Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


  του Αλέξη Γούση

Οι εωρακώτες μεμαρτυρηκασι καγω εωρακα και μεμαρτυρηκα διάβασα για πολλά Θαύματα του Άγιου, πολλοί ίσως πείτε… υπερβολές !!!

   Εγώ τα πιστεύω, βίωσα με τη σύζυγό μου ολοζώντανο Θαύμα: Ξημερώματα στις 10 προς 11 Νοεμβρίου1986 στο ύψος του ΚΑΤ κατέβαινα την Κηφησίας με τη σύζυγό μου, έγκυος στον 4ο μήνα, ξαφνικά, μας ήρθε στο αντίθετο ρεύμα BMW παλαιού τύπου με μεγάλη ταχύτητα η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη, το αυτοκίνητο μας έγινε άμορφη μάζα, πώς βγήκαμε ζωντανοί ο Θεός το ξέρει με τον Άγιο Μηνά που γιόρταζε αυτή τη μέρα, στον καθρέφτη τον εσωτερικό του αυτοκινήτου, είχα κρεμάσει στρογγυλή εικόνα ήταν Βρεφοκρατούσα η Παναγιά μας και ο Άγιος Μηνάς μας την έχει δώσει η ιερομόναχη Γιαννούλα Στράτη από το Νεροχωρι=Μοτσιάλα, ξαδέρφη της πεθεράς μου Αθηνάς σ. Χρήστο Τζούμα, με τη σύγκρουση βρέθηκε στο στήθος μου μέσα από το πουκάμισο, ας μη προχωρήσω σε άλλες λεπτομέρειες και σας κουράζω, ένα σας λέω και κλείνω ζούμε, είμαστε καλά εγώ και η σύζυγος, ήρθε και ο γιος μας μετά, αφού το 4μηνο έμβρυο αφαιρέθηκε ύστερα από υπόδειξη των γυναικολόγων, από δύο χρόνια, το μωρό στο ατύχημα, επαναλαμβάνω, αφαιρέθηκε.

    Όμως ζήτησε ο Άγιος του Θεού μας Μηνάς από τον πεθερό μου Χρήστο Τρύφωνα Τζούμα- στον ύπνο του- να βαπτιστεί ο εγγονός που θα έρθει στον ομώνυμο ιερό ναό του που βρίσκεται στο Κοκκινολιθάρι- όπερ και εγένετο. Τα γράφω αυτά προς δόξα Θεού και να εκφράσουμε σεμνά και ταπεινά την ευγνωμοσύνη στο άγιο του Θεού μας Μηνά. Άγιε του Θεού μας Μηνά πρέσβευε υπέρ υμών βοήθειά μας. Αμήν!

   Οι εωρακώτες μεμαρτυρηκασι καγω εωρακα και μεμαρτυρηκα.

Και με την ευκαιρία ο Γιώργος ο Κώτσης είναι εκείνος που βάφτισε τον γιο μου- έγινε κουμπάρος ύστερα από προσευχή που έκανα στον άγιο του Θεού μας Μηνά. Είχα πάει με τον αδερφό της πεθεράς μου Αθηνάς, τον Ανδρέα Στ. Ζάκα. Μου ‘χε πει: «γαμπρέ πάμε στον Άη Μηνούλη να ανάψουμε τα καντηλάκια» – φύγαμε μπάρμπα Ανδρέα. Εκεί είπα  «άγιε του Θεού μας Μηνά κάνε να βρω κουμπάρο από ΄δω- όπερ και εγένετο.

   Γυρίζοντας στο μαγαζί του πεθερού μου, μπαίνοντας αριστερά είδα έναν κύριο, άγνωστο για μένα- μας σύστησε ο Γρηγόρης- ήταν ο Γιώργος ο Κώτσης. Ξεκινήσαμε την κουβέντα και αφου είπαμε πολλά φτάσαμε και στα παιδιά μας. Του είπα για το μικρούλη το γιό μου: «Θείο δώρο, έχει 13 χρόνια διαφορά με την αδερφή του». -Μεγάλη διαφορά θα ‘χει και ο πρώτος μου γιος, με τον ερχόμενο- είπε ο Γιώργος- η σύζυγος του ήταν είναι έγκυος.

   Όσο περνούσε η ώρα με την κουβέντα ένιωθα μια δύναμη μέσα μου να μου λέει  ότι αυτός ο άνθρωπος που συνάντησα ήταν σταλμένος από τον Άγιο Μηνά. Του το είπα, «σε θεωρώ σταλμένο από τον Άγιο και θέλω να δέσει η σχέση ή μας με μια κουμπαριά, η θα βαφτίσω εγώ το δικό σου ή εσύ το δικό μου. – Εγώ το δικό σου μου είπε, αγκαλιαστήκαμε και κουμπάροι αποκαλεστήκαμε.

   Πήρα ένα μπουκάλι ουίσκι από τον πεθερό μου, που είχε μαγαζί στο χωριό Δάφνη Φιλιατών (Τζούμα), για να γιορτάσουμε το ευχάριστο νέο με την κουμπαριά μας.

Εξαίρετοι κουμπάροι στην περιοχή τους φάροι!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: