Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, συγκλονισμένος από τα όσα δραματικά συμβαίνουν στην Τουρκία και τη Συρία, συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια, για τη στήριξη των ανθρώπων που πλήττονται από την τεράστια καταστροφή. Πιο συγκεκριμένα:

Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)

Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια

Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες

Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα 

Σκηνές

Η συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου (εκτός Σαββατοκύριακου) από τις 09:00 έως τις 14:00 στους χώρους του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Ηγουμενίτσας (πρώην Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας).

Τηλέφωνο επικοινωνίας 26650 21438

Ολοκλήρωση εκδήλωσης Νομικής Πληροφόρησης

για Εργαζόμενους και Άνεργους

Με μεγάλη συμμετοχή  πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή  03-02-2023 η εκδήλωση νομικής πληροφόρησης  και υποστήριξης εργαζομένων  και ανέργων που συνδιοργάνωσαν  το Κέντρο Κοινότητας  Δήμου  Ηγουμενίτσας  και το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε   (ΙΝ.Ε- Γ.Σ.Ε.Ε) στο πνευματικό κέντρο «ΠΑΝΘΕΟΝ».

Εξειδικευμένοι Νομικοί  του ΙΝ.Ε- Γ.Σ.Ε.Ε  υποδέχτηκαν, κατέγραψαν  και παρείχαν ή θα παράσχουν τις επόμενες  ημέρες απαντήσεις σε εργαζόμενους και άνεργους που προσήλθαν στην εκδήλωση.

Τέθηκαν σε προσωπικό επίπεδο ερωτήματα και προβληματισμοί  σχετικά με το ασφαλιστικό σύστημα όλων των ταμείων (θεμελίωση και κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συντάξεις χηρείας, συντάξεις αναπηρίας, πλήρεις και μειωμένες  συντάξεις κ.α.) καθώς  και για τα ζητήματα εργατικού δικαίου(συμβάσεις, αποδοχές, άδειες κ.α.).

Ως  Κέντρο Κοινότητας  θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  τους συνεργάτες από το  Ινστιτούτο Εργασίας  της Γ.Σ.Ε.Ε  Ηπείρου, τους Νομικούς συνεργάτες  της ΙΝ.Ε-Γ.Σ.Ε.Ε,  το ΚΕΠ Δήμου Ηγουμενίτσας και τους πολίτες που προσήλθαν  για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από την Δ/νση Πρόνοιας Δήμου Ηγουμενίτσας σας ενημερώνουμε ότι, βάσει

του ΦΕΚ 276/23/1/2023 σχετικά με το <<εφάπαξ ειδικό βοήθημα για την επανασύνδεση

παροχών ηλεκτρικού ρεύματος >> , έχει δοθεί παράταση για της ληξιπρόθεσμες οφειλές

των πολιτών που αποσυνδέθηκαν ή  έχουν αποσυνδεθεί από τα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος

μέχρι  31/12/2022  και  παραμένουν αποσυνδεμένη μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας

που ορίζεται στους ν.4508/2017 ,ν.6302/29/12/2021,ν.2567/24/5/2022,ν.276/23/1/2023.

Οι καταναλωτές που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενεργείας υποβάλουν αίτηση προς τον αρμόδιο κατά τόπο Δήμο ,η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν.1599/1986 ως προς τα δηλωθέντα στοιχεία..

Η ανωτέρω αίτηση υποβάλλεται από τους καταναλωτές προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Μαζί με την αίτηση τα νοικοκυριά θα πρέπει να υποβάλουν την τελευταία δήλωση εισοδήματος (Ε1), το Ε9, το εκκαθαριστικό εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α εφόσον υπάρχει άτομο ή άτομα με αναπηρία άνω του 67 % και βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή κρατικού νοσοκομείου, για την ανάγκη κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ :

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό9.000 ευρώ
Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος13.500 ευρώ
Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη15.750 ευρώ
Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη18.000 ευρώ
Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη24.750 ευρώ
Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη27.000 ευρώ

                 Ο  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

                ΚΩΣΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

Προσοχή σε απάτες με θέμα επιστροφή χρημάτων

Το τελευταίο διάστημα έγιναν αναφορές για κακόβουλες ενέργειες ψεύτικης τηλεφωνικής επικοινωνίας ή/και παραπλανητικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με θέμα ότι δικαιούστε επιστροφή χρημάτων από το Δήμο Ηγουμενίτσας.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συνιστά να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και να ελέγχετε με πολλή προσοχή τηλεφωνικές κλήσεις ή παραπλανητικά μηνύματα ή sms που τυχόν λάβετε στο μέλλον.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: