Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΛΗΨΗ ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ηγουμενίτσα, 18 Ιουλίου 2022
Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο 4ος σε συχνότητα καρκίνος στις γυναίκες. Στην Ευρώπη κάθε χρόνο ~35.000 γυναίκες εμφανίζουν καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και ~15.000 γυναίκες πεθαίνουν από τη νόσο αυτή (~200 στην Ελλάδα). Ακόμη και στην προηγμένη Ευρώπη σήμερα χάνουν κάθε ώρα τη ζωή τους περίπου τρεις νέες γυναίκες από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, δηλ. από μία νόσο που είναι δυνατό να προληφθεί σχεδόν 100%!
Με αφορμή τον περιορισμό των μέτρων για την πανδημία και τονίζοντας την αξία της πρόληψης που παραμελήθηκε στα χρόνια της Πανδημίας, το Κ.Υ. Ηγουμενίτσας πραγματοποιεί δράση για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας με τη δωρεάν λήψη Τεστ Παπανικολάου. Η δράση θα λάβει χώρα στις 27/7/2022 και η λήψη των Τεστ θα γίνεται στο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας από τις 9:00 το πρωί έως τις 8:00 το βράδυ μετά από δήλωση συμμετοχής.
Η δράση θα ακολουθεί τις κατευθυντήριες οδηγίες και αφορά:
⦁ Γυναίκες με έναρξη σεξουαλικών επαφών.
⦁ Ηλικίες από 20-65 ετών.
⦁ Όσες γυναίκες έχουν ενεργό ΑΜΚΑ.
⦁ Τη διανομή ενημερωτικού υλικού
Στις εργαζόμενες του δημοσίου τομέα θα χορηγηθεί μία ημέρα άδεια όπως ισχύει από την νομοθεσία. Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε με το Τηλ: 2665029142 (09:00-13:00).

Ο Συντονιστής Διευθυντής του ΚΥ Ηγουμενίτσας Ο Υπεύθυνος της Δράσης
Κ. Θωμαδάκης Δ. Γκόλιας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: