Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Επίσκεψη Γάλλων φοιτητών Αρχιτεκτονικής Σχολής Παρισιού

Αποστολή 23 Γάλλων μεταπτυχιακών Γάλλων φοιτητών της Αρχιτεκτονικής Σχολής Paris-Malaquais του Παρισιού με επικεφαλής την αρχιτέκτων μηχανικό ΕΜΠ, αναπλ. καθηγήτρια στη Σχολή αρχιτεκτονικής ENSAPM του Παρισιού, κα Δήμητρα Κανελλοπούλου, επισκέφθηκαν σήμερα τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού μαθήµατος αρχιτεκτονικού και πολεοδομικού σχεδιασµού µε τίτλο «Ξενοδοχεία ΞΕΝΙΑ και μεσογειακή πόλη», με σκοπό οι φοιτητές ENSAPM να δουλέψουν την πρόταση σεναρίων αξιοποίησης και επανάχρησης του χώρου του μοτέλ ΞΕΝΙΑ και ένταξής του στο γενικότερο πολεοδομικό σύνολο των πρώην ΤΕΙ. Κύριος στόχος του προγράμματος καθίσταται η ένωση σ’ ένα λειτουργικό αστικό ιστό των κτιρίων του μοτέλ ΞΕΝΙΑ με τις γύρω υποδομές και η δημιουργία τουριστικών αξόνων ενδιαφέροντος.

Συνεργασίας με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης

Το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας προχώρησε σε υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (Ε.Ψ.Ε.Π.- Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία) για την ενίσχυση της λειτουργίας του Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Η συνεργασία εντάσσεται στο πλαίσιο της Πράξης «Διασύνδεση Κέντρου Ημέρας υποστήριξης Ατόμων πασχόντων από άνοια στην περιοχή των Ιωαννίνων με μονάδες ΟΤΑ (Κ.Α.Π.Η. – Κ.Η.Φ.Η.)», οι οποίες στον Δήμο Ηγουμενίτσας, εποπτεύονται από το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.

Για την υλοποίηση της Πράξης στον Δήμο Ηγουμενίτσας, επαγγελματίες υγείας (νευρολόγος, ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός) της Ομάδας Διασύνδεσης θα επισκέπτονται κάθε Δευτέρα, τα Κ.Α.Π.Η.και Κ.Η.Φ.Η. του Δήμου για την ενημέρωση, εκπαίδευση, υποστήριξη και εξειδίκευση του προσωπικού τους (onthejobtraining) σχετικά με την άνοια, καθώς και για την οργάνωση δράσεων πρόληψης αυτής. Επιπλέον θα διενεργείται έλεγχος και αξιολόγηση των ωφελουμένων, κυρίως με νευροψυχολογική αξιολόγηση, και παρεμβάσεις σε επίπεδο πρόληψης. Τέλος θα διοργανώνονται δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού, καθώς και εκπαιδευτικές δράσεις για φροντιστές ατόμων με άνοια.

Υπεύθυνη υλοποίησης της Πράξης και επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας Άνοιας Ιωαννίνων είναι η κα. Κούλα Μαρία-Λαμπρινή, ψυχολόγος και υποψήφια Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η Πρόεδρος του ΠΑΚΠΠΟΔήμου Ηγουμενίτσας

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΙΜΠΕΚΟΓΛΟΥ

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: