επικεντρώθηκε στη διασύνδεση των τομέων της υγείας, της εκπαίδευσης και της οικονομίας, αναδεικνύοντας την ανάγκη για στοχευμένες παρεμβάσεις με ουσιαστικό κοινωνικό και αναπτυξιακό αντίκτυπο, ιδίως στην ελληνική περιφέρεια.

Στο πάνελ συμμετείχαν επίσης ο Καθηγητής Χειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Γεώργιος Σωτηρόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Prisma Electronics SA, κ. Χρήστος Γιορδαμλής. Τη συζήτηση συντόνισε η αρθρογράφος της εφημερίδας Καθημερινή, κα Μαργαρίτα Πουρνάρα.

Κατά την τοποθέτησή της, η Πρύτανηςτου Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανέδειξε τον πολυδιάστατο ρόλο του Πανεπιστημίου ως πυλώνα γνώσης, καινοτομίας και κοινωνικής προόδου, με ιδιαίτερη έμφαση στη συμβολή του στην ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης.
Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Τα Πανεπιστήμια οφείλουν να λειτουργούν ως δυναμικοί κόμβοι σύνδεσης της εκπαίδευσης με την κοινωνία και την οικονομία, συμβάλλοντας ενεργά στη διαμόρφωση βιώσιμων αναπτυξιακών προοπτικών για την περιφέρεια και τη χώρα συνολικά».

Ιωάννινα, 27Απριλίου 2026

Από τη Διεύθυνση Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων
του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Σχολιάστε

Ετικετοσύννεφο