Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Ένταξη Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας

Ο  Δήμος Ηγουμενίτσας εντάχθηκε, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 240.3.1./2022-01/06/2022 απόφαση του Πράσινου Ταμείου, στον άξονα προτεραιότητας 2 «Αστική αναζωογόνηση και λοιπές δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου» του χρηματοδοτικού προγράμματος «Δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου 2022» της πρόσκλησης της δράσης «Σχέδια Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)» συνολικού προϋπολογισμού 37.200,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

Το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) αποτελεί ένα στρατηγικό σχέδιο, που περιλαμβάνει επεμβάσεις και κατασκευέςγια την εξασφάλιση της προσβασιμότητας εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, σύμφωνα με το Ν.4819/2021.

Στόχος του Σ.Α.Π. είναι να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, οι οποίες να διασφαλίζουν την προσβασιμότητα, μέσα από έργα διαμόρφωσης ή ανακατασκευής των υπαίθριων δημόσιων κοινόχρηστων χώρων όπως πλατείες, πεζόδρομοι, πεζοδρόμια, νησίδες, χώροι πρασίνου, στάσεις κ.λπ.

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος, τόνισε τα εξής:

«Υπεύθυνα και αποτελεσματικά εργαζόμαστε για τη δημιουργία μιας αλυσίδας προσβάσιμης σε βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις,κάνοντας πράξη το όραμά μας για έναν Δήμο φιλικό και ανθρώπινο. Προς αυτήν την κατεύθυνση και με την αρωγή των Τεχνικών μας Υπηρεσιών θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο για την πραγματοποίηση έργων που προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη και βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας».

Διήμερο μνήμης και στοχασμού «Αχ Ανατολή…!»

Το ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας και ο Δήμος Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022» καθώς και των εκδηλώσεων μνήμης για τα  100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφήσας προσκαλουν σε ένα διήμερο μνήμης και στοχασμού με την ονομασία «Αχ Ανατολή…!»

«Οι Άγιοι της Μ. Ασίας και η  Πνευματική τους παρακαταθήκη». 

Κυριακή 10 Ιουλίου και ώρα  20.30μ.μ.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ

Το κεντρικό θέμα, είναι η πνευματική παρακαταθήκη των Αγίων της Μικράς Ασίας με κύριο ομιλητή και των 2 ημερών τον Αρχιμανδρίτη  και μοναχό της Ιεράς Μονής Γηρομερίου π. Μεθόδιο. Παράλληλα, εγκαινιάζουμε την πολυσυζητημένη και επιτυχημένη έκθεση φωτογραφίας » Βλέμματα Αγίων» της κ. Τζένης Βαγγέλη, ένα αφιέρωμα – οδοιπορικό στο μοναστήρι του Γηρομερίου . Αμέσως μετά την ομιλία του Ηγουμένου ,θα παρουσιαστεί σε πρώτη προβολή η ταινία μικρού μήκους- μίνι ντοκιμαντέρ που υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Προέδρου του ΠΑΚΠΠΟ καςΖεϊμπέκογλου, ένα αφιέρωμα στους απογόνους των Μικρασιατών και κατοίκων της Νέας Σελεύκειαςμε μαρτυρίες τους, όπως τις έζησαν και τις μετέφεραν οι γονείς τους.

«Ο Όσιος Παΐσιος – Από ξένο τόπο και αλαργινό»

Δευτέρα 11 Ιουλίου 19.00 μ.μ.

Αύλειος χώρος Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Νέας Σελεύκειας

Παραμονή της εορτής του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτη, θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός στην μνήμη του Αγίου και με την λήξη του, μια ομιλία – παρουσίαση στον βίο του Οσίου Παϊσίου. Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα στους μουσικούς δημιουργούς της Μικράς Ασίας στον αύλειο χώρο του ναού.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ& ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ:

Κ. Νέας Σελεύκειας,

Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σελεύκειας,

Ενορία Αγίου Γεωργίου Νέας Σελεύκειας,

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Νέας Σελεύκειας,

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου Νέας Σελεύκειας,

ΑΜΚΕ Το αβγό.

                               Η Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.

                                   Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου

ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΥΔΑΤΟΣ

Με βάση το έγγραφο (ΥΠΕΝ/ΔΠΔΥΠ/5532/51/20.01.2022) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο χρόνος ισχύος των αδειών χρήσης νερού ορίζεται έως το τέλος του 2024.

Ειδικότερα, η διάρκεια ισχύος των αδειών χρήσης νερού, που έχουν ήδη εκδοθεί από τη Διεύθυνση Υδάτων Ηπείρου από το 2006 έως και σήμερα, ανεξάρτητα από την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης της άδειας, παρατείνεται αυτοδίκαια έως τις 31.12.2024. Αυτό σημαίνει ότι η άδεια χρήσης νερού θα έχει ισχύ έως την ανωτέρω ημερομηνία, χωρίς ο δικαιούχος της να υποχρεούται να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Οι δικαιούχοι των αδειών χρήσης νερού, εφόσον δεν υπάρξει νέα σχετική ρύθμιση, με την οποία να χορηγείται νέα αυτοδίκαιη παράταση, υποχρεούνται μέσα σε διάστημα έξι μηνών πριν τη λήξη της ανωτέρω προθεσμίας (δηλαδή από 01.07.2024 έως 31.12.2024) να υποβάλουν αίτηση για ανανέωση της άδειας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη σχετική νομοθεσία. Ταυτόχρονα, η διάρκεια ισχύος των νέων αδειών χρήσης νερού, που θα εκδίδονται, ορίζεται και αυτή έως τις 31.12.2024.

https://www.dropbox.com/t/9p5EFuihF10sOZEU

Γραφείο Δημάρχου
Ηγουμενίτσας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: