Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Ένταξη στη Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω κοινόχρηστων ποδηλάτων

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» για την υλοποίηση τηςΠράξης«Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας», προϋπολογισμού 255.950,40€. (ΑΔΑ: Ω2ΟΡ46ΜΤΛΡ-ΤΛΛ)

Αντικείμενο του έργου είναι η προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος ηλεκτρικών ποδηλάτων καιειδικότερα η τοποθέτηση νέων κοινόχρηστων σταθμών ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Σκοπός του έργουείναιηπερεταίρω ανάπτυξη του δικτύου κοινόχρηστων, ηλεκτρικών και περιβαλλοντικά φιλικών ποδηλάτων, το οποίο θα δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό σύνολο παρεχόμενων υπηρεσιών και μέσων, που θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στην βελτίωση των μετακινήσεων σε επίπεδο μικροκινητικότητας.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, δήλωσε σχετικά:

«Στο δίκτυο των ποδηλατοδρόμων που στοχευμένα αναπτύσσουμε στον Δήμο μας, έρχονται να προστεθούν νέες παρεμβάσεις βιώσιμης αστικήςανάπτυξης, επιβεβαιώνοντας τις προσπάθειές μας για μετατροπήτου αστικού μας ιστού σε περιβαλλοντικό, έξυπνο και φιλικό προς τους πολίτες και τους επισκέπτες μας.

Αποσκοπώντας στην ανακούφιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, τη μείωση των ρύπων και του θορύβου στην πόλη, επιδιώκουμε τη μεταστροφή των χρηστών των Ι.Χ. σε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και την ανάδειξη του ποδηλάτου σε μεταφορικό μέσο, επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό τηνπροαγωγή της περιβαλλοντικής συνείδησης, της σωματικής υγείας και την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών».

Ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Δέρματος

Με την εξέταση 50 ατόμων ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Πρόληψης για τον Καρκίνο του Δέρματος που διοργάνωσε το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τη Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο, κα Μαρίνα Σπίροβα, πάροχο του ΚΕΠ Υγείας.

Η δράση περιελάμβανε δωρεάν εξέταση σπίλων και υλοποιήθηκε από τις 16 έως τις 22 Μαΐου 2022. Η χρησιμότητα της εξέτασης χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα σημαντική καθώς αν η διάγνωση γίνει στο α’ στάδιο ή και νωρίτερα καθιστά το μελάνωμα ιάσιμο.

Μεταξύ των εξεταζόμενων, ηλικίας 14 – 78 ετών, εντοπίστηκαν 4 περιπτώσεις με πολλές ηλιακές κηλίδες λόγω ηλιακών εγκαυμάτων, χωρίς ωστόσο να εντοπίζονται παθολογικά ευρήματα.

Σε 2περιπτώσεις εντοπίστηκαν ύποπτες βλάβες και συστάθηκε αφαίρεση ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις έγινε σύσταση για παρακολούθηση των σπίλων. 

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας ευχαριστεί την κα Μαρίνα Σπίροβα, Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο, για τη σημαντική συμβολή της στη δράση αυτή και καλεί τους δημότες να ακολουθήσουν τις συμβουλές για προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, ώστε το καλοκαίρι να είναι ευχάριστο και ασφαλές. Ακολουθήστε μας στο Facebookγια να ενημερώνεστε για τις δράσεις του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας.https://www.facebook.com/kepygeiasdimosigoumenitsas/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: