Συνελήφθη ημεδαπός για αντιποίηση και απάτες κατ’ εξακολούθηση

Καταγγέλθηκε ότι αν και καθηρημένος από βαθμό ιεροσύνης, αντιποιούνταν την άσκηση υπηρεσίας λειτουργού της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας
Συνελήφθησαν επιπλέον γυναίκα συνεργός του καθώς και τρία ακόμα άτομα, για -κατά περίπτωση- συνέργεια στις πράξεις του και υπόθαλψη
Συνελήφθη σήμερα (18-02-2026) το πρωί σε περιοχή των Ιωαννίνων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ιωαννίνων 47χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της αντιποίησης και απάτες κατ’ εξακολούθηση.
Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης συνελήφθησαν επιπλέον δύο ημεδαπές και δύο ημεδαποί, που κατηγορούνται για συνέργεια στις παραπάνω πράξεις και υπόθαλψη, αντίστοιχα.
Ειδικότερα, οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο καταγγελίας ότι ο 47χρονος, καθηρημένος από βαθμό ιεροσύνης, χρησιμοποιεί σπίτι μίας εκ των δύο γυναικών σε περιοχή των Ιωαννίνων προκειμένου να τελεί με τη συνδρομή της έτερης γυναίκας χριστιανικές θρησκευτικές λειτουργίες χωρίς να έχει δικαίωμα, εξαπατώντας πολίτες με διάφορες υποσχέσεις.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο παραπάνω σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν λειτουργικά εκκλησιαστικά σκεύη, ιερατικά άμφια και εικόνες.
Η έρευνα για τυχόν εμπλοκή του 47χρονου σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται, ενώ άπαντες οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Νέος Κ.Ο.Κ.: Πάνω από -1.040- παραβάσεις βεβαιώθηκαν την 33η εβδομάδα της εκστρατείας «Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους»
Συνεχίζονται οι έλεγχοι και οι ενημερωτικές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο της εκστρατείας «Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους», με σκοπό την καθολική συμμόρφωση των οδηγών και επιβατών δίκυκλων, καθώς και των χρηστών Ε.Π.Η.Ο. (Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων).
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το Κατευθυντήριο Επιχειρησιακό Σχέδιο Τροχαίας, αστυνομικοί από όλες τις Υπηρεσίες Τροχαίας, Αστυνομικών Τμημάτων και Ο.Ε.Π.Τ.Α. σε ολόκληρη τη χώρα, προχωρούν σε αυστηρούς ελέγχους σε δίκυκλα, καθώς και σε επιχειρήσεις ενοικίασης δίκυκλων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους επαγγελματίες διανομείς και τους εργοδότες τους.
Ειδικότερα, το διάστημα από 9 έως 15 Φεβρουαρίου 2026 πραγματοποιήθηκαν -15.219- έλεγχοι, στο πλαίσιο των οποίων βεβαιώθηκαν -954- παραβάσεις σε οδηγούς (από τις οποίες -29- σε εργαζόμενους σε υπηρεσίες διανομής), καθώς και -94- παραβάσεις σε επιβάτες.
Ενδεικτικά, μεταξύ των παραβάσεων, οι -832- αφορούσαν οδηγούς δίκυκλων (από τους οποίους -29- διανομείς), -91- επιβάτες δίκυκλων και -122- οδηγούς Ε.Π.Η.Ο.
Πιο αναλυτικά, ανά περιφέρεια, βεβαιώθηκαν οι παρακάτω παραβάσεις:
- -521- στην Αττική,
- -108- στο Νότιο Αιγαίο,
- -70- στη Δυτική Ελλάδα,
- -68- στην Κρήτη,
- -65– στη Θεσσαλία,
- -58- στα Ιόνια Νησιά,
- -43– στην Πελοπόννησο,
- -32- στη Θεσσαλονίκη,
- -24- στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
- -21- στη Στερεά Ελλάδα,
- -20- στην Κεντρική Μακεδονία,
- -11- στην Ήπειρο,
- -6- στο Βόρειο Αιγαίο και
- -1- στη Δυτική Μακεδονία.
Επισημαίνεται ότι, με τη θέσπιση του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Ν. 5209/2025), η Πολιτεία δίνει σαφές μήνυμα μηδενικής ανοχής απέναντι στη μη χρήση κράνους, μέσω της αυστηροποίησης των ποινών, ως εξής:
- -350- ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για -30- ημέρες για τον οδηγό δικύκλων (Οι ίδιες κυρώσεις ισχύουν και για τον οδηγό που δεν μεριμνά για την ασφάλεια του επιβάτη).
- -350- ευρώ πρόστιμο για τον επιβάτη δικύκλων.
- -30- ευρώ πρόστιμο για τον οδηγό Ε.Π.Η.Ο.
Υπενθυμίζεται ότι, στις περιπτώσεις υποτροπής, οι ποινές αυξάνονται σημαντικά.
Η εκστρατεία δεν αποσκοπεί στην επιβολή κυρώσεων, αλλά στην αλλαγή της αντίληψης των οδηγών και επιβατών σχετικά με την υποχρεωτική χρήση πιστοποιημένου κράνους, ως στοιχειώδους μέτρου προστασίας της ζωής.
Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να βρίσκεται καθημερινά στους δρόμους, με ισχυρή παρουσία και συνέπεια, προκειμένου να διασφαλίσει την καθολική εφαρμογή της υποχρεωτικής χρήσης κράνους και να εδραιωθεί μια πιο υπεύθυνη οδηγική συμπεριφορά.
Το κράνος δεν είναι απλώς αξεσουάρ – είναι ευθύνη που σώζει ζωές.
Σχολιάστε