Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


SONY DSC

Toυ π. Ηλία Μάκου

Έφυγε από τη ζωή, αφού την… τρύγησε εννέα και  δεκαετίες, ένας αγαπημένος φίλος και όταν το πληροφορηθήκαμε, απόγευμα Τετάρτης 13/7/2022, μια στεναχώρια πλάκωσε την καρδιά μας. 

Ένας υπέροχος άνθρωπος, πολύ σεμνός και συνετός, ο Φιλιαταίος Βύρων Μέμος, που τόσα πολλά προσέφερε στον τόπο του, μέσα από τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την κοινωνία, την καλλιτεχνία,  αλλά και τη δημοσιογραφία και τη συγγραφή λαογραφικών βιβλίων, δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας.

Πλήρης ημερών αναχώρησε από τον μάταιο αυτό κόσμο, ωστόσο η απώλειά του είναι αισθητή, γιατί υπήρξε δημιουργικός και ποιητικός άνθρωπος.

Ένα πολυτάλαντο πρόσωπο, από το είναι του οποίου ανέδυαν, χωρίς υπερβολή, άνθη.

Ποιος στο Φιλιάτι δεν γνώριζε τον ακούραστο Βύρωνα Μέμο, μια ευγενική και καλοσυνάτη  φυσιογνωμία, με πολύ ήθος και πολύ διακριτικότητα, ο οποίος μέσα από τις δράσεις του ήθελε να αναδείξει τον τόπο του, για τον οποίο χτυπούσε η καρδιά του. 

Την αγάπη του για το Φιλιάτι και τους κατοίκους του, την έχει δείξει πολλές φορές. 

Μεταξύ αυτών, που έκανε για το Φιλιάτι,  το θεσπέσιο λεύκωμα «Το Φιλιάτι από το χθες, στο σήμερα».

Ο Βύρων Μέμος έδινε στη νέα γενιά  τον απόηχο του χτες, αλλά και τα βιώματα του σήμερα, για να χτίζει πάνω τους το δικό της αύριο. 

Οι δράσεις και οι παρεμβάσεις του ήταν αφτιασίδωτες από μπιχλιμπίδια, γι’ αυτό ήταν ασταμάτητες σε κελάρισμα αλήθειας βρύσες. 

Όπως και ολάκερη η ζωή του άλλωστε. 

Απλός άνθρωπος ήταν ο Βύρων Μέμος, αλλά διαχρονικό θα είναι το αχολόγημα της ψυχής του, που θα το κάνουν αρμονικό τραγούδι οι αγέρηδες των πλούσιων αναμνήσεων. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: