Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


 Εντάχθηκε στο Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 η προμήθεια εξοπλισμού για την ενίσχυση ερευνητικών υποδομών του ΚΥΕΙΑ του Π.Γ.Ν.Ι.

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020 εντάσσεται με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη η πράξη «Προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού για την ενίσχυση των ερευνητικών υποδομών του Κέντρου Υποστήριξης Εξατομικευμένης Ιατρικής Ακρίβειας (ΚΥΕΙΑ) του ΠΓΝΙ», συνολικού προϋπολογισμού 605.988 ευρώ.

Το έργο – με φορέα υλοποίησης το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων – στοχεύει στην ενίσχυση του Κέντρου Υποστήριξης Εξατομικευμένης Ιατρικής Ακριβείας (ΚΥΕΙΑ) με σύγχρονο εξοπλισμό μεγάλης απόδοσης και υψηλής ανάλυσης, απαραίτητου για την υλοποίηση καινοτόμων ερευνητικών έργων, με μεγάλη προστιθέμενη αξία για την Υγεία και την Κοινωνία.

Ο εξοπλισμός αυτός θα χρησιμοποιηθεί για την παράλληλη μαζική ανάλυση γονιδίων(genomics/γονιδιωματική), mRNA (μεταγραφωματική/transcriptomics), πρωτεϊνών (proteomics/πρωτεωμική) και μεταβολιτών (metabolomics/μεταβολωμική) με στόχο την ταυτοποίηση και κλινική επικύρωση νέων βιοδεικτών, χρήσιμων στην διαχείριση ενός ευρέος φάσματος νόσων (π.χ. γενετικών συνδρόμων, νεοπλασιών, εγγενών μεταβολικών νοσημάτων κλπ).

Το Κέντρο εντάσσεται στα Διατομεακά Τμήματα – Μονάδες του ΠΓΝΙ.  Στο ΚΥΕΙΑ συμμετέχουν ανεξάρτητα και αυτόνομα τα εργαστήρια:  1) Αιματολογικό, 2) Βιοχημικό (Κλινικής Χημείας), 3) Ιατρικής Γενετικής, 4) Παθολογοανατομικό-Κυτταρολογικό και η 5) Ογκολογική Κλινική.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη για την κοίμηση του Ιερομονάχου Αθανασίου Χατζή

Με οδύνη αποχαιρετούμε σήμερα τον Παπά- Θανάση Χατζή. Τον ιερωμένο που αφιέρωσε τη ζωή του στην παροχή βοήθειας και θαλπωρής σε άπορα παιδιά, σε αδύναμους συνανθρώπους μας καταστώντας «φάρο»Ορθοδοξίας, Εθελοντισμού και Παιδείας την Ιερά Μονή Δουραχάνης.

Με τον Παπα- Θανάση είχα την τύχη να μεγαλώσω στην ίδια γειτονιά και με τιμούσε με τη φιλία και την αγάπη του.  Από μικρός παρακολουθούσα τα «βήματά» του.  Αρχικά ως  λαϊκού,  στη συνέχεια ως διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη, με τελικό προορισμό του  την Ιερά Μονή Δουραχάνης.

Εκεί για πολλές δεκαετίες έδωσε την ψυχή και όλες του τις δυνάμεις ώστε να τη μετατρέψει σε ένα κορυφαίο πνευματικό, κοινωνικό, εκπαιδευτικό ίδρυμα. Δίνοντας ο ίδιος το παράδειγμα ενέπνευσε όλα αυτά τα χρόνια πλήθος εθελοντών να συνδράμουν το πολύπλευρο έργο του που είχε επίκεντρο τον άνθρωπο και ιδιαίτερα τα παιδιά, πολλά από τα οποία σήμερα είναι επιστήμονες και πάντα ευγνώμονα για τη στήριξή που είχαν στη ζωή τους από τον Παπά- Θανάση.

Ο Παπά- Θανάσης αφήνει βαριά παρακαταθήκη, για τα πνευματικά του τέκνα, για την Αδελφότητα της Μονής, για όλους μας.

Είμαστε υπερήφανοι που τον γνωρίσαμε, που τον συναστραφήκαμε.

 Αιωνία του η μνήμη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: