Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου

Τη δημοπράτηση έργων που αφορούν βελτιώσεις του οδικού δικτύου και  αποκαταστάσεις Ιερών Ναών ενέκρινε στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ειδικότερα πρόκειται να δημοπρατηθούν τα έργα:

 • «Ασφαλτοστρώσεις τμημάτων της 5ης επαρχιακής οδού» Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ
 • «Επισκευή στέγης Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Μαρμάρων», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ
 • «Εργασίες επισκευής Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Βλαχάτανου Δήμου Ζίτσας», προϋπολογισμού 88.000 ευρώ

Η  Ο.Ε. ανέδειξε τον  οριστικό ανάδοχο (Κάσσαβος0 Νικόλαος) του έργου «Αποκατάσταση ζημιών ασφαλτοτάπητα τμήματος Εθνικής Οδού Παραμυθιάς – Γλυκής», προϋπολογισμού 248.000 ευρώ.

Τέλος εγκρίθηκε η διάθεση πιστώσεων για τους καθαρισμούς των ποταμών Λούρου και Γορμού από ξερούς κορμούς πλατάνων καθώς και από την περιοχή σήραγγα Κλεισούρας μέχρι την Γέφυρα Καλογήρου.

Ανακοίνωση για  προληπτικά μέτρα για τη γρίπη των πτηνών

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι cea0ceb5cf81ceb9cf86ceadcf81ceb5ceb9ceb1-3.jpg

Από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνονται τα εξής:

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ραγδαία αύξηση κρουσμάτων γρίπης των πτηνών υψηλής παθογονικότητας (κυρίως ο υπότυπος Η5N1) σε χώρες της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης  (Ιταλία, Γερμανία, Δανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Ιρλανδία), ενώ πρόσφατα επιβεβαιώθηκε και τα πρώτο περιστατικό στη γειτονική Βουλγαρία.

Η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αφορά ανίχνευση του ιού σε άγρια πτηνά, τα οποία ανευρίσκονται στο πεδίο νεκρά ή ημιθανή. Ωστόσο, ως αποτέλεσμα της αυξημένης κυκλοφορίας του ιού στους άγριους πληθυσμούς των πτηνών, σε όλες τις χώρες μεγαλώνει διαρκώς ο αριθμός εστιών σε εκτροφές πουλερικών.

Με βάση τα παραπάνω  επισημαίνεται ότι είναι αναγκαία η πιστή εφαρμογή της σχετικής Απόφασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη «Θέσπιση μέτρων βιοασφάλειας για τη γρίπη των πτηνών».

Ειδικότερα όσον αφορά τα οικόσιτα πουλερικά επισημαίνεται ότι:

 1. Απαγορεύεται η διατήρηση οικόσιτων πουλερικών σε μη περιφραγμένους χώρους.
 2. Τα οικόσιτα πουλερικά συνιστάται να διατηρούνται σε κλειστούς χώρους, τα ανοίγματα των οποίων πρέπει να καλύπτονται από κατάλληλα προστατευτικά καλύμματα που θα αποκλείουν την επαφή των οικόσιτων πουλερικών με άγρια πτηνά.
 3. Απαγορεύεται η διατήρηση οικόσιτων πουλερικών σε ανοιχτούς χώρους (προαύλια, αυλές, αγρούς κ.λπ.) εκτροφών σε περιοχές της χώρας που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 2 χιλιομέτρων από υγροβιότοπους, ποταμούς, λίμνες και κάθε είδους υδατοσυλλογές.
 4. Οι τυχόν εκτρεφόμενες πάπιες και χήνες των οικοσίτων εκτροφών πρέπει να διατηρούνται ξεχωριστά από άλλα είδη πουλερικών.
 5. Σε περιπτώσεις αυξημένης νοσηρότητας ή θνησιμότητας των πουλερικών, οι κάτοχοί τους υποχρεούνται να ενημερώνουν αμέσως τις κτηνιατρικές αρχές και να προσκομίζουν σε αυτές τυχόν πρόσφατα θανόντα πτηνά για τη διενέργεια των απαραίτητων εξετάσεων.

Αιμοδοσία την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου στο

Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου

Η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Σύλλογος Εργαζομένων της σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (Γ. Χατζηκώστα) διοργανώνουν την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021 εθελοντική αιμοδοσίας. Η αιμοληψία θα γίνει στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου από τις 9 π.μ.. Η αιμοδοσία είναι ανοικτή και για το κοινό. Για την είσοδο στο Διοικητήριο της Περιφέρειας είναι υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού τεστ.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ

ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ  Κ. ΣΙΑΡΑΒΑ

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι cea0ceb5cf81ceb9cf86ceadcf81ceb5ceb9ceb1-3.jpg

ΕΠΙ ΤΟΥ  ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ 2022

   Ο προϋπολογισμός  που σήμερα καλούμαστε να ψηφίσουμε, κάτω από τις συνεχιζόμενες αντίξοες συνθήκες, λόγω της πανδημίας και ταυτόχρονα βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτόγνωρη ενεργειακή κρίση, με τις σχετικές επιπτώσεις στην οικονομία και στην κοινωνία, συντάχθηκε με γνώμονα και οδηγό πρώτα και πάνω απ΄όλα τον ρεαλισμό, την ειλικρίνεια και την ακρίβεια των οικονομικών μεγεθών, με έσοδα και δαπάνες που δεν υποκρύπτουν και απέχουν από οποιαδήποτε σκοπιμότητα, ούτε προβλέψεις που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.

   Όλοι γνωρίζουμε ότι ο προϋπολογισμός είναι η βάση πάνω στην οποία στηρίζεται η λειτουργία της Περιφέρειας. Εκτός των ανελαστικών δαπανών, οι υπόλοιπες εγγραφές υπόκεινται σε αυξομειώσεις στη διάρκεια του χρόνου, με πρόσθεση και των  επιπλέον πόρων που διασφαλίζονται.

   Συζητώντας για τον προϋπολογισμό πρέπει να έχουμε υπόψη μας τρία αντικειμενικά στοιχεία:

   Πρώτον: αυτός καταρτίζεται σύμφωνα με ενιαίους κανόνες για όλες τις Περιφέρειες.

   Δεύτερον: τα έσοδα του προέρχονται από συγκεκριμένες, νομοθετικά καθορισμένες πηγές. Σε ένα μεγάλο τμήμα του εξαρτάται αποκλειστικά από τον προϋπολογισμό του Ελληνικού κράτους.

   Τρίτον: Ελέγχεται από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας, το οποίο και παρεμβαίνει όταν διαπιστώνονται παρεκκλίσεις από τα όσα ορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Και ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός εγκρίθηκε με τις αναφορές ότι είναι ισοσκελισμένος και ότι τηρεί τις οδηγίες της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Θα αναρωτηθεί κανείς; Μα είναι ικανοποιημένη η Περιφερειακή Αρχή από τον προϋπολογισμό που σήμερα καταθέτει;

   Η απάντηση είναι όχι. Μακάρι να είχαμε πολλαπλάσια χρήματα. Είναι όμως απόλυτα ικανοποιημένη από το γεγονός ότι μετά από δύο χρόνια σκληρής δοκιμασίας με την πανδημία που σαρώνει την Ελλάδα και τον κόσμο, ότι έχει καταφέρει να συνεχίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό  τα έργα και τις δράσεις της ενισχύοντας παράλληλα την τοπική οικονομία και κοινωνία.

     Κύριοι συνάδελφοι, βλέποντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά και μεγέθη του προϋπολογισμού, θα πρέπει να έχουμε οπωσδήποτε υπόψη μας το νομοθετικό και το κανονιστικό πλαίσιο και ιδιαίτερα την ΚΥΑ 55034/ 21-07-2021 (ΦΕΚ 3290Β΄)σχετικά με την κατάρτιση και την υποβολή προϋπολογισμού των Περιφερειών για το οικονομικό έτος 2022, που διέπει τη σύνταξη του Προϋπολογισμού, αλλά και τη διαδρομή που διοικητικά και διαδικαστικά ακολουθήθηκε, προκειμένου να εισαχθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο για έγκριση.

     Με αυτά τα δεδομένα καταρτίστηκε ο Προϋπολογισμός της αιρετής Περιφέρειας Ηπείρου οικονομικού έτους 2022.

        Βασικοί στόχοι για την κατάρτιση του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το οικονομικό έτος 2022 υπήρξαν:

 1. Η ορθολογική και ρεαλιστική κατάρτισή του με εγγραφή εσόδων, που αναμένεται ότι θα εισπραχθούν και με ανάλογη εγγραφή δαπανών
 2. Η συγκράτηση των δαπανών και η ορθολογική διαχείριση αυτών

    3)Η περαιτέρω ενίσχυση των παραγωγικών επενδύσεων   και η επίτευξη επαρκών ρυθμών ανάπτυξης

4)Η εξασφάλιση των πιστώσεων για τη χρηματοδότηση όλων των έργων της Περιφέρειας που είναι συνεχιζόμενα ή που ολοκληρώθηκαν αλλά δεν έχουν εξοφληθεί.

     Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν έχουμε ένα Προϋπολογισμό που εμφανίζει για το οικονομικό έτος 2022 τα εξής μεγέθη:

 Έσοδα Οικονομικού έτους 2022: 157.412.412,73

Ταμειακό Υπόλοιπο: 39.147.632,96

Σύνολο εσόδων: 196.560.045,69

Σύνολο εξόδων : 196.560.045,69

     Κυρίες και κύριοι συναδέλφισσες και συνάδελφοι, από όσα έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα εξετάζοντας τα μεγέθη του Προϋπολογισμού, προκύπτουν τα παρακάτω συμπεράσματα: 

 1. Στο τεχνικό πρόγραμμα του 2022 πρέπει να τονίσουμε ιδιαίτερα την κατασκευή του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας, μια μονάδα προηγμένης τεχνολογίας η οποία θα ανοίξει νέες θέσεις εργασίας στον τόπο μας ιδιαίτερα για τους νέους μας. 
 2. Συνεχίζονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου  Κόμβος Τερόβου προς Τζουμέρκα, όπου θα συνδέσει την Ιόνια Οδό με τη δεύτερη επαρχιακή.
 3. Συνεχίζονται οι εργασίες στο έργο της εισόδου στην πόλη της Ηγουμενίτσας.
 4. Το μεγάλο έργο επί της οδού Νιάρχου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και κατασκευάζεται, όπου θα συνδέσει το Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με την πόλη των Ιωαννίνων.
 5. Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται  η κατασκευή πλήρους δικτύου αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού σε όλα τα παράλια της Ηπείρου.
 6. Ξεκίνησε και κατασκευάζεται η νέα γέφυρα Πλάκας προς Τζουμέρκα, με πεζοδρόμηση και πλήρη φωτισμό.
 7. Οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου, με γνώμονα την πρόληψη, αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν άμεσα και με αποτελεσματικότητα τα ακραία καιρικά φαινόμενα, κατά υποδειγματικό τρόπο και προβαίνουν τάχιστα στην αποκατάσταση των ζημιών, όπου προκαλούνται.
 8. Συνεχίζουμε καθοριστικά στη συντήρηση και προστασία των πολιτιστικών μνημείων σε όλη την Ήπειρο.   (ιερούς ναούς, πέτρινα γεφύρια, νεοκλασικά κτίρια, αρχαία θέατρα κ.λ.π.). Άξιο λόγου να αναφερθεί η αποκατάσταση της γέφυρας τη Πλάκας, έργο όπου η Περιφέρεια το στήριξε από την πρώτη στιγμή στην πράξη και οικονομικά με προσωπική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη. Μάλιστα το έργο βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο της επιτροπής       EuropaNostra. Μέσα από αυτό το έργο φαίνεται και  αναδεικνύεται   ότι όταν υπάρχει ομαδικό πνεύμα συνεργασίας και θέλησης κυβερνήσεων και ΟΤΑ, όλα είναι εφικτά.
 9. Στηρίξαμε τον αγροτικό τομέα  με παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιϊα, στον ηλεκτροφωτισμό μονάδων, στη συντήρηση ομβροδεξαμενών και σχέδια βελτίωσης των παραγωγικών μονάδων κ.λ.π.
 10. Η Περιφέρεια Ηπείρου υλοποίησε και σχεδόν ολοκλήρωσε,  το πρόγραμμα επιδότησης ύψους 45.000.000 ευρώ σε χιλιάδες μικρές και μεσαίες  πληττόμενες   επιχειρήσεις στην Ήπειρο λόγω πανδημίας, μέσω της Διαχειριστικής Αρχής, ώστε να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας.
 11.   Συμβάλλαμε και θα συμβάλουμε στην καταπολέμηση της ανεργίας με το κοινωφελές πρόγραμμα και με το πρόγραμμα απασχόλησης 55-67 ετών, το οποίο θα εφαρμόσουμε και το 2022.

    Όλα αυτά τα χρόνια διαχειρίζεται σε μέγιστο βαθμό το ΕΣΠΑ, χωρίς να έχει χαθεί ούτε ένα ευρώ για την Ήπειρο, για την Ελλάδα. Έχει εξασφαλίσει πρόσθετους πόρους από το ΠΔΕ, το Interreg, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης κ.α.

   Παράλληλα προχωρεί σε πρωτοβουλίες- τομές για την Περιφέρεια και είναι έτοιμη να αξιοποιήσει περαιτέρω πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης

   Θα αναφέρω ενδεικτικά κάποια έργα και δράσεις και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες:

 • Τα δύο νέα διοικητήρια σε Πρέβεζα και Άρτα
 • Η παράκαμψη του Αρχαιολογικού χώρου Νικόπολης
 • Οι οδικοί κόμβοι στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες.
 • Η οδική σύνδεση προς Τζουμέρκα
 • Η βελτίωση του δρόμου πρόσβασης στα ιαματικά λουτρά Αμαράντου
 • Η αξιοποίηση του περιοχής του ιστορικού Σουλίου
 • Η αναβάθμιση των Ιαματικών λουτρών.
 • Οι διανομαρχιακές συνδέσεις της Άρτας
 • Η ολοκλήρωση της οδικής σύνδεσης Εγνατίας με Τύρια- Σιστρούνι
 • Η οργανωμένη τουριστική προβολή με τουρισμό σε συνδυασμό με την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων.
 • Η δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων με τη μεταφορά του πρώην κλειστού ξιφασκίας
 • Τα αντιπλημμυρικά έργα στα ρέματα Τούση και Μπούση
 • Η Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου
 • Ο εκσυγχρονισμός του αλιευτικού καταφυγίου Μύτικα
 • Τα αρδευτικά έργα και αντιπλημμυρικά.
 • Η συντήρηση- ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων, όπως π.χ. η μελέτη για την Παρηγορήττισα, η αποκατάσταση της Ι.Μ. Διχουνίου και τόσα άλλα.

  Ως Περιφέρεια Ηπείρου συνδράμουμε οικονομικά πολύ δε περισσότερο την περίοδο αυτή εξαιτίας των αυξημένων αναγκών λόγω COVID-19, για την εύρυθμη  λειτουργία των Νοσοκομείων, του ΕΚΑΒ, του Πανεπιστημίου, και του Α.Τ.Ε.Ι.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μέσα στο φάσμα της υγειονομικής και ταυτόχρονα οικονομικής και ενεργειακής κρίσης, για να μπει η Ήπειρος σεμακροχρόνιο αναπτυξιακό ρυθμό, απαιτούνται διάφορα μεγάλα έργα υποδομής, τα οποία θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του τόπου μας, όπως είναι η σύνδεση της Ιονίας Οδού από Κοσμηρά με Κακαβιά, η σύνδεση της Εγνατίας Οδού με την Ε65, ο παραλιακός οδικός άξονας της Ηπείρου, ο οποίος θα έχει το χαρακτήρα διευρωπαϊκού δρόμου.

   Εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τους συμπολίτες μας που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, είτε στην κτηνοτροφία, είτε στη γεωργία, ή στην πτηνοτροφία και ιχθυοκαλλιέργεια, τους οποίους στηρίζουμε με διάφορα σχέδια βελτίωσης εγκαταστάσεων και προγραμμάτων.

Για μας η εξυπηρέτηση του πολίτη, του κάθε πολίτη και ειδικά αυτού που νοιώθει απομονωμένος, αποκλεισμένος από την εργασία του, που δυσκολεύεται στην άσκηση του επαγγέλματός του είναι υποχρέωσή μας. Η αντιμετώπιση της καθημερινότητας είναι υποχρέωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σ΄αυτό οφείλουμε να είμαστε συνεπείς εκ του θεσμικού μας ρόλου.

     Εάν θέλουμε να πετύχουμε, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας οφείλει να συνδυάζεται με την κοινωνική πρόοδο όλων των πολιτών της Ηπείρου.

Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Ηπείρου 2022

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι cea0ceb5cf81ceb9cf86ceadcf81ceb5ceb9ceb1-3.jpg

Τον προϋπολογισμό του 2022 ψήφισε σήμερα σε Ειδική Συνεδρίασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου. Το ύψος του είναι ισοσκελισμένο στο ποσό των 196.560.045,69 ευρώ. Όπως τόνισε στην εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Σιαράβας ο προϋπολογισμός συντάχθηκε με γνώμονα και οδηγό πρώτα και πάνω απ΄ όλα τον ρεαλισμό και την ακρίβεια των οικονομικών μεγεθών, με έσοδα και δαπάνες που δεν υποκρύπτουν σκοπιμότητα, ούτε προβλέψεις που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Ο κ. Σιαράβας υπογράμμισε ότι για τον προϋπολογισμό πρέπει να λαμβάνονται υπ΄  όψη τρία αντικειμενικά στοιχεία:

«Πρώτον: αυτός καταρτίζεται σύμφωνα με ενιαίους κανόνες για όλες τις Περιφέρειες.

   Δεύτερον: τα έσοδα του προέρχονται από συγκεκριμένες, νομοθετικά καθορισμένες πηγές. Σε ένα μεγάλο τμήμα του εξαρτάται αποκλειστικά από τον προϋπολογισμό του Ελληνικού κράτους.

   Τρίτον: Ελέγχεται από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας, το οποίο και παρεμβαίνει όταν διαπιστώνονται παρεκκλίσεις από τα όσα ορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Και ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός εγκρίθηκε με τις αναφορές ότι είναι ισοσκελισμένος και ότι τηρεί τις οδηγίες της Κοινής Υπουργικής Απόφασης».

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στην τοποθέτησή του, τόνισε ότι η Περιφερειακή Αρχή δεν έχει αφήσει κενά για κριτική και έδωσε απαντήσεις για διάφορα ζητήματα που τέθηκαν στη συνεδρίαση από τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης. Μεταξύ άλλων, εξήγησε ότι η κατασκευή του οδικού άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά θα είναι με προδιαγραφές τετράιχνης διατομής, όπως το ίδιο ισχύει και με τις απαλλοτριώσεις, ενώ θα διαθέτει συνολικά 13 ανισόπεδους κόμβους. «Είναι μια επανάσταση για την περιοχή μας… Καταφέραμε να κάνουμε πράξη την κατασκευή αυτού του δρόμου», υπογράμμισε προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια θα αναλάβει τη μελέτη της σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με την Πρέβεζα και το τμήμα Πάργα – Μεσοπόταμος.

Ο Περιφερειάρχης στη τακτική συνεδρίαση που ακολούθησε αναφέρθηκε εκτενώς στα συγκοινωνιακά έργα, στη σύσκεψη που έγινε για την νέα ΚΑΠ, αλλά και στα όσα προέκυψαν από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού και του κυβερνητικού κλιμακίου στα Ιωάννινα.

Ειδικότερα:

 • Για τα μεγάλα οδικά έργα ανέφερε ότι η διαβούλευση με το Υπουργείο Υποδομών γίνεται επί μακρό χρόνο. «Το έργο Γιάννενα- Κακαβιά έχει προϋπολογισμό 230 εκ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υποδομών, ενώ η σύνδεση Ιόνια- γέφυρα Καλογήρου- Ζέφυρος Πρέβεζας και το Πάργα – Μεσοπόταμος από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ηπείρου». Πρόσθεσε επίσης ότι προχωρά και η διαδικασία για την ανακατασκευή του δρόμου Ηγουμενίτσα- Πλαταριά
 • Για το Ταμείο Ανάκαμψης ανέφερε ότι η Περιφέρεια έχει καταθέσει την πρόταση    για  το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας, το οποίο μαζί με το Datacenterκαι το ΙΤΕ θα είναι η αφετηρία για πολλά άλλα πράγματα στην περιοχή.
 • Με αφορμή την ένταξη στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» της πρότασης για τον παραλίμνιο πεζόδρομο- ποδηλατόδρομο ο Περιφερειάρχες ενημέρωσε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έχει καταθέσει και άλλες προτάσεις, όπως είναι η παράκαμψη Πάργας και το αντιπλημμυρικό Μπούση.
 • Για τη διαχείριση των Απορριμμάτων ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια ασχολείται σε ό, τι έχει την αρμοδιότητα και είναι εγγυήτρια, όπως είναι και η μεταφορά του υπολείμματος από τη Μονάδα ΑΣΑ στους ΧΥΤΥ.

Ο Περιφερειάρχης  δήλωσε «υπερήφανος»  για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη νομιμοποίηση των πτηνοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεωνεξαίροντας τη συμβολή για αυτό της Περιφέρειας και των Υπηρεσιών της.  Ανέφερε ακόμη ότι στη συνδιάσκεψη για τη νέα ΚΑΠ, μεταξύ άλλων έθεσε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης το αίτημα για την κατασκευή του Αρδευτικού Κομποτίου.

Τέλος υπενθύμισε ότι ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τα ζήτημα που έχουν εντοπιστεί και απαιτούν λύσεις ως προς τις εκτάσεις ΟΣΔΕ που δηλώνονται στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ως και τις υποχρεώσεις που έχουν οι ΤΟΕΒ για τις οποίες η Περιφέρεια έχει προτείνει λύσεις.

Έκκληση Περιφερειάρχη για εμβολιασμούς

 Έκκληση στους πολίτες να προσέλθουν για εμβολιασμό απεύθυνε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τις δομές Υγείας που έγινε μετά από αίτημα της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση».  «Πρέπει να πείσουμε τους συνανθρώπους μας να πάνε να εμβολιαστούν. Ειδικά αυτούς που αγαπάμε. Ο αγώνας είναι μπροστά. Δεν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε και πρέπει να είμαστε μονοιασμένοι», υπογράμμισε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: