Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Βράβευση και συμμετοχή του Δήμου στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συμμετείχε στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) με θέμα: «Covid-19 & Κλιματική Αλλαγή» που πραγματοποιήθηκε στα Λαγκάδια του Δήμου Γορτυνίας, στις 11- 12 Νοεμβρίου 2021.

Στο συνέδριο εξετάστηκαν οι προκλήσεις και οι δυνατότητες ανάληψης δράσεων και ανταποκρισιμότητας που εμπεριέχουν δυο από τις μεγαλύτερες κρίσεις που βιώνει η σημερινή κοινωνία: Covid-19 & Κλιματική Αλλαγή. Σ’ αυτό το πλαίσιο αναπτύχθηκαν οι καλές πρακτικές των Δήμων-μελών, που αφορούν στην εφαρμογή των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης των υγιών πόλεων και οισχετικές πολιτικές των ΚΕΠ Υγείας..

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Αντιπρόεδρος Β’ του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Ιωάννης Λώλος συμμετέχοντας στο 1ο Θεματικό Τραπέζι για τιςέξι (6) βασικές πολιτικές των υγιών πόλεων που αφορούν στην 7η φάση 2019-2025, ανέλυσε τον πυλώνα Ευημερία, ως εκπρόσωπος μίας από τις έξι (6), υπό πιστοποίηση υγιείς πόλεις, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν επίσης η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής και Ψηφιακής Πολιτικής του Δήμου Ηγουμενίτσας, κα Βασιλική Τσώτου και η υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου, κα Νικολέτα Λάμπρου, οι οποίες αμφότερες, είχαν την δυνατότητα να ανταλλάξουν με εκπροσώπους άλλων Δήμων-μελών πληροφορίες, πρακτικές και προτάσεις σε προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας.

Ο Δήμος μας, ακόμη μια φορά απέσπασε δυο (2) βραβεία για το ΚΕΠ Υγείας του, που αφορούν στην πρόληψη υγείας μέσω της θεσμοθέτησης ΚΕΠ Υγείας καθώς και στην ύψιστη ωφέλεια των Δημοτών από τις δράσεις προαγωγής υγείας. Τα βραβεία παρέλαβε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, ο οποίος δήλωσε: «Αυτή η τιμητική διάκριση μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε το όραμα του δικτύου για την συνολική αποδοχή από τους πολίτες της αξίας της πρόληψης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες του ΚΕΠ Υγείας, που καθημερινά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και που χωρίς αυτούς δε θα ήμασταν σήμερα εδώ. Σας ευχαριστώ».

Επίσκεψη Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη

Τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για την Αντεγκληματική Πολιτική κ. Ελευθέριο Οικονόμου υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος,ενώ με το πέρας της συνάντησης μετέβησαν στο κτήριο που ο Δήμος Ηγουμενίτσας παραχωρεί για την κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας αφού καλωσόρισε τον κ. Υφυπουργό,τόνισε την αγαστή συνεργασία μεταξύ Δήμου και Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας και αναφέρθηκε στην προσπάθεια να αξιοποιηθεί ένα κτήριο που χρόνια παρέμενε ημιτελές, από μια Υπηρεσία που εργάζεται εντατικά για την ασφάλεια των πολιτών.Αναφέρθηκεειδικότερα στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση από τη μεταφορά της Διεύθυνσης εκτός πόλης,ενώ έθεσε και το θέμα της παραχώρησης του κτηρίου που σήμερα στεγάζεται η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας στον Δήμο Ηγουμενίτσας. Ακόμητέθηκε το ζήτημα της ενίσχυσης των ελέγχων σε όλο το Δήμο, προκειμένου να μην δημιουργούνται προβλήματα από παράτυπουςμετανάστες.

Ο κ. Υφυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο Ηγουμενίτσας για τη συμβολή του στην παραχώρησηενός κτηρίου για τηνΑστυνομία, που θα είναι σύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλονκαι που θα συμβάλει στην αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας των υπαλλήλων της Διεύθυνσηςκαι στη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών. Εξήρε επίσης την άριστη συνεργασία της Αστυνομίαςμε τον Δήμο και μίλησε για την προσπάθεια αναβάθμισης των υλικοτεχνικών υποδομών της Αστυνομίας, με σκοπό να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή.Τέλος δήλωσε ότι θα στηρίξει το αίτημα του Δήμου Ηγουμενίτσας για παραχώρηση σε αυτόν του υφιστάμενου κτηρίου στον Δήμο Ηγουμενίτσας.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλειος Γιόγιακας, ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπυρίδων Παππάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δονάτος Μαρτίνης, οι Αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας κ. Κωνσταντίνος Τσουμάνης και κ. Ηλίας Λώλης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος Δούβαλης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας, ΑστυνομικόςΥποδιευθυντής κ. Ιωάννης Παππάς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: