Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Συνελήφθη ημεδαπός για υπόθεση τηλεφωνικής απάτης σε χωριό των Ιωαννίνων

Άγνωστοι συνεργοί του είχαν πείσει ηλικιωμένη να του παραδώσει χρήματα και τιμαλφή, για να υποβληθεί δήθεν η κόρη της σε χειρουργική επέμβαση

Ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη χθες (26-05-2025) το απόγευμα στα Ιωάννινα, κατόπιν ερευνών αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Δωδώνης, σε συνεργασία με την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, που έλαβε χώρα την προηγούμενη ημέρα (25-06-2025) σε χωριό του Δήμου Δωδώνης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, άγνωστοι συνεργοί του τηλεφώνησαν σε ηλικιωμένη, παριστάνοντας μία εξ αυτών την κόρη της, που δήθεν είχε τραυματιστεί στο πόδι, ενώ άλλος προσποιήθηκε τον γιατρό, ζητώντας της άμεσα χρήματα προκειμένου να πραγματοποιηθεί χειρουργική επέμβαση.

Η ηλικιωμένη, αφού πείστηκε από τους ισχυρισμούς τους, παρέδωσε στον απεσταλμένο από αυτούς ημεδαπό συνεργό τους, χρηματικό ποσό -1.900- ευρώ και τιμαλφή αξίας -950- ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Δωδώνης ταυτοποίησαν το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε ο ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε χθες (26-05-2025) το απόγευμα να το οδηγεί στην πόλη των Ιωαννίνων από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων και συνελήφθη.

Εντός του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παραπάνω χρήματα και τιμαλφή, τα οποία αποδόθηκαν στην ηλικιωμένη.

Τέλος, προέκυψε ότι ο ημεδαπός εμπλέκεται σε ακόμα δύο περιπτώσεις απόπειρας εξαπάτησης ηλικιωμένων με την ίδια μεθοδολογία σε χωριό του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, που έλαβαν χώρα χθες (26-06-2025) το πρωί.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Συνελήφθη ημεδαπός στα Ιωάννινα για κλοπήπορτοφολιού

Με τη χρήση τραπεζικών καρτών που περιείχε, προέβη στη συνέχεια σε αγορές από καταστήματα

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ιωαννίνωνσυνελήφθηπροχθές (25-06-2025) το απόγευμα ημεδαπός, που κατηγορείται για κλοπή, που έλαβε χώρα το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας (24-06-2025) στα Ιωάννινα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος αφαίρεσε χωρίς να γίνει αντιληπτός πορτοφόλι ημεδαπής, κατά την διάρκεια που εκείνη πραγματοποιούσε συναλλαγή σε κατάστημα, το οποίο περιείχε χρηματικό ποσό -130- ευρώ, προσωπικά έγγραφα και τραπεζικές κάρτες.

Ακολούθως, με τη χρήση των κλεμμένων τραπεζικών καρτών προέβη στη διενέργεια συναλλαγών σε διάφορα καταστήματα, συνολικού ύψους περίπου -230- ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκεστην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣΠΡΕΒΕΖΑΣ
Θανατηφόρο τροχαίοΣήμερα (27-06-2025) και περί ώρα 11:00 στο 62ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας (ύψος Φιλιππιάδας Πρέβεζας), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 61χρονη ημεδαπή, εκτράπηκε της πορείας του και προσέκρουσε σε κολώνα σήμανσης, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της οδηγού. Προανάκριση για τη διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος ενεργείται από τοΑστυνομικό ΤμήμαΖηρού.

Σχολιάστε

Ετικετοσύννεφο