Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Στην παλιά φωτογραφία του 1913 το μοναδικό σήμερα δημόσιο πηγάδι, το οποίο μετά απο παρεμβάσεις- τα τελευταία χρόνια- έχει γίνει σήμερα το ¨πηγάδι του βιβλίου¨. Στην παλιά φωτογραφία διακρίνεται και το μεγάλο πηγάδι αλλά και το παλιό καφενείο που υπήρχε εκεί στο βάθος- υπάρχει και σήμερα κλειστό.

Το Φιλιάτι μέχρι και το 1960 υδρεύονταν από πηγάδια. Τα βασικά δημόσια πηγάδια ήταν στο τότε ιστορικό κέντρο, ένα τεράστιο πηγάδι το ¨πούσι το πλατύ¨ με διάμετρο 12 μέτρων από το οποίο έπαιρναν νερό κυρίως για τα ζώα ή για άλλες δουλειές. Το εικονιζόμενο πηγάδι ήταν για ύδρευση και εκεί έβλεπες ουρά από γυναίκες κυρίως που φόρτωναν  βαρέλες να τις πάνε στα σπίτια του ή να τις πάνε εκεί που τις πλήρωναν. Υπήρχε ένα ακόμη δημόσιο πηγάδι στο ανατολικό άκρο του Αγίου Δημητρίου σήμερα- από εκεί έπαιρναν νερό το Νοσοκομείο και το 628τπ με Υδροφόρες.  

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: