Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


WTM 2022: Αυξημένο ενδιαφέρον για την Ήπειρο των τεσσάρων εποχών στη Βρετανική τουριστική αγορά

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ηπείρου, με έμφασηστον συνδυασμό ορεινού και θαλάσσιου τουρισμού, το φυσικό περιβάλλον, την γαστρονομία, τους αρχαιολογικούς χώρους και το πλήθος εναλλακτικών μορφών τουρισμού που διαθέτει, παρουσίασε η Ήπειροςστην Παγκόσμια Τουριστική ΈκθεσηWTM, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο από 7-9 Νοεμβρίου 2022.τα και στην προσπάθεια διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου, Η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο του Έργου: «Δικτύωση και προβολή του τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου», συμμετείχε ως συνεκθέτης του ΕΟΤ στο νέο ανανεωμένο περίπτερο της Ελλάδας, που θα αποτελεί τη βάση για τις εκδηλώσεις του ΕΟΤ και στις μελλοντικές τουριστικές εκθέσεις.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, τα στελέχη  της Περιφέρειας με επικεφαλής τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ηλία Γκαρτζονίκα, πραγματοποίησαν  συναντήσεις με επιτελικά στελέχη  αερομεταφορέων, μεταξύ των οποίων η Aegeanκαι η Jet2, όπου συζητήθηκαν εκτός από τα υφιστάμενα δρομολόγια, η δυνατότητα ανάπτυξης νέων συνδέσεων από και προς τα Αεροδρόμια Ιωαννίνων και Ακτίου.

Στο περίπτεροτης Περιφέρειας Ηπείρου φιλοξενήθηκαν, ο Δήμος Ιωαννιτών με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Λώλη,καθώς επίσηςεπαγγελματίες του τουριστικού κλάδου της Ηπείρου, που φέτος ήταν περισσότεροι από κάθε άλλη φορά και πραγματοποίησαν Β2Β συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορεςαπό τη Βρεττανική κι όχι μόνο αγορά.  Κοινός στόχος όλων ηανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ηπείρου ως προορισμού διακοπών τεσσάρων εποχών κι αυθεντικών εμπειριώνκαθώς και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου της Περιφέρειας έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλες τις θεματικές μορφές τουρισμού καταλύματα και δραστηριότητες για όλες τις θεματικές, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε για τον εναλλακτικό τουρισμό βουνού και θάλασσας και ιδιαίτερα για τη δυνατότητα κάλυψης της τελευταίας τάσης στον τουρισμού που αφορά στο slowtourism. 

Η αποστολή της Περιφέρειας Ηπείρου, προώθησε τα χαρακτηριστικά του προορισμού, που τον διαφοροποιούν από οποιονδήποτε άλλο.Προώθησε τον τέλειο συνδυασμό φύσης και γαστρονομίας, πολιτισμού και φιλοξενίας.

Φέτος η Περιφέρεια Ηπείρου έδωσε μεγαλύτερη έμφαση στην προβολή της θεματικής του εναλλακτικού Τουρισμού και των δραστηριοτήτων περιπέτειας.  Η εντυπωσιακή παρουσίαση γεμάτη με ήχους, εικόνες και γεύσεις, έγινε από τον Γιώργο Πουλόπουλο, διοργανωτή υπαίθριων δραστηριοτήτων στο πλαίσιο παράλληλης εκδήλωσης που διοργανώθηκε, σε ελληνικό εστιατόριο του Λονδίνου, με καλεσμένουςΒρεττανούς δημοσιογράφους και bloggers, στους οποίους παρατέθηκεγεύμα Ηπειρωτικής κουζίνας.

Ηblogger και ταξιδιωτική συγγραφέας KarenWarren,η οποία ως Ambassador της Ηπείρου, μίλησε με τα θερμότερα λόγια για την Ήπειρο και την εμπειρία της από τον προορισμό, ενώ τόνισε ότι η Ήπειρος στηρίζει περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή το σλόγκαν Ήπειρος των 4 εποχών, καθώς ο προορισμός προσφέρεται για διακοπές όλο τον χρόνο.

Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού Περιφέρειας Ηπείρου κ. Ηλίας Γκαρτζονίκας, ο οποίος τόνισε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου ως έναν εξαιρετικόπροορισμόγια όλο το χρόνο, που συνδυάζει εξαιρετικά το ορεινό με το παραθαλάσσιο τοπίο προσφέροντας πλήθος αυθεντικών εμπειριών στον Επισκέπτη. Παράλληλα αναφέρθηκεστην επιδίωξη της Περιφέρειας να έχει η Ήπειρος ολοκληρωμένη τουριστική ταυτότητα που να διακρίνεται από το κριτήριο της ποιότητας ώστε τα οφέλη να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια στο χρόνο.

Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφτηκε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από την Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και ΑνάπτυξηςΟλυμπία Αναστασοπούλουκαι τον Γ.Γ ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.Ο κ. Κικίλιας, στάθηκε ιδιαίτερα στην δυναμική που καταγράφει η Ηπειρος στον τουρισμό και στην καμπάνια του Υπουργείου για συνολική ανάδειξη των ορεινών περιοχών και του χειμερινού τουρισμού. Επισκέψεις στο περίπτερο της Ηπείρου πραγματοποίησαν επίσης Περιφερειάρχες και επιτελικα στελεχη τουρισμού της αυτοδιοίκησης.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: