Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.- Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Μηχανισμός Διαρκούς Πληροφόρησης και Υποστήριξης της Στρατηγικής ΤΑΠΤοΚ – ΕΚΤ στην περιοχή υλοποίησης του ΤΑΠΤοΚ – Leader της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» πρόκειται να υλοποιήσει το 4ο webinarμε θέμα «Υποδοχή και εξυπηρέτηση πελατών σε τουριστικές επιχειρήσεις»

Το webinar θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 23/9/2022 στις 11:00-13:00μέσω πλατφόρμας zoom.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους να παρακολουθήσουν το webinarστην ιστοσελίδα http://www.infotaptok.gr

Για ερωτήσεις και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήστε με την ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ (Πλ.Πύρρου&Μιχ. Αγγέλου 1, Ιωάννινα) είτε μέσω της ιστοσελίδας http://www.infotaptok.gr, είτε τηλεφωνικά στο 2651036686-83087.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: Δώσαμε λύσεις σε δύσκολες καταστάσεις

 «Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει αναλογικά το μεγαλύτερο ποσοστό απορροφήσεων από όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Έχουμε κάνει τόσα πολλά με τόσα  λίγα λεφτά, δεν αφήσαμε τίποτε που μπορούσαμε να κάνουμε. Περάσαμε δύσκολες καταστάσεις, αλλά δώσαμε λύσεις», τόνισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης συνοψίζοντας τη σημερινή συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την απολογισμό εσόδων- εξόδων οικονομικού έτους 2021.

Ο Περιφερειάρχης απαντώντας σε τοποθετήσεις που έγιναν στη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η Περιφέρεια έχει αποκτήσει δύο στρατόπεδα για νέα διοικητήρια σε Πρέβεζα- Άρτα, ενώ ειδικά για το της Πρέβεζας, ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίας από το Κ.Α.Σ. και  αφού απομακρυνθούν τα ελενίτ θα αρχίζουν οι κατεδαφίσεις.

Τοποθέτηση Περιφερειάρχη για το περιστατικό

κακοποίησης του γαϊδάρου στο Δήμο Ζίτσας

 Η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου έχει προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες σχετικά με το περιστατικό  κακοποίησης, που οδήγησε τελικά στο θάνατο το γαϊδουράκι στο Δήμο Ζίτσας ανέφερε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που ανέπτυξε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης». 

Χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» τον τρόπο με το οποίο ενήργησε ο κτηνοτρόφος, ενώ όσον αφορά τις «καταγγελίες» που είχαν δημοσιοποιηθεί σχετικά με την ύπαρξη ψύλλων, είπε ότι η Περιφέρεια δεν επιλήφθηκε επειδή ήταν αναρμόδια.

Επίσης  έκανε γνωστό ότι από την Κτηνιατρική Υπηρεσία πραγματοποιήθηκε υγειονομικός έλεγχος στο παρελθόν και η Έκθεση έχει αποσταλεί από τις 25 Σεπτεμβρίου 2019 στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ ως προς την αδειοδότηση της μονάδας, εξήγησε ότι βάσει της τελευταίας νομοθετικής ρύθμισης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  έχει δοθεί παράταση μέχρι το Δεκέμβριο του 2023.

 Θετικές γνωμοδοτήσεις Επιτροπής Περιβάλλοντος

 για Αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε. Άρτας

Η κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας περιοχών της Π.Ε Άρτας, ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν σήμερα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης.

Το κυριότερο είναι η Αντιπλημμυρική Προστασία Άρτας καθώς και της ευρύτερης περιοχής που διέρχεται ο Άραχθος ποταμός μέχρι τον Αμβρακικό Κόλπο, με την Επιτροπή να γνωμοδοτεί θετικά με όρους επί του περιεχομένου του φακέλου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Μετά την εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Γοργόλη, επί του θέματος τοποθετήθηκαν ο  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας κ. Β. Ψαθάς, ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρ. Τσιρογιάννης, η Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά κ. Ρ. Βαβέτση, εκπρόσωπος του ΓΕΩΤΕΕ,  ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Δ. Βαρέλης, περιφερειακοί σύμβουλοι κ.α. (Μειοψήφησαν οι Σπ. Ριζόπουλος- Ζ. Γαλατάς)

 Για το θέμα έκανε παρέμβαση  ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ο οποίος  υπογράμμισε την αναγκαιότητα να διαμορφωθεί μια ολοκληρωμένη μελέτη για την ουσιαστική και οριστική αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής. «Είναι ένα μεγάλο έργο. Έρχονται στη μνήμη του τι περάσαμε το 2015. Οι προβληματισμοί υπάρχουν. Πρέπει όλα αυτά να τεθούν, γιατί το Υπουργείο δεν τα εξετάσει. Η μελέτη πρέπει να είναι ολοκληρωμένη. Πρέπει να υπάρχει παράπλευρο δίκτυο, για τους παραγωγούς και τους κατοίκους της περιοχής. Δεν υπάρχουν αναχώματα και πρέπει να υπάρχει μέριμνα. Δεν πρέπει να υπάρχουν «κολοβές» μελέτες», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Επισημάνσεις, παρατηρήσεις και προτάσεις κατέθεσαν όσοι τοποθετήθηκαν, ενώ τέθηκε και η αναγκαιότητα εξασφάλισης των απαιτούμενων κονδυλίων για να υλοποιηθεί το έργο.

Σύμφωνα με τους όρους που θέτει το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, θα πρέπει να εξετασθεί στα πλαίσια της ορθολογικής λήψης αποφάσεων και η εναλλακτική λύση της απομείωσης του υδρογραφήματος πλημμύρας εισόδου μέσω ρυθμισμένης λειτουργίας των υπερχειλιστών των φραγμάτων ΠΟΥΡΝΑΡΙ Ι και ΙΙ και πρόβλεψη αποθηκευτικού όγκου των ταμιευτήρων για την μερική του πλημμυρικού κύματος, και την εν συνεχεία ρυθμισμένη εκροή.

Το δεύτερο έργο, για το οποίο επίσης υπήρξε θετική γνωμοδότηση είναι  τα πρόσθετα/ συμπληρωματικά υδραυλικά/αντιπλημμυρικά έργα και παρεμβάσεις στο υποτμήμα Χ.Θ. 145+ 500 – Χ.Θ. 179+200» (ρέματα Αμμοτόπου, Κλεισούρας και τάφρος Τερόβου), Δήμος Αρταίων, Π.Ε. Άρτας/ Δήμος Ζηρού, Π.Ε. Πρέβεζας/ Δήμος Δωδώνης, Π.Ε. Ιωαννίνων.

Γνωμοδοτήσεις για ΜΠΕ ενεργειακών έργων

Η ΕπιτροπήΕπιτροπή:

  • Γνωμοδότησε αρνητικά για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο: «Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 85 MW, στη θέση «ΛΟΓΓΟΥΔΑ- ΟΜΟΡΦΑΔΕΣ» της Δ.Ε. Πασσαρώνος, Δ. Ζίτσας, επειδή η συγκεκριμένη έκταση είναι χαρακτηρισμένη ως βοσκότοπος.
  • Γνωμοδότησε θετικά επί της Μ.Π.Ε. για το έργο: «Ομάδα φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, 91 ιδιωτών-παραγωγών, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 45,479 MW, στη θέση «Λιβάδι ΜεσοβουνίουΜαργαριτίου» Δήμου Ηγουμενίτσας, Π.Ε. Θεσπρωτίας, Περιφέρειας Ηπείρου».«Παρών» δήλωσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θ. Κορωναίος- Θ. Λιούρης,- μειοψήφησαν οι Κων. Ζέκα. Ζ. Γαλατάς.
  •  «Μικρό Υδροηλεκτρικό Έργο στις Αμυγδαλιές 9ΜΥΗΕ) ισχύος 0,94 MW στην Τ.Κ. Ανατολικής, της Δ.Ε. Παμβώτιδας, του Δήμου Ιωαννιτών της Π.Ε. Ιωαννίνων Περιφέρειας Ηπείρου». Μειοψήφησαν: Κων. Ζέκα, Ζ. Γαλατάς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: