Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Αιτήσεις για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων

ΑπότοΤμήμαΦυτικής&ΖωικήςΠαραγωγήςτηςΔιεύθυνσηςΑγροτικήςΟικονομίαςκαιΚτηνιατρικήςΠ.Ε. Ιωαννίνωνανακοινώνεταιότι οι αιτήσεις για ένταξη στοπρόγραμμααναδιάρθρωσηςκαιμετατροπήςαμπελώνωνπεριόδου 2023/2024 μπορούν να κατατίθενται έως και την 20 Ιουνίου 2023.

ΤοπρόγραμμααφοράαποκλειστικάοινάμπελακαιπροβλέπειενίσχυσηγιατηναναδιάρθρωσηυφιστάμενωναμπελώνωνπουείναιεγγεγραμμένοιστοΑμπελουργικόΜητρώο, μεστόχοτηναύξησητηςανταγωνιστικότηταςτωναμπελουργικώνεκμεταλλεύσεωνμέσωτηςποιοτικήςαναβάθμισηςτουαμπελουργικούδυναμικού, τηνπροστασίατωνντόπιωνποικιλιών (Ντεμπίνα, Βλάχικο, Μπεκάρι), τηνεγκατάστασηποικιλιώναμπέλουμεαυξημένοεμπορικόενδιαφέρονκαιτηνεισαγωγήσύγχρονωναμπελουργικώνκαλλιεργητικώντεχνικώνκαιτηδιαφύλαξηπαλιών (καλλιέργειασεαναβαθμίδες).

Ταμέτραπουενισχύονταιείναι:

  1. Εκρίζωσηκαιπροετοιμασίαεδάφους – αναφύτευση
  2. Φύτευσηνέωναμπελώνων
  3. Βελτίωσητεχνικώνδιαχείρισης

ΟιενδιαφερόμενοιπαραγωγοίμπορούνναυποβάλλουνηλεκτρονικάτηναίτησηένταξηςστοΥΠΑΑΤ, μέσωτηςψηφιακήςυπηρεσίαςτουΥΠΑΑΤ, Αίτηση-ΥπεύθυνηΔήλωση (Υπόδειγμα 1) καιΑναλυτικόΠίνακαστοιχείωναμπελοτεμαχίων (Υπόδειγμα 2) γιαένταξηστοπρόγραμμα. ΤαδικαιολογητικάπουαπαιτούνταιγιαένταξηστοπρόγραμμακαθώςκαιηαίτησηένταξηςείναιαναρτημέναστηνιστοσελίδατουΥπΑΑΤΨηφιακέςυπηρεσίες – ΑίτησηένταξηςστοΠρόγραμμαΑναδιάρθρωσης&ΜετατροπήςΑμπελώνων(http://e-services.minagric.gr)καιμετηλεφωνικήυποστήριξηστοτετραψήφιοτηλέφωνο 1540. Ηαίτησηείναιαποδεκτήότανσεαυτήεπισυνάπτονταιηλεκτρονικάόλατααπαιτούμεναδικαιολογητικάγιατηνικανοποίησητωνκριτηρίωνεπιλεξιμότητας.

ΓιαπερισσότερεςπληροφορίεςοιενδιαφερόμενοιμπορούννααπευθύνονταιστηνΠεριφέρειαΗπείρου – ΠΕΙωαννίνωνστοΔιοικητήριοκαιστογραφείο 114 καιστοτηλέφωνο 2651364114.

Έγκριση διακήρυξης για «Προμήθεια εξοπλισμού

Πράσινου Σημείου Δήμου Ζίτσας»

Τη σύμφωνη γνώμη για τα σχέδια των τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία ανοιχτού διαγωνισμού του έργου «Προμήθεια εξοπλισμού Πράσινου Σημείου Δήμου Ζίτσας» διατυπώνει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος «Ήπειρος».

Το έργο – προϋπολογισμού 244.511,16 ευρώ – εντάσσεται στην πράξη «Κατασκευή Πράσινου Σημείου Δήμου Ζίτσας». 

Τακτική συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου

Την Τρίτη 30 Μαΐου και ώρα 13.00 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου με τα παρακάτω θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

 1. Επικύρωση πρακτικών -αποφάσεων των κάτωθι συνεδριάσεων : 5η/25-4-2023 (τακτική, διά ζώσης) 6η /2-5-2023 ( κατεπείγουσα- διά περιφοράς) 7η/22-5-2023 (κατεπείγουσα-διά περιφοράς)

2. Έγκριση έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης Προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων της Περιφέρειας Ηπείρου, για το Α΄ τρίμηνο του 2023 (εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)

3. Έγκριση  3ης τροποποίησης προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου, οικ. έτους 2023. (εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού ).

  • Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ημέρα και ώρα 14.00 θα πραγματοποιηθεί η Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα τον Απολογισμό Πεπραγμένων του 2022.
Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: