Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη το πρωινό μήνυμα που έλαβα στις 26 Ιουνίου, από την παλιά μου συμμαθήτρια Φατμέ Ντέμη- κόρη του Χακή και της Χάσως κι αδελφή του Ζίφου- για όσους από τους παλιούς θυμούνται αυτή την οικογένεια Φιλιαταίων που έφυγε πριν χρόνια για Αυστραλία. «Γιώργο, θέλουν να έρθουν σήμερα στο Φιλιάτι, η κόρη μου κι εγγονή μου», ήταν  το μήνυμα και μεγάλη η χαρά της αντάμωσης. Μαζί με την απο αριστερά: εγγονή Τζασμίν και κόρη Τζένι ήταν κι εξαδέλφη Ναζιμέ με τον σύζυγο Κώστα και τα δυο τους χαριτωμένα κορίτσια.

Ευαίσθητη καρδιά η Τζένι, όταν της είπα στο καφέ ΟΑΣΗ που καθόμαστε, στο ιδιο καθόταν η φαμίλια της στη φωτογραφία που δημοσίευσα πρόσφατα, με τον παππού κ.α. κι ότι ο παππού Χακής ήταν εξαίρετος άνθρωπος και τον εκτιμούσε κι αγαπούσε όλος ο κόσμος βούρκωσε…

 κι όταν της είπα ότι ο Σπύρος Νάτσης (Ταμπής) ήταν φίλος κι έπαιζε μπάλα με τον θείο Ζίφο πήγε και τον φίλησε- έβρισκε όμως ξανά κι εύκολα το χαμόγελό της. 

Να είναι καλά και να μας ξανάρθουν!

Κι όπως έφτιαχνα το παραπάνω, ήρθε το παρακάτω ευχαριστώ απο την Τζένι…

Γεια σου Γιώργο, θέλαμε να σε ενημερώσουμε ότι ήταν χαρά που γνώρισα εσένα και την όμορφη γυναίκα σου. Ήμασταν τόσο χαρούμενοι που σας γνωρίσαμε και μας δείξατε πού ήταν το σπίτι της μαμάς μου. Η μαμά μου και ο θείος μου Ναζιφ μιλούν πάντα τόσο πολύ για σένα και όλοι λένε πολλές καλές αναμνήσεις. Πραγματικά μου γέμισε την καρδιά από πού είναι οι ρίζες μου. Ευχαριστώ και πάλι για όλα τα καλά σας λόγια, σας ευχαριστούμε για τα υπέροχα τριαντάφυλλα, μας άρεσε κάθε λεπτό μαζί σας, όμορφοι άνθρωποι. Ευχαριστώ για τα βιβλία που θα τα δώσω στη μαμά και στον θείο μου τη Ναζιφ. Το Filati κατέχει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας. ευχαριστώ και πάλι που αφιερώσατε χρόνο για να συναντηθώ με τις ρίζες μου και να τις γνωρίσει κι κόρη μου Jasmine.                        Φιλιά και αγκαλιές και πάλι ευχαριστώ!

Σχολιάστε

Ετικετοσύννεφο