Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


ΝΕΑ ΚΑΤΟΨΗ

Η Θεσπρωτία, ένας μικρός νομός, έχει ανάγκη από επενδύσεις. Χρειάζεται, δηλαδή, ανάσες οικονομικής ανάπτυξης.

Όταν τηρείται το πλαίσιο νομιμότητας στις επενδύσεις, αυτό είναι απαραίτητος και αδιαπραγμάτευτος κανόνας,  πρέπει να προχωρούν και όχι να προβάλλονται εμπόδια. 

Μπορεί κάποιος να βρει πολλούς λόγους να αρνηθεί μια επένδυση. Όμως πρέπει να υπολογίσει και τα οφέλη της και μάλιστα σε μια εποχή, που η παρακμή στην οικονομία είναι ολοφάνερη. 

Ο αρνητισμός για τον αρνητισμό δεν οδηγεί πουθενά, αντίθετα η κατάφαση στις ορθές και υγιείς επενδύσεις, που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις, είναι μονόδρομος.  

Βέβαια στην Ελλάδα υπάρχει η καχυποψία ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι χαλαροί, άρα παραβιάζονται οι όροι των επενδύσεων.  

Ωστόσο αυτή η διαπίστωση, που είναι σε γενικές γραμμές σωστή, δεν πρέπει να αναστέλει χρήσιμες επενδυτικές δραστηριότητες, αλλά οφείλουμε οι πολίτες να ενεργοποιηθούμε προς την κατεύθυνση της πίεσης για να λειτουργήσουν κανονικά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Ο ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ 

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: