Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Τοποθέτηση μοβ κάδων ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των 32 μοβ κάδων ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων στον Δήμο Ηγουμενίτσας. Οι κάδοι τοποθετήθηκαν στην Ηγουμενίτσα καθώς και σε Κοινότητες του Δήμου, σε επιλεγμένα κεντρικά και προσβάσιμα από όλους σημεία, όπου οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να εναποθέτουν παλιά ρούχα, υποδήματα και άλλα υλικά όπως τσάντες, ζώνες και λευκά είδη που δεν χρειάζονται πλέον.

Πρόκειται για ένα ακόμη πρόγραμμα εναλλακτικής ανακύκλωσης, το οποίο ο Δήμος μας, υλοποιεί σε συνεργασία με την εταιρία RECYCOM, με στόχο την  επαναχρησιμοποίηση/ανακύκλωση ρούχων και υλικών, ενώ ένα μέρος από τα είδη που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, θα διατίθενται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για την ενίσχυση αδύναμων συμπολιτών μας.

H χρήση και η αξιοποίηση των νέων αυτών κάδων, αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην προσπάθεια του Δήμου Ηγουμενίτσας για αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης, για νοικοκυρεμένη διαχείριση των απορριμμάτων καθώς και για κοινωνική προσφορά.

Το ρεύμα της ανακύκλωσης ρούχων, μέσω των μοβ κάδων, υλοποιείται ανεξάρτητα από τησυλλογή ρουχισμού και ειδών πρώτης ανάγκης από άλλους φορείς.

Σημειώνεται ότι τα ανακυκλώσιμα είδη πρέπει να είναι καθαρά, στεγνά και να τοποθετούνται στους μοβ κάδους μέσα σε σακούλες, ώστε να διατηρείται η καθαρότητα των κάδων και να διευκολύνεται η αποκομιδή. Αναλυτικές οδηγίες χρήσης αναγράφονται πάνω σε κάθε μοβ κάδο, ενώ ο ασφαλής σχεδιασμός των κάδων αποτρέπει το ενδεχόμενο κλοπής του περιεχομένου.

Περαιτέρω λεπτομέρειες των σημείων τοποθέτησης θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας

Μιχάλης Γκίκας

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: