Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


 Πραγματοποίηση θεατρικής παράστασης «ΚΥΡΑ-ΒΑΣΙΛΙΚΗ»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Μαΐου στο 1ο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας, η θεατρική παράσταση «ΚΥΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ», που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ηγουμενίτσας με την Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής «ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ».

Το θεατρικό έργο, αναφερόμενο στην ιστορία της Κυρά-Βασιλικής, από το χωριό Πλεσίβιτσα, το σημερινό Πλαίσιο Θεσπρωτίας, ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο τη μεγάλη προσφορά της Βασιλικής Κονταξή στους σκλαβωμένους Γραικούς, δίνοντας παράλληλα έμφαση στη λαϊκή παράδοση και τα πολιτιστικά στοιχεία της περιοχής μας.

Την παράσταση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος , οι Βουλευτές κ.κ. Βασίλειος Γιόγιακας και Μάριος Κάτσης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ηγουμενίτσας, εκπρόσωποι και μέλη της Ομοσπονδίας Ηπειρωτών και πλήθος συνδημοτών με αγάπη στην ιστορία του τόπου, στη λαϊκή μας παράδοση και τον πολιτισμό.

Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε την θεατρική ομάδα της Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής «ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ», την πρόεδρο της Ένωσης κα Λίλιαν Παπαδοπούλου και όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και τη στήριξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ηγουμενίτσας.


Η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού

Χριστίνα Τζέλλου

Αποτελέσματα Διακομματικής Επιτροπής

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Μαΐου 2023, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου προς τους συνδυασμούς, τις παρατάξεις και τα Κοινοβουλευτικά κόμματα, συνάντηση της διακομματικής επιτροπής, προκειμένου να συνεννοηθούν οι Παρατάξεις και τα Κόμματα μεταξύ τους καθώς και με τον Δήμο για την ομαλή διακίνηση των ιδεών και απόψεών τους με όποιο πρόσφορο τρόπο και μέσο διατίθεται από τον Δήμο μας και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (ΦΕΚ 674/Β’/15-2-2022).

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι εκπρόσωποι:

  • Θεοφάνης Κωνσταντίνου, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  • Σπυρίδων Κάτσης, ΣΥΡΙΖΑ
  • Ιωάννης Γεωργίου, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
  • Θεόδωρος Δήμας, ΚΚΕ
  • Κωνσταντίνος Μπακάλης, ΜέΡΑ 25
  • Λάμπρος Μουσελίμης, ΚΚΕ (μ-λ)
  • Παναγιώτης Πανταζής , Ελλήνων Συνέλευσις

οι οποίοι, κατόπιν ειδικής αναφοράς από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας κ. Δημήτριο Πάκο, στη σχετική νομοθεσία και ύστερα από διαλογική συζήτηση και υποβολή προτάσεων από τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων,  ομόφωνα αποφάσισαν τα ακόλουθα:

Πραγματοποίηση προεκλογικών ομιλιών:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:  19/5  ΠΑΝΘΕΟΝ ώρα 19:00

ΣΥΡΙΖΑ: 18/5  ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ώρα 20:00

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: 13/5  ΠΑΝΘΕΟΝ ώρα 18:00 και 9/5 ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ώρα 20:30  (Εκλογικό Κέντρο)

ΚΚΕ: 11/5 ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ώρα 20:30

ΜέΡΑ 25: 9/5  ΠΑΝΘΕΟΝ από 11:00’ έως 14:00

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του θα παράσχει Τεχνική Υποστήριξη.

Η ηχητική κάλυψη των εκδηλώσεων δεν καλύπτεται από τον Δήμο.

Επιμέρους ζητήματα ρυθμίζονται από το ΦΕΚ 674/Β’/15-2-2022 και σχετικές εγκυκλίους του Π.Δ. τα οποία αναγνώστηκαν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όλα τα παραπάνω θα ισχύσουν μόνο για την προεκλογική περίοδο των Εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: