Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


ΑΝΑΡΤΗΣΕ: Βασίλειος Δάλλας

Κώστας Μπαλαούρας🌹 Ένας ξεχωριστός Αραχωβίτης,ένας Φιλιακιώτης ο Πρώην πρόεδρος του Χωριού μας

Ο Γελαστός Άντρας,ο τσέλιγκας,ο μυλωνάς,ο διπλωμάτης,με ανάστημα,ήθος, προσφορά, δοτικότητα, ειλικρίνεια, αυτά όλα τον έκαναν να είναι αγαπητός και με προσωπικότητα.

Ποιος είναι αυτός που δεν τον είχε γνωρίσει ;;υπάρχει κάποιος;;

Από την Αράχωβα,όλη την περιφέρεια Φιλιατών ,το Νομό Θεσπρωτίας την Ήπειρο τη Σαμαρίνα μέχρι τις Μακρινές Σέρρες και την Αλβανία.

Ο Κώστας Μπαλαούρας ο Κώστα Ρουτσιούμης για όλους εμάς τυνχανε αγάπης εκτίμησης σεβασμού απ’ όλο το χωριό αλλά ιδιαίτερα για την οικογένεια μας και αυτό γιατί υπηρέτησε το Χωριό μας από τη Θέση του Προέδρου χωρίς διαιρέσεις,αντιδικίες, εκδίκηση, πάντα με πραότητα σεβασμό και ήθος.

Ακόμα και τότε που θελησαμε να τον αλλάξουμε από Πρόεδρο που εκ του αποτελέσματος λάθος επιλογή σε άλλο πρόσωπο ποτέ του δεν μας έδειξε άλλο χαρακτήρα απ’ αυτόν που γνωρίζαμε τόσα χρόνια.

Ποτέ του δεν μας κράτησε μούτρα ποτέ δεν εκφράστηκε με οποιοδήποτε λόγο.

Για 8 χρόνια συνυπήρξε με τον Πατέρα μας στο κοινοτικό συμβούλιο του χωριού και είχαν να λένε και οι δύο για την άψογη συνεργασία σε όλα τα θέματα που αφορούσαν το χωριό μας.

Όταν μας ρωτούσαν από πού είμαστε και τους Λέγαμε το χωριό το πρώτο όνομα που αναφερόταν ήταν το δικό σου, είσαι από το χωριό του Κώστα Μπαλαούρα;;

Προσωπικότητα καθαρή με άπειρη εμβέλεια.

Οι πολλές ασχολίες του με τα πολλά ζώα το Μύλο του τις μετακινήσεις αλλά και τις αλλαγές που γίνονται στη ζωή στην κοινωνία και στη διοίκηση του χωριού δεν του άφησαν το περιθώριο επιλογής και απόφασης να ξαναδιεκδικησει την Προεδρία του χωριού,

η παρρησία και η σταθερή Προσωπικότητα που τον διέκρινε πάντα ποτέ δεν τον έβαλε σε αυτή την διαδικασία.

Παραδοσιακός κτηνοτρόφος,, διετέλεσε και πρόεδρος στο αγροτικό συνεταιρισμό γάλακτος των Φιλιατών , με ιδιαίτερο ζήλο δημιούργησε το ιδιωτικό του μουσείο από αγροτικά εργαλεία περίπου 1500 τον αριθμό,αποτελούμενο από κουδούνια,γκλίτσες,κομπολόγια και άλλα πολλά λαογραφικα είδη.

Ως αψης κ δεινός άντρας σκοπευτής αλλά κ χειριστής η συλλογή του δεν είχε περιοριστεί μόνο στα παραπάνω είδη στην προσωπική του συλλογή κατείχε μοναδικα μαχαίρια και σπάνια όπλα.

Χάρη στο μέγεθος της συλλογής του η φήμη έγινε έντονα γνωστή όχι μόνο στα όρια του Δήμου Φιλιατών αλλά και έξω με αποτέλεσμα πολλοί πολίτες και σχολεία να επισκέπτονται για να γνωρίσουν το χώρο που με πολύ κόπο και μεράκι είχε φτιάξει.

Μπορούσες να καθυστερήσεις το φευγιω σου και να προσφέρεις και να ολοκληρώσεις αυτά που ήθελες , αλλά …

Ο Αγαπητός Κώτσιας που όλοι έτσι τον προσφωνούσαν μετά από πολύμηνο αγώνα και σε ηλικία 73 ετών έφυγε από τη ζωη βυθίζοντας στο πένθος όχι μόνο τους συγγενείς τους χωριανούς φίλους αλλά και όλους αυτούς που είχαν ακούσει το όνομα του έστω και μία Φορά.

Ήσουν σημείο αναφοράς για το χωριό μας για όλους μας.

Γελαστέ,Ντόμπρε Άντρα χωριανε πρόεδρε μας με αυτά τα λόγια σε αποχαιρετώ ,αν κάποτε σε στεναχωρήσαμε συγχώρεσε μας,εκεί που θα πας δώσε χαιρετίσματα στον πατέρα μας που τόσο εκτιμούσες και τον είχες μαζί σου.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια σου,

Κώστα Μπαλαούρα Καλό σου Ταξίδι 🌹

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: