Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Ε Π Τ Α Β Α Σ Α Ν Ι Σ Τ Ι Κ Α,,, ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Ποια Επαρχία και ποιος ιστορικός Δήμος στο Νομό Θεσπρωτίας έπεσαν από την πρώτη θέση που παλαιότερα βρισκότανε στην τελευταία σήμερα?

Τι έπραξε η Δημοτική Αρχή του συγκεκριμένου Δήμου για να αξιοποιήσει τις κοινωνικές υποδομές { πχ Μαθητική Εστία }, τα ανενεργά σχολικά κτίρια και τα κοινοτικά γραφεία των πρώην Κοινοτήτων καθώς και τους αρχαιολογικούς χώρους και τα βυζαντινά μοναστήρια για να προσελκύσει επισκέπτες και να δημιουργήσει τουριστικό ρεύμα προς τον τόπο μας?

Πόσα χρήματα, τα τελευταία επτά χρόνια, διέθεσε η παρούσα Δημοτική Αρχή για να προβάλλει τα Τοπικά μας προϊόντα, τα βότανα και τα αρωματικά φυτά της περιοχής μας, τον Πολιτισμό μας και το πανέμορφο Περιβάλλον μας και πια τα αποτελέσματα τους?

Τι άραγε την εμποδίζει να λειτουργήσει εκ νέου την Δημοτική Βιβλιοθήκη? Σημειωτέων ότι πολλά από τα βιβλία που αράχνιαζαν στις αποθήκες του Δήμου πετάχτηκαν στην χωματερή για να γλυτώσουν από τα ποντίκια? Πρόσφατα πετάχτηκαν και έξι κουτάβια στην εν λόγω χωματερή.

Πότε άραγε σκοπεύουν να λειτουργήσουν τον Δημοτικό Ξενώνα που βρίσκεται στην έδρα του Δήμου?

Γιατί έκλεισαν τα σφαγεία, ποιοι ωφελούνται από αυτές τις αποφάσεις?

Πότε θα συναντηθούν με την Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια Εκπαιδευτική Διεύθυνση που εδρεύουν στην Ηγουμενίτσα, για να απαιτήσουν οι μαθητιώσα νεολαία της επαρχίας να εκπαιδεύεται στα σχολικά κτίρια που εδρεύουν στον ομώνυμο Δήμο μας?

Πως σκέφτονται να συμβάλλουν στην ολοκληρωμένη λειτουργία των αθλητικών υποδομών και στην στήριξη των αθλητικών σωματείων της πόλης μας { ΑΡΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ } που υπολειτουργούν ή έχουν πέσει σε αδράνεια?

Όπως καταλαβαίνετε αυτά και πολλά άλλα βασανιστικά… ερωτήματα που οι ίδιοι μπορείτε να θέσετε αφορούν την σημερινή Δημοτική Αρχή Φιλιατών που στέκεται μακάβρια και παρακολουθεί εξ αποστάσεως, τον επαρχία μας να βυθίζεται και να μετατρέπεται σταδιακά σε ένα μεγάλο χωριό?

Οι ερωτήσεις μπορεί να φαντάζουν βασανιστικές, οι απαντήσεις όμως είναι απλές και οι ευθύνες ξεκάθαρες.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Ο Συμπολίτη σας

Λεωνίδας Ταφέκης.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΑΦΕΚΗΣ

Όλα θα γίνουν στους προβλεπόμενους προεκλογικούς χρόνους. Όμως εγώ κάθε φορα που τοποθετούμε καταθέτω και αντίστοιχες προτάσεις. Όμως πολλές φορές σημασία έχει όχι μόνο αυτό που κανείς αλλά καιτο τι αποφεύγεις να κάνεις για να αντιμετωπίσεις αυτά που η ζωή σου φέρνει, όταν δεν είσαι προετιμασμένος για αυτά. Επειδή επί 35 χρόνια παρακολουθώ τα τοπικά δρώμενα και τοποθετούμε ονομαστικά σε αυτά, θα έχετε την ευκαιρία να τα δείτε όλα, καθώς αρκετά από αυτά ενοχλούν πολλούς και προσπαθούν με διάφορες μεθόδους να μου τα μπλοκάρουν. Αξίζει όμως να γνωρίζετε ότι, οι τοποθετήσεις μου ξεφεύγουν από τα τετριμμένα, πεζοδρόμια _ πλατείες _ δρόμους _ καθαριότητας κ.λπ. , και πηγαίνουν στην τουριστική αξιοποίηση της πανέμορφης περιοχής μας, στην άνθηση του πρωτογενούς τομέα κτηνοτροφία _ γεωργία _ δασοκομια βοτανική κ.λπ. και στην ανάδειξη του πολιτισμού μας και των αρχαιολογικών μας μνημείων και των βυζαντινών μας μοναστηριών κ.α. Επειδήο όμως μηδενίζετε τα γραφόμενά μου σας καλώ να δείτε τι κάνουν και τι λένε οι εν ενεργεία εμπλεκόμενοι και εκλεγμένοι δημοτικοι σύμβουλοι. Επίσης περιμένω με ανυπομονησία να καταθέσετε και τις δικές σας προτάσεις στον δημόσιο διάλογο που εμείς έχουμε ανοίξει

ΕΝΤΟΝΟ, ΙΣΧΥΡΟ & ΣΥΝΕΧΕΣ ΣΗΜΑ S.O.S ΕΚΠΕΜΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 5/12/2022 ΚΑΙ ώρα 18:00 μ.μ.

Το εν λόγω σήμα αφορά όλους τους πολίτες της πόλης των Φιλιατών και τους αιρετούς εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Φιλιατών. Η πρόσκληση σε συζήτηση, προς όλους τους προαναφερόμενους για τα τοπικά δρώμενα των τελευταίων σαράντα δύο μηνών της πόλης μας, προήλθε από την Τοπική Κοινότητα Φιλιατών και κυριολεκτικά μας αφορά όλους, άσχετα με το αν συμμετέχουμε ή όχι στα κοινά.

Ο τόπος μας, την τελευταία εικοσιπενταετία και ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία, οδηγείται στην υπανάπτυξη, την δημογραφική γήρανση, την δραματική μείωση του μόνιμου πληθυσμού και στην ερημοποίηση των καλύτερων περιοχών του πανέμορφου τόπου μας. Τα φαινόμενα αυτά με καίρια την ευθύνη της σημερινής Δημοτικής Αρχής και της συντριπτικής πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου γίνονται αισθητά και στην πόλη μας και μας πληγώνουν και μας απογοητεύουν βαθύτατα. Θέλω να ελπίζω, ότι. ακόμη και οι πιο δύσπιστοι συμπολίτες μας κατανοούν πλέον την ανάγκη, να αλλάξουμε σελίδα και να συμβάλλουν με τον λόγο τους και την συμμετοχή τους, στην προσπάθεια που, εδώ και δύο χρόνια, κάνουμε εγώ προσωπικά και αρκετοί άλλοι συμπολίτες μας για την δημιουργία ενός νέου δημοτικού συνδυασμού που θα διεκδικήσει την Δημοτική Αρχή στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Η νικηφόρα πορεία του νέου μας συνδυασμού θα αποτελέσει την νέα αρχή που θα αφήσει στην άκρη τα κακώς κείμενα και θα επιφέρει τις ελπιδοφόρες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος και οι άνθρωποί του για να αναπτυχθεί και να ευ ημερεύσει στα δύσκολα χρόνια που ακολουθούν. Οι προτάσεις που θα μας βγάλουν από το τέλμα και θα μας οδηγήσουν στην νέα ελπιδοφόρα πορεία θα παρουσιαστούν αναλυτικά κατά την προεκλογική περίοδο.

‘Όλα όσα εκφράζω σήμερα, τα λέω γιατί στην εν λόγω συνάντηση το σύνολο των παρευρισκόμενων δεν ξεπερνούσε τους τριάντα. Από τους συνδυασμούς της αντιπολίτευσης έλειπαν οι επικεφαλής τους { Σκεύης και Ρέγκας } και ο μόνος δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης που επέλεξε να παρευρεθεί ήτανε ο Βαγγέλης ο Λιανός. Από τον συνδυασμό της Δημοτικής Αρχής εκτός από τον Δήμαρχο παρευρέθηκαν περίπου οι μισοί, που είτε έχουν διοικητικά πόστα, είτε αναμένουν να λάβουν διοικητικές θέσεις με την έλευση της νέας χρονιάς. Ως εκ τούτου, η συζήτηση που ακολούθησε ήτανε σύντομη, .έντονη και ουσιαστική με κύριο αρνητικό πρωταγωνιστή τον συνεχώς αρνούμενο να αναλάβει τις ευθύνες για τις δραματικές καταστάσεις που επέφεραν στον τόπο και στην πόλη μας οι μοιραίες του αποφάσεις.

Μάλιστα τόλμησε να ζητήσει από τους παρευρισκόμενους να του καταθέσουν προτάσεις που να επιλύουν το δημογραφικό πρόβλημα του τόπου μας καθώς και άλλες που να δημιουργούν αναπτυξιακές προοπτικές για τα μέλλον μας. Τι μπορεί, άραγε, να περιμένουμε από ένα Δήμαρχο που ασχολούμενος τρεις σχεδόν δεκαετίες με τα κοινά μεταλλάχθηκε σε επαγγελματία πολιτικό και έγινε τόσο κυνικός που δεν καταλαβαίνει ότι οι πολίτες τον εξέλεξαν, για να βρίσκει τρόπους που επιλύουν τα υφιστάμενα προβλήματα χωρίς να κομπάζει και να ειρωνεύεται τους συμπολίτες του.

Υπάρχουν φυσικά και άλλοι που ακούγονται ότι ενδιαφέρονται να κατέλθουν ως υποψήφιοι Δήμαρχοι στις επόμενες δημοτικές εκλογές οι οποίοι έλαμψαν δια της απουσίας τους φοβούμενοι μη μείνουμε άλαλοι ακούγοντας τις απόψεις τους.

‘Όλα αυτά καλούμαστε να τα κρίνουμε και ατομικά και συλλογικά. Εγώ προσωπικά και οι συνεργάτες μου αναμένουμε τη συμμετοχή σας στην προσπάθεια που κάνουμε για να δημιουργήσουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Με εκτίμηση

Ο συμπατριώτης σας

Λεωνίδας Ταφέκης.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: