Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Κώστας Κάπος

Πάντα με απασχολούσε, σύντροφοι και συμπολεμιστές το δυσεπίλυτο πρόβλημα του εάν η Αριστερή Ιδεολογία γέννησε τη μιζέρια και τη μισαλλοδοξία στα μυαλά των οπαδών της, ή οι μισαλλόδοξοι και μίζεροι βρήκαν θαλπωρή και δικαίωση μέσα στα αφηγήματα της Αριστεράς

;Θα δεχτώ ότι η Αριστερά είχε στους κόλπους της κατά το παρελθόν (19ο και 20ο αιώνα) ανθρώπους που αγωνίστηκαν για ένα πιο δίκαιο κόσμο, όταν οι κοινωνικές ανισότητες ήταν έντονες και καταπιεστικές για μεγάλο τμήμα του λαού, που δεν είχαν ελπίδα να «σηκώσουν κεφάλι». Ήταν η εποχή που οι λέξεις «Κοινωνική Πρόνοια», “Εργασιακά Δικαιώματα» και «Ισονομία» ήταν ακόμα άγνωστες, οπότε οφείλουμε να αποδώσουμε εύσημα σε όλους εκείνους τους ιδεαλιστές, που ΔΕΝ ασπάστηκαν τις Διεθνιστικές ονειρώξεις και τον ηγετικό ρόλο των Σοβιετικών, αλλά παρόλα αυτά αγωνίστηκαν για ένα καλύτερο αύριο. Αριστεροί ήταν κι αυτοί και πρέπει να τους σεβόμαστε για όσα προσπάθησαν να πετύχουν.

Όμως, όπως κάθε ιδεολογία, έτσι και η Αριστερή Ιδεολογία παρασύρθηκε σαν ξερό φυλλαράκι στους ανέμους της Παγκοσμιοποίησης, της πολυπλοκότητας των σχέσεων μεταξύ κοινωνικών, εθνικών και θρησκευτικών ομάδων και της παραγωγής Γνώσης, που διπλασιάζεται πια κάθε 2 μήνες. Αυτό που έμεινε είναι ένα λείψανο, χωρίς ψυχή, χωρίς ιδανικά, χωρίς όνειρα, που το περιφέρουν στα πλήθη κάποιοι ιδιοτελείς «ιερείς» του Δογματισμού, προσπαθώντας να αποκτήσουν πιστούς.Όμως, όταν έχεις στα χέρια σου μια ψόφια ιδεολογία, τη ντύνεις με τα άμφια του Λαϊκισμού, και καλείς τους πιστούς, όχι να σκέφτονται, αλλά να στοχοποιούν και να μισούν. Να στοχοποιούν τον πλούσιο, τον μορφωμένο, τον επιτυχημένο, τον ξένο, όλους αυτούς που τους κάνουν να νιώθουν μειονεκτικά για τη ζωή τους και ο αφανισμός τους θα τους δώσει λόγο ύπαρξης.

Έτσι, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι οι σημερινοί «αριστεροί» δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τους ιδεολόγους των αρχών του 20ου αιώνα, γιατί πλέον πρόκειται (στη συντριπτική τους πλειοψηφία) για μισαλλόδοξα και μίζερα άτομα που επικαλούνται μια ιδεολογία που είχε νόημα ύπαρξης πριν από 100 χρόνια, για να ικανοποιήσουν εντελώς άλλες επιδιώξεις από αυτές που διακηρύττουν και γι αυτό έχουν υποκαταστήσει τους Κοινωνικούς Αγώνες με τον Δικαιωματισμό.

Συνεπώς, οι κεφτέδες© δημιούργησαν την (σημερινή) Αριστερά και όχι το αντίθετο. Να γιατί οι σημερινοί της ηγέτες δεν θυμίζουν σε ΤΙΠΟΤΑ όλους αυτούς τους παλιούς ιδεολόγους αγωνιστές**(ακόμα κι αν έχουν οικειοποιηθεί την τιμή που αποδίδεται στους αγώνες αυτών των ανθρώπων).** Παναγιώτης Σοφιανόπουλος (1786-1856), Αριστείδης Οικονόμου (1835 – 1890), Πλάτων Δρακούλης (1858-1934), Σταύρος Καλλέργης (1865-1926), Παναγιώτης (Παύλος) Aργυριάδης (1849-1901), Δημοσθένης Λιγδόπουλος (1898-1920), Κώστας Παρορίτης (1878-1931), Γεώργιος Κωνσταντινίδης (1878-1919), Μωυσής Μιχαήλ Μπουρλά (1918-2011), Αβραάμ Μπεναρόγια, Σπύρος Νάγος (1869-1933) Γρηγόρης Λαμπράκης, Ηλίας Ηλιού, Λεωνίδας Κύρκος, Ανδρέας Λεντάκης, Μιχάλης Παπαγιαννάκης, κλπ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: