ΑΝΑΡΤΗΣΕ: Φιλοπρόοδος Όμιλος Ηγουμενίτσας
ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΞΑΝΑΣΥΣΤΗΘΟΥΜΕ…
Όταν ιδρύθηκε ο ΦΟΗ το μακρινό 1961 κάλυψε μια ανάγκη της πόλης . Την ανάγκη να κρατήσουμε ζωντανή την παράδοση του δημοτικού τραγουδιού. Μια ευθύνη να μεταφέρουμε στους νεότερους την αγάπη και την γνώση για τους παραδοσιακούς χορούς .
Στα 62 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας του, Ο ΦΟΗ έγινε ο καλύτερος πρεσβευτής της Ηπείρου, όχι μόνο στα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό .
Σήμερα αισθανόμαστε πως ο ΦΟΗ μπορεί να γίνει ξανά εμπνευστής μιας νέας προσπάθειας , φορέας μιας νέας πολιτιστικής πρότασης που έχει ανάγκη η πόλη μας. Να γίνει ο σύλλογος που με τις προτάσεις , τις ιδέες και τις δράσεις του θα προωθήσει την επιστήμη, την οικολογία, τον ορθό λόγο, τα γράμματα , τις τέχνες, τη φιλοσοφία, τη γλώσσα και τον πολιτισμό .
Πρόθεσή μας δεν είναι να λειτουργεί ανταγωνιστικά με τους άλλους συλλόγους, αντίθετα να είναι ανοιχτός στη συνεργασία , συνοδοιπόρος στην υλοποίηση εκδηλώσεων ανάλογού χαρακτήρα.
Επιθυμία μας είναι να αποτελέσει τον χώρο που θα ανθίσουν ιδέες , το μέρος που το κάθε μέλος θα καταθέτει ελεύθερα τις προτάσεις του και θα βρίσκει συμπαραστάτες στην πραγματοποίηση τους .
Σε κάθε περίπτωση, φιλοδοξούμε να δημιουργηθεί μια ευρεία και σταθερή βάση “ανήσυχων πολίτων “, αλλά και γιατί όχι μια γενικότερή κουλτούρα ενδιαφέροντος για την πόλη μας και την ποιότητα ζωής σ’ αυτήν.
Σχολιάστε