Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Η αίσθηση του καθήκοντος – Η κατάληψη Σχολείων και Σχολών είναι κλοπή των λίγων σε βάρος των πολλών. Είναι κλοπή χώρου και χρόνου όλων, όσων θέλουν, αγαπούν και επιδιώκουν τη μάθηση, είναι κλοπή χρημάτων  των φορολογούμενων. Οι καταληψίες δεν είναι ούτε διαμαρτυρόμενοι αγωνιστές, ούτε επαναστάτες. Είναι κοινοί κλέφτες.

Γιώργος Μαστορίδης

      Το κύρος και η αξιοπιστία σημαντικών κρατικών θεσμών, όπως η Δημόσια Εκπαίδευση και η Αστυνομία ως εφαρμοσμένη Δικαιοσύνη, εξαρτάται από την θετική συμβολή όλων των πολιτών και κυρίως όλων των πολιτικών κομμάτων. Ειδικότερα, η Αστυνομία στο σύγχρονο πλαίσιο της ισονομίας και του Κράτους Δικαίου έχει τη νομιμοποίηση από το Σύνταγμα και τους νόμους να παρεμβαίνει για την προστασία κάθε πολίτη.

      Οι πρόσφατες εικόνες πολλών Αριστερών Βουλευτών να διαμαρτύρονται έξω από την κεντρική πύλη του Πανεπιστημίου Αθηνών εναντίον της αστυνομικής προστασίας των φοιτητών, ενώ τους συνόδευαν οι Αστυνομικοί φρουροί τους, αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα πολιτικής ανισονομίας. Επομένως, ο θεσμός της πανεπιστημιακής αστυνομίας είναι μια ουσιαστική μεταρρύθμιση προς τη σωστή κατεύθυνση, ένα μέτρο το οποίο διασφαλίζει και την ισονομία των πολιτών και το κύρος της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

      Εκτός από την Πολιτική Παιδεία αλληλοσεβασμού και έμπρακτης αλληλεγγύης, για την αντιμετώπιση των τραμπουκισμών, την παραβίαση του δικαιώματος ελεύθερης πρόσβασης στη μάθηση, την πολιτισμική πανεπιστημιακή υποβάθμιση, η αστυνομική προστασία είναι απολύτως αναγκαία, σκόπιμη, χρήσιμη και αυτονόητη.

1. Ένστολη Αστυνομία στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ, στο οποίο δίδαξε ο Ανδρέας Παπανδρέου

      Η σύγκριση με τις άλλες χώρες είναι αποκαλυπτική. Σε κανένα Πανεπιστήμιο της ΕΕ δεν επιτρέπεται η είσοδος  σε πολίτη, χωρίς να δείξει ταυτότητα και να έχει άδεια εισόδου από την γραμματεία της Σχολής.  Στο Πανεπιστήμιο του Berkeley, στο οποίο δίδαξε Οικονομικά ο Ανδρέας Παπανδρέου, λειτουργεί πανεπιστημιακή αστυνομία από το 1947, ενώ από το 1915 το ίδρυμα έχει ένστολους φύλακες. Η πανεπιστημιακή αστυνομία του Berkeley δεν εμποδίζει την πρόοδό του, ούτε τη διακίνηση ιδεών, ούτε την ακαδημαϊκή ελευθερία. Αντιθέτως, αποθαρρύνει και απομακρύνει όποιον θα ήθελε να περιορίσει τις ακαδημαϊκές ελευθερίες διακόπτοντας μαθήματα ή ασκώντας βία σε όποιον έχει μια διαφορετική πολιτική άποψη.

      Σε σχετικό άρθρο ο Σπύρος Δημητρέλης παραθέτει πρόσφατη φωτογραφία πανεπιστημιακού αστυνομικού περιπολικού και σημειώνει χαρακτηριστικά:  «Η φωτογραφία τραβήχτηκε στα τέλη Ιουλίου και δείχνει ένα από τα δεκάδες περιπολικά της πανεπιστημιακής αστυνομίας του Berkeley. Το δημόσιο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Berkeley,  ένα προάστιο του Σαν Φρανσίσκο, δεν είναι ένα τυχαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο. Είναι ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου βάσει ακαδημαϊκών κριτηρίων και βεβαίως θεωρείται ίσως το πιο αριστερό (liberal είναι ο αμερικανικός όρος) στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δέκα καθηγητές αυτού του διάσημου πανεπιστημίου έχουν προταθεί για το βραβείο Νόμπελ. Πολλοί έχουν διατελέσει ή διατελούν υπουργοί κυβερνήσεων των ΗΠΑ. (Σπύρου Δημητρέλη. Όνειδος! Πανεπιστημιακή Αστυνομία από το 1915 στο αριστερό Berkeley». Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2022).

2. Αδιανόητη η παραβίαση του δικαιώματος ελεύθερης πρόσβασης στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και μάθηση

      Οι χώροι εργασίας δεν ανήκουν στα πολιτικά κόμματα και τα συνδικάτα. Φτάνει πια με τις ριζοσπαστικές αυθαιρεσίες ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΡΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ.   Επίορκοι Δημόσιοι Υπάλληλοι ορκίστηκαν υπακοή στους Νόμους και ενώ θα έπρεπε να λειτουργούν ως υποδείγματα, ωστόσο με την άρνησή τους να εφαρμόσουν νόμους ψηφισμένους από τη Βουλή υπονομεύουν τη δημοκρατική νομιμότητα και πολιτική ομαλότητα. Τα κομματικά ριζοσπαστικά παιγνίδια «ἐν οὐ παικτοῖς» εκτός από το μεγάλο οικονομικό κόστος είναι υπεύθυνα και υπόλογα για την ταλαιπωρία, την ψυχολογική αναστάτωση και τη δικαιολογημένη οργή της κοινωνίας.

3. Αριστερός τραμπουκισμός ανομίας και ανισονομίας

     Ο μπαχαλακισμός στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι επάγγελμα και βιοπορισμός, είναι ριζοσπαστική αυθαιρεσία υπονόμευσης των Νόμων και των Θεσμών. Οι τραμπούκοι ασκούν τρομοκρατία σε όποιον εκφράζει γνώμη, με την οποία δεν συμφωνούν, με ξυλοδαρμούς φοιτητών και καθηγητών, με χτίσιμο γραφείων, με κατάληψη πανεπιστημιακών χώρων, τους οποίου στερούν από την πανεπιστημιακή κοινότητα. Με λοστούς και κουκούλες θέλουν να συντηρήσουν την κουλτούρα της βίας και της υποβάθμισης του ελληνικού πανεπιστημίου.

4.  Πολιτισμικό πανεπιστημιακό πρόβλημα

      Σε μία ευνομούμενη χώρα, όλοι τηρούν τους νόμους. Μόνο ένας ηλίθιος άνθρωπος, εντελώς αποτυχημένος, είναι αναμενόμενο να θέλει το πανεπιστήμιο να παραμείνει σκουπιδότοπος και χώρος που ασκεί εξουσία η μαφία της αναρχοαριστεράς. Η κοινωνία των φορολογουμένων δημοκρατικών πολιτών σε υψηλό ποσοστό που φτάνει και το 80% καταδικάζει αυτή τη γιγαντιαία αριστερή ανοησία.

5. Διανοητικό το πρόβλημα της ανομίας των καταλήψεων

      Η ανομία των καταλήψεων είναι αυτονόητη και αυταπόδεικτη, αλλά αδιανόητη για τους ακραίους ριζοσπάστες και εξτρεμιστές. Η κατάληψη Σχολείων και Σχολών είναι κλοπή των λίγων σε βάρος των πολλών. Χωρίς κανένα υπόβαθρο δημοκρατικής ιδεολογίας είναι κλοπή χώρου και χρόνου όλων, όσων θέλουν, αγαπούν και επιδιώκουν τη μάθηση, είναι κλοπή χρημάτων των φορολογούμενων. Οι καταληψίες δεν είναι ούτε διαμαρτυρόμενοι αγωνιστές, ούτε επαναστάτες. Είναι απλώς κλέφτες με θύματα όλους αυτούς, οι οποίοι δεν έχουν αρκετά χρήματα για ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια του εξωτερικού. 

6. Πολιτική Παιδεία αλληλοσεβασμού

      Η πολιτική αντιπαλότητα δεν είναι εχθρότητα. Η Πολιτική Παιδεία πρωτίστως πρέπει να καλλιεργεί τον κοινωνικοπολιτικό αλληλοσεβασμό και την έμπρακτη αλληλεγγύη μεταξύ των νέων, ώστε ως πολίτες  να οικοδομήσουν δημοκρατική κοινωνία φιλίας, συνεργασίας και  δημιουργικότητας.

7. Κομματική ενσυναίσθηση και κοινωνική ευαισθησία

     Τα κομματικά μέλη, κυρίως όμως οι πολιτικοί αρχηγοί, πρέπει να αίρονται  στο ύψος των περιστάσεων  και να πολιτεύονται με πατριωτισμό, με κοινωνική ευαισθησία, με μια αίσθηση καθήκοντος απέναντι στην κοινωνία, την οποία υπηρετούν, ώστε να καθίστανται στη συλλογική συνείδηση των πολιτών πρότυπα αξιοπρέπειας, προσήλωσης και πίστης στους νόμους και τους θεσμούς, μακριά από συμπεριφορές και πρακτικές, οι οποίες βασανίζουν,  τραυματίζουν και εξευτελίζουν τους πολίτες.      

      Συμπερασματικά, οι κρατικοί θεσμοί της Δημόσιας Εκπαίδευσης και η Πανεπιστημιακή Αστυνομία είναι απολύτως αναγκαίοι και «άνευ των αναγκαίων αδύνατον και ζην και ευ ζην». Όπως σε ολόκληρο τον πλανήτη, έτσι και στη σύγχρονη ευρωπαϊκή Ελλάδα απαιτείται σοβαρή και αποτελεσματική αστυνομική προστασία όχι μόνο του Βουλευτή αλλά και του κάθε πολίτη είτε βρίσκεται στο δρόμο είτε στο Πανεπιστήμιο.  Τα πολιτικά κόμματα είτε στην  κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση οφείλουν να επιμένουν στην εφαρμογή των νόμων, στην προστασία και την αναβάθμιση των θεσμών με μόνη πυξίδα το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον.

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου  2022                             www.politistikomellon.eu/2020

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: