Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Ανέβηκαν ξανά μανά τα κρούσματα στη Θεσπρωτία και φίλοι από την Ηγουμενίτσα μας ενημέρωσαν ότι μεγάλο ποσοστό του κόσμου δεν προσέχει, δεν φορά μάσκα κλπ κλπ.

 Τα κρούσματα ανέβηκαν και στο Φιλιάτι κι από ότι ακούγεται- τούτη τη φορά οφείλεται σε κάποιους νέους ασυμπτωματικούς…

Γεγονός είναι πως βοηθά και ο καιρός να βγει ο κόσμος έξω και οπού πας κι όπου σταθείς θα δεις πως μόνο μια μικρή μερίδα  κόσμου προσέχει- χθες το απόγευμα συγκεκριμένα από τα πενήντα άτομα που κυκλοφορούσαν στην πλατεία και στους δρόμους της στο  Φιλιατι ζήτημα να φορούσαν μάσκα τα δέκα. Μια παρέα νέων 3-4 μάλιστα σουλατσάριζαν επιδεικτικά στη βόλτα μη υπολογίζοντας τον υπόλοιπο κόσμο, τα μικρά παιδιά- τα μαγαζιά που θα ξανακλείσουν.

Και βέβαια δεν μπορεί να πει κανείς κάτι, δεν μπορείς να κάνεις τον αστυνόμο- ας φροντίσει η πολιτεία να παρεμβαίνει αποτρεπτικά και όχι μόνο σε αυτά αλλά και σε ιερατικά αποφθέγματα του τύπου: ¨ως γνωστόν εντός του ιερού ναού δεν μεταδίδεται καμία νόσος¨ Κάτι που μας θυμίζει την ρήση του Φιλιατιώτη χότζα πριν διακόσια χρόνια- όπως την κατέγραψε ο Πουκεβίλ: «Να ξέρετε, η πανούκλα έρχεται από το Θεό, που από την αιωνιότητα όρισε τη μοίρα του κόσμου. Το να θελήσουμε τώρα εμείς, ακούγοντας αυτόν τον χριστιανό, να οριοθετήσουμε την εξέλιξη του, είναι σαν να αντιτασσόμαστε στη θεία πρόνοια. Τι είναι η πανούκλα αδέλφια μου; Είναι μια από τις 360 πύλες του Παραδείσου που πέφτει και που ο καθένας από εμάς οφείλει να προσπαθήσει να σηκώσει και πάλι. Στο κακό αυτό πρέπει να σταθούμε όρθιοι και μπροστά και όχι, όπως οι Φράγκοι, πίσω από τα κάγκελα του λοιμοκαθαρτηρίου. Αν αυτή η πανούκλα έρθει, πάει να πει πως το πεπρωμένο ήταν να έρθει….ο δερβίσης αυτός γυρόφερνε τα μάτια του, που σπίθιζαν από θυμό. Οι παρευρισκόμενοι χειροκρότησαν το λόγο του».

Ο κορωνοϊος θα νικηθεί η ανθρώπινη βλακεία δεν παλεύετε…

Manos Voularinos Η πανδημία δεν είναι σεισμος. Οι περιοχές της χώρας που μπαίνουν στο κόκκινο δεν είναι άτυχες. Ειναι θύματα κάποιων κατοίκων τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: