Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ

 Image

Συνεχιστής των μεγάλων Ηπειρωτών ευεργετών ο Τσαμαντιώτης της Αμερικής Σταύρος Μπέλλος, άφηνε μετά θάνατό του όλα του σχεδόν τα υπάρχοντα για αγαθοεργίες στο χωρίο που είδε το φως της ζωής. Αρχές του 2000 είχαμε δημοσιεύσει μέρος της διαθήκης, που πλέον έμπαινε σε λειτουργία η διάθεση των χρημάτων του ευεργέτη, μιας και ο ίδιος τότε είχε αποδημήσει εις Κύριον. Το ότι ήταν ένα μεγάλο ευεργέτημα για το χωριό δεν υπάρχει αμφιβολία. Όπως και το ότι είχε σώας τας φρένας του ο αείμνηστος ευεργέτης Σταύρος Μπέλλος. Εκείνο που πιθανόν δεν γνώριζε ήταν οι περιπέτειες που θα τραβούσε το κληροδότημα, από τις Ελληνικές καλένδες και τις πρακτικές των ανθρώπων που έπρεπε να μεριμνούν για αυτό. Σήμερα μαθαίνουμε ότι:

  1. Η Αδελφότητα των Τσαμαντιωτών της Αμερικής ο ¨Άγιος Γεώργιος¨ χρησιμοποιεί τα χρήματα που της αναλογούν όχι για αγαθοεργίες στο χωριό- όπως ξεκάθαρα γράφει ο ευεργέτης- αλλά για… αγαθοεργίες στην Αδελφότητα.
  2. Ο εδώ λογαριασμός του…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 599 επιπλέον λέξεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: