Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ

ΤΣΩΜΟΣ ΓΙΩ-του Γιώργου Τσώμου-

Από τις πολύ μεγάλες στιγμές της Ηπειρώτικης Όπερας είναι το συγκλονιστικό μελόδραμα «τα μάγια στο πηγάδι». Ειδικά η παρουσίαση-ερμηνεία του 1928 από την Κεντρική Λυρική Σκηνή του Παρακάλαμου με σολίστ τον μοναδικό Κίτσιο Χαρισιάδη, σοπράνο Παγώνα Αθανασίου, μέτζο σοπράνο Μπραχοπούλου. Ένα έργο καθρέπτης που δείχνει την πραγματική θέση της γυναίκας, στην ηπειρώτικη κοινωνία, καταλύοντας τους μύθους περί φαλλοκρατικής δομής και σατραπείας των ανδρών.
Μια ερωτική σύγκρουση σε Fa μείζονα με κεντρικό άξονα την μεσοτοιχία- ξερολιθιά της καρδιάς. Από δω η λεηλασία και τα οργωμένα σε συναισθήματα και από την άλλη ο θρίαμβος με την δικαίωση, αγκαλιά στο σοκάκι με τις τριανταφυλλιές.

Η πρωταγωνίστρια επική μορφή, μεταξύ Κάρμεν και Δεροπολίτισσας, έχει πέσει θύμα παγανιστικής πλεκτάνης, συντετριμμένη βουλιάζει στον καιάδα της ανασφάλειας.
ΣΚΗΝΗ 1 ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ
Στην άκρη ένα μαγγανοπήγαδο. Σκιά με μαύρη κάπα πλησιάζει στο πηγάδι, κρατώντας ένα μπραγάτσι ανακατεύει και χύνει το υγρό περιεχόμενο μέσα. Αρχίζει να ξολωλάει…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 419 επιπλέον λέξεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: