Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μεσημβρινές ώρες χθες (31-10-2024) προκλήθηκε ισχυρή έκρηξη σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου στην περιοχή των Αμπελοκήπων με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό άγνωστου άνδρα και το βαρύτατο τραυματισμό ημεδαπής γυναίκας.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο διαμέρισμα, καθώς και σε παρακείμενα διαμερίσματα της πολυκατοικίας.

Από την έως τώρα έρευνα του χώρου εκτιμάται ότι η έκρηξη οφείλεται σε πυροδότηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού (AEM).

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί και κατασχεθεί δύο πιστόλια, γεμιστήρας με φυσίγγια, κινητά τηλέφωνα και ψηφιακά πειστήρια.

Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με σημερινή συγκέντρωση εποχικών πυροσβεστών έξωθεν του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Κατόπιν ολοκλήρωσης συνάντησης αντιπροσωπείας τους με εκπροσώπους του Υπουργείου, βραδινές ώρες, άτομα παρέμειναν εντός του κτιρίου του Υπουργείου, ενώ τους δόθηκε προθεσμία προκειμένου να εξέλθουν, κατόπιν επικοινωνίας με τον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τα άτομα δεν αποχώρησαν από το χώρο, ενώ κατά την παρουσία τους προκάλεσαν φθορές και επιτέθηκαν ρίπτοντας αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να τραυματιστεί και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Επιπλέον, ύστερα από την απομάκρυνσή τους από το χώρο του Υπουργείου, τα άτομα παραμένουν στον εξωτερικό χώρο, με αποτέλεσμα να παρακωλύεται η δημόσια συγκοινωνία και η κίνηση των πολιτών.

Σε συνέχεια της από 31-10-2024 Ανακοίνωσης σχετικά με τη συγκέντρωση εποχικών πυροσβεστών στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, προκειμένου να υπάρξει αξιολόγηση και πλήρης διερεύνηση περιστατικών που περιλαμβάνονται στο σύνολο του προανακριτικού υλικού (ένορκες καταθέσεις, βιντεοληπτικό και φωτογραφικό υλικό), το οποίο έχει συγκεντρωθεί από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, αυτό θα διαβιβασθεί άμεσα στον αρμόδιο Εισαγγελέα, καθώς και στον Συνήγορο του Πολίτη, στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου ως αρμόδιος ελεγκτικός μηχανισμός.

Σχολιάστε

Ετικετοσύννεφο