Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Ε Π Τ Α Β Α Σ Α Ν Ι Σ Τ Ι Κ Α,,, ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Ποια Επαρχία και ποιος ιστορικός Δήμος στο Νομό Θεσπρωτίας έπεσαν από την πρώτη θέση που παλαιότερα βρισκότανε στην τελευταία σήμερα?

Τι έπραξε η Δημοτική Αρχή του συγκεκριμένου Δήμου για να αξιοποιήσει τις κοινωνικές υποδομές { πχ Μαθητική Εστία }, τα ανενεργά σχολικά κτίρια και τα κοινοτικά γραφεία των πρώην Κοινοτήτων καθώς και τους αρχαιολογικούς χώρους και τα βυζαντινά μοναστήρια για να προσελκύσει επισκέπτες και να δημιουργήσει τουριστικό ρεύμα προς τον τόπο μας?

Πόσα χρήματα, τα τελευταία επτά χρόνια, διέθεσε η παρούσα Δημοτική Αρχή για να προβάλλει τα Τοπικά μας προϊόντα, τα βότανα και τα αρωματικά φυτά της περιοχής μας, τον Πολιτισμό μας και το πανέμορφο Περιβάλλον μας και πια τα αποτελέσματα τους?

Τι άραγε την εμποδίζει να λειτουργήσει εκ νέου την Δημοτική Βιβλιοθήκη? Σημειωτέων ότι πολλά από τα βιβλία που αράχνιαζαν στις αποθήκες του Δήμου πετάχτηκαν στην χωματερή για να γλυτώσουν από τα ποντίκια? Πρόσφατα πετάχτηκαν και έξι κουτάβια στην εν λόγω χωματερή.

Πότε άραγε σκοπεύουν να λειτουργήσουν τον Δημοτικό Ξενώνα που βρίσκεται στην έδρα του Δήμου?

Γιατί έκλεισαν τα σφαγεία, ποιοι ωφελούνται από αυτές τις αποφάσεις?

Πότε θα συναντηθούν με την Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια Εκπαιδευτική Διεύθυνση που εδρεύουν στην Ηγουμενίτσα, για να απαιτήσουν οι μαθητιώσα νεολαία της επαρχίας να εκπαιδεύεται στα σχολικά κτίρια που εδρεύουν στον ομώνυμο Δήμο μας?

Πως σκέφτονται να συμβάλλουν στην ολοκληρωμένη λειτουργία των αθλητικών υποδομών και στην στήριξη των αθλητικών σωματείων της πόλης μας { ΑΡΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ } που υπολειτουργούν ή έχουν πέσει σε αδράνεια?

Όπως καταλαβαίνετε αυτά και πολλά άλλα βασανιστικά… ερωτήματα που οι ίδιοι μπορείτε να θέσετε αφορούν την σημερινή Δημοτική Αρχή Φιλιατών που στέκεται μακάβρια και παρακολουθεί εξ αποστάσεως, τον επαρχία μας να βυθίζεται και να μετατρέπεται σταδιακά σε ένα μεγάλο χωριό?

Οι ερωτήσεις μπορεί να φαντάζουν βασανιστικές, οι απαντήσεις όμως είναι απλές και οι ευθύνες ξεκάθαρες.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Ο Συμπολίτη σας

Λεωνίδας Ταφέκης.

Προβληματισμών συνέχεια…

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε στα Ηπειρώτικα & Θεσπρωτικά Site, έκθεση ορκωτών λογιστών, που πραγματοποιήθηκε με εισαγγελική εντολή, η οποία ανέδειξε ένα νέο έλλειμα της τάξεως των 6.327.157 έξι εκατομμυρίων και βάλε ευρώ για τα έτη 2004 – 2010, το οποίο πλέον θα εμφανίζεται ως τέτοιο στους προϋπολογισμούς που θα δημοσιεύει εφεξής ο Δήμος Φιλιατών. Στην εν λόγω περίοδο, ο σημερινός Δήμαρχος και ο τωρινός Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φιλιατών εκτελούσανε χρέη Αντιδημάρχων και αντικαθιστούσαν τον τότε Δήμαρχο. Επίσης αρκετοί σύμβουλοι, της τότε αντιπολίτευσης – συμπολίτευσης, εξακολουθούν  να μας αντιπροσωπεύουν ακόμα και τώρα στο τωρινό Δημοτικό Συμβούλιο. Πως τοποθετούνται επί αυτού, όλοι αυτοί οι λεγάμενοι. Τους καλώ από αυτό το βήμα να παραιτηθούν και να μη ασχοληθούν ξανά με τα κοινά. Προφανώς έχει χαθεί ο έλεγχος, για αυτό φτάσαμε το σημαντικότερο έργο που έχει ποτέ παραχθεί, στον Δήμο μας, από την άποψη των διατεθέντων ποσών να ανήκει στο εν λόγω έλλειμμα. Πιστεύω ότι, κάποιοι πραγματικά αξίζουν το βραβείο της αιώνιας φυλάκισης. Ευελπιστώ ότι, η δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της, γιατί όπως λέει και η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας έχει ήδη καθυστερήσει.

Δράττομαι της ευκαιρίας και από αυτό το βήμα να καλέσω τους συμπατριώτες να συστρατευτούν με το συνδυασμό μας για να τελειώνουμε με τέτοιου είδους αποκρουστικά φαινόμενα. Γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε έργο με τέτοια ελλείμματα δεν μπορεί να παραχθεί…

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: