Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


25 Νοεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ο Δήμος Ηγουμενίτσας, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με την έμφυλη βία, φωτίζει πορτοκαλί το κτήριο του Δημαρχείου στις 25 και 26 Νοεμβρίου και συμμετέχει στην εκστρατεία «Λέξεις μαχαιριές» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, υπενθυμίζοντας πως οφείλουμε όλοι να δρούμε καθημερινά για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Παράλληλα θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό συμβουλευτικής υποστήριξης, ενώ στις 10 Δεκεμβρίου θα ακολουθήσει εκδήλωση μνήμης για τις 13 γυναίκες θύματα γυναικοκτονίας στην Ελλάδα.

Σε σχετική της δήλωση η Αντιδήμαρχος Ψηφιακής και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηγουμενίτσας, κα Βασιλική Τσώτου ανέφερε τα εξής:

«Ενάντια στη βία κατά των γυναικών φωτίζουμε το Δημαρχείο με πορτοκαλί χρώμα, χρώμα απλό και ευθύ, όπως και η αντίδρασή μας ενάντια στη βία.  Αντιδρούμε στην πιο επαίσχυντη μορφή καταπίεσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη πως όσο συνεχίζεται η κάθε μορφής βία, δεν μπορούμε να θεωρούμαστε πολιτισμένη κοινωνία, ούτε να κάνουμε πρόοδο στην ισότητα, την ειρήνη και την ανάπτυξη εν γένει. Για το λόγο αυτό Σπάμε τη Σιωπή. Καμία γυναίκα δεν είναι μόνη».

Η Αντιδήμαρχος

Ψηφιακής και Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ηγουμενίτσας

Βασιλική Τσώτου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: