Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Περπατώντας στη «Νέα Ελβετία» των Φιλιατών μια μέρα, πέρασα τυχαία έξω από το σπίτι του αγαπητού συμπολίτη Γρηγόρη Κασσαβήτα- συνταξιούχου της Γερμανίας και μου έκανε εντύπωση αυτό που είδα.

ΚΑΣΑΒΗΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ 1........

Καθισμένος στο πρόχειρο μα λειτουργικό εργαστήρι του έφτιαχνε πανέμορφα καλάθια και καλαθάκια, ωραία και σπουδαία από πορδαλιά, πλεγμένα με μεγάλη τέχνη και σπουδαίο μεράκι φτιαγμένα.

ΚΑΣΑΒΗΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ 2....

Είδα κι αποτύπωσα τη χαρά της δημιουργίας στο πρόσωπο και στα λεγόμενα του αγαπητού Γρηγόρη. Από μικρός μου άρεσε να ασχολούμαι με αυτή την τέχνη, μας διηγιόταν ενώ συγχρόνως τα χέρια του έφτιαχναν το καλάθι που θα μας χάριζε. Για χόμπι το κάνω και πολύ θα ήθελα να δείξω και στη νεότερη γενιά αυτή την τέχνη. Μια μοναδική τέχνη, να δημιουργείς πανέμορφα καλάθια από το ταπεινό κλαρί της πορδαλιάς.

ΚΑΣΑΒΗΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ 3.......

Πολλοί οι συμπατριώτες- δημιουργοί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Δήμου Φιλιατών, τι ωραία θα ήταν να στέγαζαν τα καλλιτεχνήματα τους στα ερημωμένα μαγαζιά της…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 62 επιπλέον λέξεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: