Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Ο Αραχωβίτης Βαγγέλης Ζέρβας έζησε μέχρι τα 10 του χρόνια  στο χωριό και μετά Βέλγιο, όλοι η οικογένεια. Ο πατέρας στα ανθρακωρυχεία κι ο Βαγγέλης στα γράμματα, έγινε γιατρός. Παντρεύτηκε Βελγίδα, την Jeannine που του χάρισε τρία χαριτωμένα κορίτσια. Το μυαλό του Βαγγέλη ξουράφι, κι όλα τα ρύθμιζε υπέροχα- αλλά η καρδιά του… τον έφερνε σχεδόν κάθε χρόνο στα πάτρια, στην Αράχωβα. Τα κοριτσάκια γαλουχήθηκαν με τις αγάπες του Βαγγέλη και της Janine- που τον πέρασε σε αγάπη για την Αράχωβα και την Ελλάδα.

Τα χρόνια πέρασαν τα κοριτσάκια μεγάλωσαν και ήρθε η ώρα η καλή να παντρέψει ο Βαγγέλης θυγατέρα. Ήλιος φεγγάρι πέστε την η νύφη, ομορφοπαλλίκαρο ο Βέλγος γαμπρός αλλά ¨δεν ξέρω αν είναι γραμμένο στο προικοσύμφωνο¨ μιλάει και χορεύει Ελληνικά!

Ο γάμος θα γίνει τον Σεπτέμβρη στο Βέλγιο αλλά ο Βαγγέλης έκανε ένα τραπέζι για τους χωριανούς που δεν μπορούν να πάνε. Τραπέζι με του πουλιού το γάλα, με 200 πάνω κάτω προσκεκλημένους που έκατσαν μέχρι το πρωί και έφαγαν, ήπιαν και γλέντησαν ασταμάτητα με την Ορχήστρα Φιλιατών. Πρώτη φορά χορεύτηκαν και λαϊκά αλλά και ευρωπαϊκά στην Αράχωβα, στο όμορφο χώρο της πλατείας των εκδηλώσεων!

Δυο όμορφα βιντεάκια που ανέβασε ο Αλέξη Ζέρβας δείχνουν λίγα από το χορό του Βαγγέλη, της νύφης της μητερας Jannine κλπ

Σχολιάστε

Ετικετοσύννεφο