Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Σε εκδήλωση με θέμα «Μαζί για τον Τουρισμό χωρίς Σύνορα» στο Πολιτιστικό Κέντρο Λιβαδειάς «Κατίνα Παππά» στην Αλβανία, που διοργάνωσαν οι Δήμοι Αγ. Σαράντα και Φοινικαίων, συμμετείχε ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που του απευθύνθηκεκαι εκπροσωπούμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Ελευθέριο Κώστα και κ. Μιχάλη Γκίκα.

Θέμα της εκδήλωσης ήταν η ανάπτυξη συνεργασίας και η διερεύνηση των δυνατοτήτων ενιαίας προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Αλβανίας και της Ελλάδας και ειδικότερα των ΔήμωνΑγ. Σαράντα και Φοινικαίων και Δήμων Ηγουμενίτσας και Δωδώνης αντίστοιχα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι:Αναπληρωτής Υπουργός Τουρισμού και Περιβάλλοντος Αλβανίας κα. Βίλμα Μπέλο, εκπρόσωπος της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κ. Δημήτριος Σαχαρίδης, Βουλευτής Αλβανίας κ. Νίκος Κούρης, Περιφερειάρχης Αυλώνας κ. ΦλαμούρΜάμαϊ, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Αυλώνας κ. ΕρβίςΜότσκα, Δήμαρχος Δωδώνης κ. Χρήστος Ντακαλέτσης, Δήμαρχος Δρόπολης κ. Δημήτρης Τόλης, Δήμαρχος Αργυροκάστρου κ. ΦλαμούρΓκολέμι, Δήμαρχος Τεπελενίου κ. ΤερμέτΠέτσι και εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων κ. Αρμπεν Τσίπα και κα. Χριστίνα Φίδη.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Ελεύθεριος Κώστας, κατά την ομιλία που απηύθυνε μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Ο τουρισμός δεν είναι υπόθεση ενός. Επιβάλλεται να δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη συνεργασιών με όμορους προορισμούς, που αναλόγως των τουριστικών προϊόντων που διαθέτουν, θα μπορούσαν, από κοινού με αυτά του Δήμου Ηγουμενίτσας, να αποτελέσουν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση προώθησης, βελτιώνοντας την εμπειρία των επισκεπτών».

Υλοποίηση Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Ο ξεριζωμός της Σμύρνης»

Στο πλαίσιο των 100 χρόνων Μνήμης από  την Μικρασιατική Καταστροφή, ο Δήμος Ηγουμενίτσας μαζί το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. και τη Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης, ξεκίνησε την υλοποίηση του Εκπαιδευτικού Βιωματικού Προγράμματος «Ο ξεριζωμός της Σμύρνης». Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε Δημοτικά σχολεία του Δήμου, σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «ΑΒΓΟ» και με την πολύτιμη υποστήριξη των Συλλόγων Διδασκόντων και Γονέων και Κηδεμόνων.

Πρόκειται για ένα οδοιπορικό στη Σμύρνη του 1922, όπου οι μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν, θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν το χρονικό του ξεριζωμού και τις στιγμές που συγκλόνισαν την ιστορία μας, παρουσιάζοντας στο τέλος σε ευρύ κοινό ένα δρώμενο  γνώσης, ευαισθητοποίησης και στοχασμού για τον Ελληνισμό.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλες τις σχολικές μονάδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Με σεβασμό στην ιστορική μας παρακαταθήκη, συνεχίζουμε να τιμούμε τις ιστορικές μας μνήμες και να στηρίζουμε κάθε δραστηριότητα που προάγει τον πολιτισμό και την ιστορία του Έθνους μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: