Συλλήψεις αναζητούμενων προσώπων στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς
Δύο συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο από το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, σε συνεργασία κατά περίπτωση με την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ιωαννίνων και το Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου.
Ειδικότερα, χθες (22-05-2025) το απόγευμα συνελήφθη αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των βελγικών αρχών για το αδίκημα της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, για το οποίο προβλέπεται μέγιστη ποινή φυλάκισης -15- ετών.
Επίσης, σήμερα (23-05-2025) μετά τα μεσάνυχτα, συνελήφθη αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, με ποινή κάθειρξης -4- ετών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
| ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ | |
| Σύλληψη ανηλίκου για οδήγηση χωρίς δίπλωμα | Συνελήφθη χθες (22-5-2025) το βράδυ από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων ανήλικος ημεδαπός, ο οποίος διαπιστώθηκε να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα, χωρίς να είναι κάτοχος σχετικής άδειας ικανότητας οδήγησης. |
Συνελήφθησαν αλλοδαπός και ημεδαπός στα Ιωάννινα για διαρρήξεις σε ναούς και διαμερίσματα
Ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους σε -13- περιπτώσεις
Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης συνελήφθη επιπλέον ένας ημεδαπός
Συνελήφθησαν προχθές (21-05-2025) αργά το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Διμοιρίας Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, αλλοδαπός και ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα και οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοιεντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο του ημεδαπούκαι συνελήφθησαν, καθώς από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε αυτό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδι, καμινέτο με φλόγιστρο, λοστός και σιδεροπρίονο) καθώς και σουγιάς, δύο γκλοπ και κουκούλα fullface.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που επακολούθησε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ιωαννίνων, οι κατηγορούμενοι, είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από ναούς και οικίες σε διάφορες περιοχές των Ιωαννίνων, όπου εισέρχονταν με διάρρηξη, ενώ για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν το αυτοκίνητο του ημεδαπού.
Με τον παραπάνω τρόπο διακριβώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι, κατά το τελευταίο 20ήμερο, είχαν προβεί στη διάρρηξη:
- 6 ναών σε διάφορα χωριά των Ιωαννίνων, από όπου αφαίρεσαν 20 ευρώ από έναν εξ αυτών και
- 7 διαμερισμάτων οικογενειακής πολυκατοικίας στα Ιωάννινα, από όπου αφαίρεσαν αντικείμενα μικρής αξίας.
Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης συνελήφθη επιπλέον ένας ημεδαπός, που επέβαινε στο αυτοκίνητο μαζί με τους κατηγορούμενους κατά τον εντοπισμό τους, με την κατηγορία της οπλοκατοχής.
Το παραπάνω αυτοκίνητο κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης των κλοπών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Σχολιάστε