Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


‘’ Όμιλος Οικονομικοπολιτικού

και Κοινωνικού Προβληματι-

σμού   Νομού Θεσπρωτίας’’

————-  .  —————

‘’ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΩΝ’’

e-mail:koinothesproton@gmail.com

Ηγουμενίτσα-46100

Τηλ.:6946178942-6949333830

Ηγουμενίτσα 15/07/22

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Όμιλός μας υπέβαλε πρόσφατα στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αφ’ ενός πρόταση για λειτουργία Πανεπιστημιακού Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών στη Θεσπρωτία και άλλων θεσμών εκπαίδευσης και έρευνας, όπως π.χ. Θερινού Πανεπιστημίου ή Ερευνητικού Ινστιτούτου-Κέντρου και αφ’ ετέρου αίτημα για συνάντηση μαζί του.

Ο Πρύτανης κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης αποδέχθηκε το αίτημά μας και συναντήθηκε στις 14-07-2022 με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου μας. Από την εποικοδομητική συζήτηση που διεξήχθη φάνηκε ότι ηπρότασή μας έτυχε ευνοϊκής αντιμετώπισης τόσο από τον κ. Πρύτανη όσο και από τον Θεσπρωτό Αντιπρύτανη κ. Μηνά Πασχόπουλο, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση.Το κλίμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης ήταν θετικό και φιλικόκαι στο πλαίσιο αυτό το αποτέλεσμα και τα συμπεράσματα της συζήτησης ήταν ότι η διεκδίκηση της ίδρυσης και λειτουργίας Πανεπιστημιακού Τμήματος στην Ηγουμενίτσα είναι μία υπόθεση που μπορεί να ευδοκιμήσει αν συνεργαστούν οργανωμένα και μεθοδικά όλοι οι εμπλεκόμενοι. Επίσης καταδείχθηκε ότι με το συντονισμό των ενεργειών μεταξύ Πανεπιστημίου, αυτοδιοίκησης και επιστημονικών οργανώσεων της περιοχής, μπορούν σχετικά εύκολα και άμεσα να λειτουργήσουν στην Ηγουμενίτσαθεσμοί τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Επειδή η θητεία της  σημερινής Πρυτανικής Αρχής λήγει σύντομα,το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου μας θα επιδιώξει να συναντηθεί το νέο Πανεπιστημιακό έτος με το νέο Πρύτανη και θα ζητήσει να εισαχθεί η πρόταση μας στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου για συζήτηση.Σημειωτέον  ότι πολύ σύντομα θα ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων ο νέος νόμος για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                         Ο Γενικός Γραμματέας

Πέτρος Γ. Ζήγος                                     Παναγιώτης Ι. Γόγολος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: