Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


αναρτησε ο: Fotis Papageorgiou– υποψήφιος ΟΑΚΚΕ στη ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Εμείς λέμε ότι μια αστική Ευρώπη είναι εκατό φορές καλύτερη ενωμένη παρά διασπασμένη. Γιατί αυτή η ένωση γίνεται εθελοντικά και με την έγκριση των λαών και γιατί για να ενωθούν χώρες που προηγούμενα κατασφάχτηκαν μεταξύ τους, θα έπρεπε να παραμερίσουν τις εδαφικές και κυριαρχικές βλέψεις τους δηλαδή να παραμερίσουν σε κάποιο βαθμό το σοβινισμό τους και την ιμπεριαλιστική λογική της προσάρτησης. Και τα παραμέρισαν αρκετά. Όχι επειδή έτσι θέλησαν οι αστικές τους τάξεις, αλλά επειδή υποχρεώθηκαν από τη ζωή.

Την ΕΕ την ξεκίνησαν η Γερμανία και η Ιταλία ακριβώς επειδή συντρίφτηκαν στον β΄ παγκόσμιο πόλεμο ο ναζισμός και ο φασισμός μέσα τους. Η Γαλλία και η Αγγλία τις ακολούθησαν μόνο όταν και μόνο επειδή έχασαν τις αποικίες τους, δηλαδή νικήθηκαν σαν αποικιοκρατίες. Η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία ακολούθησαν ακριβώς αφότου και επειδή έπεσαν οι δικτατορίες τους σημαίνοντας ταυτόχρονα και το τέλος του αμερικάνικου νεοαποικιοκρατικού ηγεμονισμού στη Νότια Ευρώπη. Τέλος ολοκλήρωσαν την ευρωπαϊκή ενότητα οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης που η δημοκρατία τους βγήκε μέσα από την πάλη ενάντια στη ρώσικη φασιστική κατοχή.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην ευρωπαϊκή ενότητα αντιδρούν σήμερα όλοι οι φασίστες στην Ευρώπη, οι χειρότεροι εθνικιστές, όλοι οι νοσταλγοί του Χίτλερ και δίπλα τους όλοι οι νοσταλγοί του Μπρέζνιεφ. Είναι χαρακτηριστικό πως όλοι αυτοί κατηγορούν ασταμάτητα την Ευρώπη και δεν βρίσκουν ποτέ λόγια για να κατηγορήσουν τους κινέζους φασίστες, τους ρώσους σφαγείς της Τσετσενίας-Συρίας- Ουκρανίας, τους ιρανούς μουλάδες, τις όλο και σκληρότερες τριτοκοσμικές δικτατορίες. Ακόμα και όταν καταδικάζουν τη βία και τις επεμβάσεις του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού δεν το κάνουν από την πλευρά των λαών, αλλά από την πλευρά των ανατολικών ιμπεριαλισμών.

(Απόσπασμα από άρθρο της ΟΑΚΚΕ)

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: