Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Σάκης  Μουμτζής

Σάκης Μουμτζής

Αυτό είναι ένα πολυδιατυπωμένο ερώτημα, που έχει και συνέχεια: «Η κυβέρνηση τα κάνει όλα καλά; Με αυτήν θα έπρεπε κυρίως να ασχολείστε. Aφήστε τον ΣΥΡΙΖΑ στα προβλήματα του. Δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι! Τους δίνετε αξία που δεν έχουν».

Εκ πρώτης όψεως λογικοφανής η ένσταση των πολλών φίλων. Όντως, κυβέρνηση είναι η Νέα Δημοκρατία και είθισται ο σχολιασμός να αφορά τα πεπραγμένα των εκάστοτε κυβερνώντων. Στην περίπτωση μας όμως υπάρχει μια ιδιαιτερότητα.

Έχει αποδειχθεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα κόμμα που επεδίωξε και επιδιώκει να κινηθεί στην καρδιά του συνταγματικού τόξου. Ακόμα και σήμερα δεν έχει το θάρρος να αποστασιοποιηθεί από συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές του και από ακραίες συμπεριφορές που χαρακτήρισαν την κυβερνητική πορεία του. Απεναντίας, τις υπερασπίζεται με κάθε τρόπο και δεν φτάνει αυτό. Τις αναπαράγει συστηματικά, προκαλώντας. Οι κραυγές ότι η «δεύτερη φορά Αριστερά θα είναι αλλιώς» ή η θεωρία για τους αρμούς της εξουσίας που θα πρέπει να καταληφθούν ολοκληρωτικά, δείχνουν πως έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους αμετανόητους. Οι οποίοι σήμερα δεν απολογούνται όχι για λόγους τακτικής, αλλά γιατί δεν αναγνωρίζουν τα σφάλματα τους. Ένας που θεωρεί πως οι απόπειρες θεσμικής εκτροπής είναι συνήθεις πολιτικές πρακτικές, γιατί να ζητήσει συγγνώμη από αυτούς που έβλαψε και γιατί να κάνει την αυτοκριτική του;

Να μην ξεχνάμε πως μιλώντας για τις αυταπάτες τους, τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θέλησαν να προσπεράσουν με αυτήν την λέξη τα όσα διέπραξαν το πρώτο εξάμηνο του 2015. Λες και τον πολίτη τον ενδιαφέρει αν έφτασε στο χείλος της καταστροφής από αυταπάτες ή από πολιτική απάτη.

Σήμερα, παρατηρούμε πως συνεχίζεται η πολιτική δολοφονίας χαρακτήρων με δράστες τα ίδια πρόσωπα που εκτελούσαν συμβόλαια ηθικού θανάτου των πολιτικών αντιπάλων τους την περίοδο 2011-2019, συνεχίζεται η προσπάθεια υπονόμευσης κάθε εθνικής προσπάθειας είτε στα εθνικά θέματα είτε στο ζήτημα της πανδημίας. Αφού υποκίνησαν κάθε διαδήλωση και κάλυψαν πολιτικά κάθε αντικοινωνική συμπεριφορά των αναρχοπαρτάκηδων, αφού αμφισβήτησαν την ύπαρξη του εμβολίου και αφού αμφέβαλλαν ευθύς εξ αρχής για την ικανότητα της κυβέρνησης να οργανώσει επαρκώς την διαδικασία των εμβολιασμών των πολιτών, σήμερα, μετά από έξι μήνες, θυμήθηκαν να προτρέψουν τους Έλληνες να πάνε στα εμβολιαστικά κέντρα.

Όταν υπάρχει μια τέτοια αξιωματική αντιπολίτευση, με αυτές τις συμπεριφορές, δεν μπορείς να μην ασχοληθείς μαζί της. Άλλωστε, η οποιαδήποτε αξιωματική αντιπολίτευση είναι εν δυνάμει κυβέρνηση. Διεκδικεί την εξουσία. Εννοείται πως αν ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ είτε μεταμορφωθεί πλήρως είτε ξαναπέσει στα προ μνημονίου ποσοστά του, τότε θα φύγει από το στόχαστρο της κριτικής. Όσο όμως συνεχίζει να μας θυμίζει με την παρούσα συμπεριφορά του το διχαστικό παρελθόν του, ναι θα ασχολούμαστε με αυτόν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: