Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


αναρτηση: Αντώνης Μπέζας

Το 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών Ηγουμενίτσας πραγματοποιήθηκε χθες στο Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων με παρουσιαστή τον υπέροχο Αλέξη Κωστάλα.

Συγχαρητήρια στον «Πολιτιστικό και Κοινωνικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας ΡΕΝΑ ΚΩΤΣΙΟΥ», που το διοργάνωσε, για δύο λόγους: Ο πρώτος, για την πολύ ωραία ιδέα. Μια ιδέα που μπορεί να αποτελέσει το ξεκίνημα ενός σύγχρονου, στη συνέχεια διεθνούς και διαγωνιστικού, Φεστιβάλ χορωδιακής μουσικής με παράλληλες εκδηλώσεις.

Ο δεύτερος λόγος για την επιλογή του Αρχαίου Θεάτρου στα Γίτανα που η αναβίωση και η λειτουργία του πρέπει να αποτελεί στόχο μας.Το χορωδιακό Φεστιβάλ θα μπορούσε βέβαια να χρησιμοποιεί ταυτόχρονα για τις συναυλίες των χορωδιών και άλλους χώρους όπως το Κάστρο της Ηγουμενίτσας, το Λιμάνι, το προαύλιο του Ι.Ν. της Ευαγγελίστριας της Ηγουμενίτσας ή το υπαίθριο θέατρο στο Τσιμπουρίκι (αν ολοκληρωθεί κάποτε..).

Πάντως, δεν εντυπωσιάστηκα απο την κατάσταση στην οποία είδα το Αρχαίο Θέατρο, παρά το σχετικό έργο ΕΣΠΑ που υλοποίησε η Εφορία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας. Νομίζω ότι χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμη για να γίνει πιο «χρηστικό», να είναι καλύτερα προσβάσιμο και να συμπεριληφθεί στην ομάδα των Αρχαίων θεάτρων που φιλοξενούν εκδηλώσεις…

Υγ. Πολλά «

μπράβο» και στη δική μας Χορωδία και το Διευθυντή της γιατί με την προσπάθειά τους «κτίζουν» ένα όμορφο χορωδιακό μέλλον!!!

 αναρτηση: Πολιτιστικός Σύλλογος Ραγίου  (επιλογή λιγων εικόνων)

Το 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών Ηγουμενίτσας πραγματοποιήθηκε χθες στο Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων με παρουσιαστή τον Αλέξη Κωστάλα.

Συγχαρητήρια στον «Πολιτιστικό και Κοινωνικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας ΡΕΝΑ ΚΩΤΣΙΟΥ», που το διοργάνωσε.

Ο Σύλλογος μας συμμετείχε σαν υποστηρικτής της διοργάνωσης μαζί με τον Δήμο ΦΙΛΙΑΤΩΝ τον οποίον και ευχαριστούμε για την συνδρομή του.

Επόμενο ραντεβού 21 & 22/7

• Γυναίκα πρόσφυγας | Μουσική | Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: