Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Παρέα μελών της Φιλαρμονικής Φιλιατών, τέλος δεκαετίας ’70.

Στην άκρη αριστερά πρέπει να είναι ο Μάκης Μουμούρης. Ο πρώτος μουσικός από αριστερά ο Γιάννης- Πρόδρομος Γκαρής και μετά οι: Νίκος Γεωργόπουλος, Παύλος Λάζος, Σπύρος Πάσχος, Κώστας Βρακάς, Γιάννης Γκιζάς, ο γυμναστής Τάσος Δημητρίου και ο τελευταίος μουσικός στους όρθιους Τάκης Γρ.. Δήμος. Καθιστός ο Σταύρος Μηνούσης.

Η φωτογραφία εικονίζει τμήμα της κάτω πλατείας τη δεκαετία του ’60. Ο εικονιζόμενος άνδρας είναι ο Τέλης Τσέλας- από το αρχείο του οποίου είναι και η φωτογραφία. Και ναι (φιλιατιώτη του μπίθα) ο Τέλης είχε δώσει φωτογραφίες εσύ κράτα τες για το σκόρο! Απέναντι το φορτηγό προφανώς είναι το Γρανά και πίσω από αυτό τα σπίτια που έμεναν και μένουν η οικογένεια του Ντόνε Βάτσιου και έμεναν οι οικογένειες Χρήστο Γκίκα, Γιώργου Κυρίτση- σήμερα το κτίριο της τράπεζας Πειραιώς. Επάνω στο λόφο Στέρα, φαντάζει ακόμη το ερείπιο αυτής της οικογένειας που έδωσε το όνομα στον λόφο.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: