Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Δράση ευαισθητοποίησης μαθητών για την ανακύκλωση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ηεκπαιδευτική δράση για τα οφέλη της ανακύκλωσης, που διοργάνωσεστην πλατεία Δημαρχείου ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. (Ε.Ε.Α.Α.) και με τη συνεισφορά της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου.

Στη δράση, που πραγματοποιήθηκε με σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών συμμετείχαν το 1ο, το 2ο, το 3ο, το 4ο και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας καθώς και τα Δημοτικά Σχολεία Γραικοχωρίου και Νέας Σελεύκειας, στα οποία η Διεύθυνση Καθαριότητας έχει ήδη παραδώσει από έναν μπλε κάδο ανακύκλωσης και αδειοδοτημένο εκπαιδευτικό φάκελο.

Κατά τη διάρκεια της δράσης Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος δήλωσε σχετικά:

«Θέλω να συγχαρώτους μαθητές και τους δασκάλους των σχολείων μας για την ενεργό συμμετοχή τους στη σημερινή περιβαλλοντική δράση, να ευχαριστήσω την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης για την άψογη συνεργασία καθώςκαι το προσωπικό της Διεύθυνσης Καθαριότητας για την πολύτιμη συνεισφορά τους.

Ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος απαιτεί διαρκή εγρήγορση και υπευθυνότητα με έργα και δράσεις σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Με σεβασμό στο περιβάλλον, προωθούμε την ανακύκλωση καλώντας μικρούς και μεγάλους σε κοινές πρωτοβουλίες.Δεν αρκεί όμως μόνο η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλά χρειάζεται η καθημερινή και έμπρακτη θετική τους στάση.Ας κάνουμε λοιπόν το περιβάλλον δική μας υπόθεση και ας αλλάξουμε συμπεριφορές, για έναν Δήμο όμορφο και καθαρό».

«2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ»

   Το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας σας προσκαλεί  την Παρασκευή 27/05/2022 και ώρα 19.00μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στην παρουσίαση του προγράμματος του 2ου Φεστιβάλ Σύγχρονων Τεχνών (Α μέρος) για παιδιά και νέους με τίτλο «Όλα κύριε Αριστοφάνη είναι εδώ, όπως τα αφήσατε; » από την ΑΜΚΕ ΑΒΓΟ και το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. ΗΓΟΥΜΕΝΊΤΣΑΣ.

    Το πρώτο μέρος του Φεστιβάλ, αποτελείται από θεματικά εργαστήρια, βασισμένα σε 3 κείμενα του Αριστοφάνη, τον Πλούτο, την Λυσιστράτη και τις Όρνιθες, με όλες τις μορφές της τέχνης (ζωγραφική, εικαστικά, θεατρικό παιχνίδι, φωτογραφία). Τα εργαστήρια, απευθύνονται σε παιδιά από 5 ετών και άνω σε αλληλεπίδραση με την τρίτη ηλικία.

   Βασικός στόχος του Σύνθετου Πολυθεματικού Φεστιβάλ, είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή από το Α έως το Ω με την θεατρική διαδικασία, καθώς και με άλλες μορφές τέχνης.

                               Η Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.

                                   Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: