Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του 1973, ήταν η κορυφαία αντιδικτατορική εκδήλωση, στοιχειοθετημένη από το αγωνιστικό πάθος της νεολαίας και τη δημοκρατική συνείδηση του ελληνικού λαού.

Ήταν αληθινά η δημοκρατική και αποφασιστική αντίδραση του λαού κατά της Χούντας των Συνταγματαρχών, η οποία την 21η Απριλίου 1967 είχε επιβάλει το στυγνό δικτατορικό καθεστώς.

Το Πολυτεχνείο συνιστά μέγιστη στιγμή αντίστασης του λαϊκού κινήματος και οποιοσδήποτε εορτασμός του είναι ανάγκη να διακρίνεται από την αγωνιστικότητα και τον έντονο προβληματισμό για την προκοπή του τόπου.

Γέννησε πρότυπα συμπεριφοράς, αυτοθυσίας και ήθους, χρήσιμα για την ειρηνική πολιτική ζωή.

Το Πολυτεχνείο δεν αφορά μόνο το παρελθόν. Αφορά και το παρόν αλλά και το μέλλον, γιατί η αντίσταση στη διάρκεια της δικτατορίας ήταν και παραμένει αναπόσπαστο τμήμα της δημοκρατικής συνείδησης της ελληνικής κοινωνίας.

Είναι μια διαρκής πράξη εγρήγορσης, γιατί σήμερα αδήριτη καθίσταται η ανάγκη να προσπαθούμε, να αγωνιζόμαστε και να μην εφησυχάζουμε, για να είμαστε βέβαιοι ότι ποτέ πια δεν θα ανθίσει σ’ αυτόν τον τόπο ο φασισμός.

Η ΠΣΕ χαιρετίζει τον αγώνα της νεολαίας για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία και Εθνική Ανεξαρτησία.

Τιμούμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, τη μνήμη και τη συνεισφορά τους για Ελευθερία, Ειρήνη, Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Μάκη Κιάμο, τον Ειδικό Γραμματέα Χριστόφορο Ευθυμίου, τον Έφορο Δημοσίων Σχέσεων Αντώνη Κοντό και το μέλος του ΔΣ Μηνά Ζέρβα προσήλθαν σήμερα 15.11.2022 στο χώρο του Πολυτεχνείου, όπου ο πρόεδρος κατέθεσε στεφάνι.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: