Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


 Μια και Μια ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!  ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ!!!!

Δεν  μπορώ όμως να δεχτώ ότι στον δήμο έγιναν 66 μεγάλα έργα το, 2020-2023..

Ας μας πουν που έγιναν.. Στο μεγαλύτερο χωριό του Δήμου Φιλιατών, την Σαγιάδα;!!!!

Τα τελευταία 12 χρόνια στην Σαγιάδα, όχι μόνο δεν έγινε κανένα μεγάλο έργο, αλλά έγιναν πολλά, βήματα προς τα πίσω!! Το χωριό μας σας έδωσε την ευκαιρία,!!!

Δεν θέλουμε, αλλά έργα!!!! Μην μας υποτιμάτε άλλο!!!

Έναν Δήμαρχο θέλουμε, πού να μας επισκέπτεται πέντε φορές το χρόνο και

Να συζητάμε τα προβλήματα του χωριού μας!!!!!

Ανδρέας Λώλης

Μερικοί νομίζουν ότι θα είναι για πάντα στην εξουσία και θα κάνουν ζημιά σε ανθρώπους που αντιστέκονται- όταν δεν θα είναι τίποτε θα δούμε τι θα είναι και ποιος θα τους δίνει σημασία! Γράψτε τους κανονικά, ανίκανα ανθρωπάκια κομπλεξικά, άνθρωποι της γνωστής παράγκας. Μην στενοχωριέσαι είμαστε πολλοί οι δυσαρεστημένοι θα έρθει όμως η κανονικότητα…

Αναρτησε: Kostas Natsis

1)Σκέψου, πολλοί κάτοικοι της περιοχής μας επιλέγουν για δύο, τρεις και τέσσερις θητείες να τους διοικήσουν οι ίδιοι αναποτελεσματικοί άρχοντες. Δηλαδή θυσιάζουν το 1/4 ή 1/5 της ζωής τούς, σύμφωνα με το προσδόκιμο ζωής, επιλέγοντας τους ίδιους δημοτικούς άρχοντες, με την προοπτική μήπως γίνουν πιο αποτελεσματικοί την επόμενη φορά.

2)Ας αρχίσουμε από τα απλά:

«Πόσοι υποψήφιοι, για το κεντρικό αλλά και τα τοπικά συμβούλια και στους δύο συνδυασμούς, στο Δήμο Φιλιατών, κλέβουν νερό από την ύδρευση, γιατί έχουν συνδέσει την παροχή τους πριν τον μετρητή;;;»

Μαυρίστε τους!!!

3)Σκέψεις και κρίσεις πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές:

1.Πέρασαν 20 χρόνια από την παράδοση της Εγνατίας οδού και ο περιφερειακός της Ηγουμενίτσας βρίσκεται ακόμη στα σχέδια.

2. Πέρασαν 20 χρόνια από την παράδοση του επιβατικού λιμανιού της Ηγουμενίτσας και ακόμη δεν ολοκληρώθηκε το εμπορικό λιμάνι.

3. Είκοσι χρόνια μετά τη λειτουργία της Εγνατίας, ο κάθετος άξονας προς Μαυρομάτι είναι χαμένος ακόμη κάπου στις υπό διαμόρφωση μελέτες.

4. Πέρασαν 4 χρόνια από την εγκατάσταση του εργολάβου στο έργο για τη βόρεια είσοδο της πόλης της Ηγουμενίτσας (παλαιά εθνική οδό) και ακόμη καρκινοβατεί η ολοκλήρωσή του, ανάμεσα στις μελέτες και στις αναγκαίες απαλλοτριώσεις.

4. Τέσσερα χρόνια δεν έφτασαν για να ολοκληρωθεί το επιπλέον κομμάτι του ποδηλατόδρομου προς Δρέπανο.

5. Οκτώ χρόνια θητείας στο Δήμο δεν ήταν αρκετά να τελειώσει η κατασκευή του υπαίθριου θεάτρου στο Τσιπουρίκι.

6. Είκοσι χρόνια πέρασαν από την παράδοση του νέου οικισμού Εθνικής Αντίστασης και ακόμη πολλοί δρόμοι είναι σχεδόν απροσπέλαστοι, χωρίς άσφαλτο.

7. Τέσσερα χρόνια από την εγκατάσταση του εργολάβου και η μοναδική πλατεία στον οικισμό Εθνικής Αντίστασης, απέναντι από το 5ο Δημοτικό κατασκευάζεται.

8. Οχτώ χρόνια θητείας στο Δήμο δεν ήταν αρκετά να βρεθούν δημόσιοι χώροι για τη στέγαση των πέντε νηπιαγωγείων του Δήμου, τα οποία λειτουργούν σε απαράδεκτα ιδιωτικά καταστήματα. Αντίθετα, βρέθηκε τρόπος να ακυρωθεί μια τέτοια προσπάθεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής στο Γραικοχώρι.

9. Μετά από είκοσι χρόνια εφαρμογής νέων τεχνολογιών στις επικοινωνίες με οπτικές ίνες, αυτές αναζητούνται στο μεγαλύτερο μέρος του Δήμου.

10. Όλα αυτά τα χρόνια ουδεμία μέριμνα για το πιο μεγάλο ζήτημα που ταλανίζει την πόλη, το παρκάρισμα.

Θα μπορούσε κανείς να συνεχίσει την αρίθμηση για πολύ …

Τόσο απλά, τόσο καθαρά.

Οι πολίτες ας σκεφτούν απλώς, ποιοι διαχειρίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια αυτές τις τοπικές καταστάσεις.

Σχολιάστε

Ετικετοσύννεφο