Συνελήφθησαν άμεσα δύο ημεδαπές στα Ιωάννιναγια κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης
Κατηγορούνται ότι αφαίρεσαν από ηλικιωμένο χρηματικό ποσό, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή τους
Συνελήφθησαν χθες (09-12-2024) το μεσημέρι στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ιωαννίνων δύο ημεδαπές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, νωρίτερα οι δύο κατηγορούμενες, με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν το πορτοφόλι ηλικιωμένου, που περιείχε χρηματικόποσό -115- ευρώ.
Αστυνομικοί, που κλήθηκαν στο σημείο, τις εντόπισαν άμεσα στη γύρω περιοχή, με βάση τη δοθείσα περιγραφή και μετά την προσαγωγή τους, αναγνωρίστηκαν από τον παθόντα, στον οποίο αποδόθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, που βρέθηκε στην κατοχή τους.
Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούνστην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση στην Παραμυθιά
Πρωτοβουλία του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, του Δήμου Σουλίου και της «Βοήθειας στο σπίτι»
Στόχος η προστασία του κοινού από περιστατικά κλοπών και απατών
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες (9-12-2024) στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας ημερίδα ενημέρωσης, η οποία διοργανώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς, τον Δήμο Σουλίου και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Σουλίου.
Αξιωματικοί του Αστυνομικού Τμήματος του Παραμυθιάς ενημέρωσαν το κοινό που παραβρέθηκε στην αίθουσα «Καρκαμίσι» σχετικά με τις συνηθέστερες μεθόδους που μετέρχονται δράστες κλοπών και απατών, παρέχοντας παράλληλα χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή τους.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις ηλεκτρονικές μορφές απάτης, στους τρόπους ασφαλούς πραγματοποίησης διαδικτυακών αγορών, καθώς επίσης και στην προστασία των ηλικιωμένων πολιτών από τις τηλεφωνικές απάτες.
Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν κοινωνιολόγος της «Βοήθειας στο Σπίτι», ενώ μετά τις τοποθετήσεις των ομιλητών, ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.
Εβδομαδιαίος απολογισμός δράσεων πρόληψης και αντιμετώπισης της εγκληματικότητας
Σχέδιο ειδικών στοχευμένων δράσεων με τρεις βασικές κατευθύνσεις, υλοποιεί η Ελληνική Αστυνομία, με στόχο την πρόληψη, αποτροπή και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, της ενδοοικογενειακής βίας και της παραβατικότητας ανηλίκων, καθώς και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας των πολιτών.
Ειδικότερα, την περασμένη εβδομάδα από 2 έως 8 Δεκεμβρίου 2024, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας, δραστηριοποιήθηκαν οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, και ιδιαίτερα τα επιχειρησιακά Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, που επιλαμβάνονται στην πλειονότητα των περιστατικών.
Στο πλαίσιο αυτό οι αστυνομικοί σε όλη τη χώρα ανταποκρίθηκαν σε -696- κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και χορηγήθηκε σε -112- γυναίκες θύματα η εφαρμογή του Panic Button. Συνολικά, διαχειρίστηκαν -418- περιστατικά, για τα οποία πραγματοποιήθηκαν -260- συλλήψεις, ενώ παράλληλα μεταφέρθηκαν -18- θύματα σε δομές με οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας και
-22- θύματα σε ιατροδικαστή ή νοσοκομείο.
Υπενθυμίζεται ότι, με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, έχουν εξασφαλιστεί ένας ή περισσότεροι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως “safe houses”, για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειας τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία (σχετ. η από 12-04-2024 Ανακοίνωση).
Παράλληλα, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας και της βίας μεταξύ ανηλίκων, με σκοπό την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των ίδιων αλλά και των γονέων τους, εφαρμόζονται δράσεις ήπιας αστυνόμευσης, από εκπαιδευμένες γυναίκες και άντρες αστυνομικούς, σε γειτονιές, πλατείες και σημεία που συγκεντρώνονται νέοι και έχουν σημειωθεί περιστατικά.
Έτσι, σε όλη την επικράτεια, έχουν πραγματοποιηθεί:
Σχολιάστε