Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Ανακοίνωση για τη χαλικόστρωση αγροτικής οδού στο Πάπιγκο

Η Περιφέρεια Ηπείρου δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε τοπικιστικές διαφορές και αντιδικίες που λαμβάνουν χώρα στην Τ.Κ. Παπίγκου και οι οποίες υποκινούνται από ταπεινά κίνητρα.

Σε ο, τι όμως αφορά  τις υπηρεσίες της οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες, ως επίσης και τον επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» ότι έχει δώσει σαφή απάντηση  (με έγγραφό της στις 26.5.2021) στις αιτιάσεις της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, περί δήθεν νέας διάνοιξης αγροτικού δρόμου στην Τοπική Κοινότητα Παπίγκου. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν έγινε καμία διάνοιξη ή ασφαλτόστρωση, αλλά επίστρωση αμμοχάλικου σε προϋπάρχουσα αγροτική οδό προκειμένου να αποκατασταθεί η βατότητά της.

Το είδος των εργασιών που εκτελέστηκαν, ήτοι χωματουργικές εργασίες διάστρωσης  αμμοχάλικου σε αγροτικό δρόμο πλησίον του οικισμού Παπίγκου, επιβεβαιώνει μετά από αυτοψία του και  το Δασαρχείο Κόνιτσας, με το υπ. αριθμ. 62053/4-6-2021έγγραφό του το οποίο κοινοποιήθηκε στο Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος & Πολιτισμού και την Περιφέρεια Ηπείρου.

 Η  χαλικόστρωση του αγροτικού δρόμου δεν σχετίζεται με νόμιμες εργασίες μικρής κλίμακας που εκτελούνται σε παρακείμενο οικόπεδο, τις οποίες επίσης  βεβαιώνει το Δασαρχείο Κόνιτσας, προσθέτοντας  ότι δεν  εκτελούνται σε εκτάσεις αρμοδιότητάς του.

Τέλος επισημαίνεται ότι η χαλικόστρωση υπάρχοντος αγροτικού δρόμου δεν εντάσσεται  σε  μη επιτρεπόμενες δραστηριότητες της  ΚΥΑ 23069/2005 που αφορά το Πάρκου Βόρειας Πίνδου.

Μετάθεση συνεδρίασης Επιτροπής Ισότητας

Η διαδικτυακή συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Ηπείρου μετατέθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 και ώρα 12 μ.

Εξετάσεις για Ειδική Άδεια ταξί

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για Ειδική άδεια ταξί θα πραγματοποιηθούν στις 15 Ιουνίου 2021 και ώρα 8.00 π.μ. στην αίθουσα εξετάσεων της Διεύθυνσης Μεταφορών, οδός Ι. Δομπόλη 30. Για συμμετοχή, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέχρι την 14η Ιουνίου και ώρα 12 μ. να υπογράψουν την κατάσταση συμμετεχόντων που έχει καταρτηθεί στη Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών, (Υπεύθυνος κ. Βασίλειος Δόσης). 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: