Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Του ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΑΦΕΚΗ

Οι προσπάθειες που κάναμε, για έναν δημόσιο, δημιουργικό και ελεύθερο διάλογο δεν ευδοκίμησαν. Οι δύο υποψήφιοι Δήμαρχοι που διεκδικούν την Δημαρχιακή Αρχή του Δήμου Φιλιατών, προτιμούν να συνομιλούν, με όσους θεωρούν ότι ανήκουν στη δική τους σφαίρα επιρροής και αποφεύγουν την δημόσια αντιπαράθεση, όπως ο διάβολος το λιβάνι.

Όμως, όσο και να προσπαθούν να τον αποφύγουν, δεν θα το καταφέρουν. Ο τρίτος εναλλακτικός συνδυασμός που από καιρό είναι στα σκαριά, ήδη συγκροτείτε και θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση, ένα ζεστό απόγευμα, στο πρώτο δεκαήμερο του Μάη, στην αυλή του σπιτιού μου στους Φιλιάτες.

Η ημερομηνία και η ώρα θα ανακοινωθούν επίσημα έως στις 4 / Μάη / 2023. Η συνάντηση θα είναι ανοικτή για όλους, όσους ενδιαφέρονται για την ύπαρξη, ενός τρίτου δημοτικού συνδυασμού που θα επιδιώξει να βγάλει τον Δήμο μας, από το φάσμα της χρεοκοπίας που του δημιούργησαν οι αλλεπάλληλες προσθήκες ελλειμάτων, της προηγούμενης εικοσαετίας. Ελλείματα που με βάσει τα έως τώρα επίσημα στοιχεία αγγίζει το ποσό των 10.000.000 δέκα εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, ότι, αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως το εν λόγω θέμα κανείς δεν θα μπορέσει να εγγυηθεί την θεσμική συνέχιση του ιστορικού μας Δήμου. Το δημοτικό συμβούλιο που είναι υπεύθυνο για να επιβάλλει στην Δημοτική Αρχή να κινηθεί δικαστικά, εναντίον αυτών που το δημιούργησαν, και να απαιτήσει την άμεση επιστροφή των απολεσθέντων χρημάτων στα ταμεία του Δήμου Φιλιατών, υπνοβατεί αποφεύγοντας όμως, όλο περιέργως να κτυπάει να κτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο. Η παρούσα Δημοτική Αρχή με ευθύνη και του κ. Κατσάρη αρνείται να αναλάβει τις θεσμικές της ευθύνες και να πράξει αναλόγως. Ο κ. Τσίγκος, που είναι και ο έτερος υποψήφιος Δήμαρχος, κουφαίνεται και αρνείται να τοποθετηθεί όταν του αναφέρεται το επίμαχο θέμα.

Αρκετοί από τους συμβούλους που πιθανά να είναι υπαίτιοι, ή να έχουν δείξει ανοχή στην εμφάνιση και την υπερδιόγκωση των εν λόγω ελλειμάτων, αρνούνται να μιλήσουν και συνεχίζουν να εμπλέκονται, ως υποψήφιοι στον πολιτικό σκηνικό του Δήμου μας, κινούμενοι ή μετακινούμενοι στις παρυφές και στα κεντρικά ψηφοδέλτια των δημοτικών συνδυασμών του εν ενεργεία αστυνομικού και του εν αποστρατεία αστεράτου αστυνομικού. Εμείς στην προσεχή μας συνάντηση, θα συζητήσουμε τις προτάσεις όλων μας και θα καταλήξουμε σε ένα συνεκτικό πρόγραμμα, βάσει του οποίου, θεσμικά πλέον θα ζητήσουμε και θα επιβάλλουμε, τον ανοικτό δημόσιο διάλογο με τους συνυποψήφιούς μας.

Όσοι ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν, στην εν λόγω προσπάθεια, με το λόγο τους και την συμμετοχή τους στον υπό συγκρότηση συνδυασμό μας είναι ευπρόσδεκτοι. Γνωρίζω ότι, υπάρχουν πολλοί που αρνούνται να συμμετάσχουν στους δύο προαναφερόμενους συνδυασμούς. Να είστε σίγουροι ότι, εμείς θα σας καλοδεχτούμε στον δικό μας, για να μπορέσουμε, όλοι μαζί να βγάλουμε τον αγαπημένο μας τόπο από το τέλμα και την μιζέρια στην οποία βρίσκεται, με στόχο να τον οδηγήσουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τις νέες γενιές που ακολουθούν.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: