Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Του Πέτρου Μίντζα

Είναι κοινή διαπίστωση ότι η πρ. Επαρχία Φιλιατών πάει από το κακό στο χειρότερο, μαραζώνει, έχει τεράστια προβλήματα με τις κοινωνικές – τεχνικές υποδομές και είναι -δυστυχώς- πρώτη στην ανεργία και τελευταία στην ανάπτυξη.

Οι ελάχιστες κραυγές αγωνίας και οι ελάχιστες φωνές διαμαρτυρίας που υπάρχουν στον δύσμοιρο τόπο μας, είναι μεν μία μικρή όαση μέσα στην έρημο, αλλά δεν αρκούν.

Δυστυχώς, παρ’ ότι τα τεράστια διαχρονικά προβλήματα διογκώνονται, κανείς δεν νοιάζεται για την τύχη και τις προοπτικές αυτού του τόπου.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχει και την ατυχία να διοικείται από μία αναποτελεσματική Δημοτική Αρχή, η οποία είναι κατώτερη των περιστάσεων και δεν μπορεί να επιλύσει τα σοβαρά διαχρονικά προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας και τους ανθρώπους του. 

Τεράστιες ευθύνες έχει αναμφίβολα και η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία δεν ασκεί το ρόλο της σωστά. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει. Μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να εξηγήσω την αδράνεια και την άκρα του τάφου σιωπή της μείζονος αντιπολίτευσης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση με τη στάση της, δημιουργεί την αίσθηση στους Δημότες, ότι έχει ταυτιστεί απόλυτα με την πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη.

Όλο και περισσότεροι Φιλιαταίοι εκφράζουν την πεποίθηση πως ο λεηλατημένος και οικονομικά εξαθλιωμένος Δήμος μας, δεν αντέχει άλλο. Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο.

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος.

Στις επόμενες δημοτικές εκλογές πρέπει ο τόπος μας να ξεφύγει από το παλιό και το φθαρμένο και να ανοίξει νέα σελίδα στο αύριο.

Το πολιτικό τοπίο στο Φιλιάτι μπορεί και πρέπει να αλλάξει, με το δυναμισμό μιας νέας Δημοτικής Αρχή, η οποία θα διαπνέεται από τη νοοτροπία της ευθύνης και της συνεργασίας και θα αγωνιστεί ανιδιοτελώς για την επίλυση των διαχρονικών προβλημάτων που ταλανίζουν την ακριτική περιοχή μας και τους ανθρώπους της.

Ο Δήμος μας, χρειάζεται μία Δημοτική Αρχή, με αρχές, με ήθος και αξίες, που θα έχει όραμα και διάθεση να προσφέρει, καθώς και πειστικό –ρεαλιστικό σχέδιο για να βγάλει το Δήμο από τα μεγάλα αδιέξοδα που δυστυχώς τον οδήγησαν οι δυνάμεις της απραξίας και της αδράνειας.

Και το κυριότερο, δεν θα πρέπει να  λειτουργεί με κομματικές παρωπίδες και τις λογικές του παρελθόντος,  που έχουν φτάσει τον τόπο μας ως εδώ. Αλλά, θα μάχεται για το κοινό καλό, χωρίς τοπικές και κομματικές διακρίσεις και μακριά από μικροπολιτικές μιζέριες και θα χειρίζεται τα θέματα με αποτελεσματικό τρόπο και με απόλυτη διαφάνεια σε όλο το εύρος της διοίκησης.

Επιτέλους, πρέπει να πνεύσει άνεμος αισιοδοξίας στην τοπική κοινωνία, γιατί και οι κάτοικοι αυτής της ακριτικής – εγκαταλελειμμένης περιοχής  είναι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες και καταβάλλουν μάλιστα υπέρογκα δημοτικά τέλη και δεν ανέχονται να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Ο τόπος μας διαθέτει ανθρώπους καταξιωμένους στην τοπική κοινωνία με εξειδικευμένες γνώσεις, με τσαγανό, έντιμοι, άξιοι, καθαροί, συνεργάσιμοι και με αστείρευτη διάθεση για να αγωνιστούν με ανιδιοτέλεια, προκειμένου να πάει ο τόπου μας μπροστά.

Αρκεί να πεισθούν να ασχοληθούν με κοινά του τόπου μας και να τους στηρίξουμε να αναλάβουν τα ινία του πονεμένου μου Δήμου μας.

Να κάνουμε κάτι τώρα, γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά και θα είμαστε και εμείς όλοι συνυπεύθυνοι, για την οριστική εγκατάλειψη-ερήμωση της πρώην Επαρχίας Φιλιατών.   

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία    

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: