Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Νοσοκομείο Φιλιατών: Καινοτόμα θεραπευτικά πρωτόκολλα στη ΜΕΘ – 100% πληρότητα σε κλίνες covid-19 - EPIRUSGATE

Με καινοτόμα θεραπευτικά πρωτόκολλα αλλά και 100% πληρότητα τόσο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Covid-19, όσο και στη Μονάδα Λοιμωδών, το ακριτικό Νοσοκομείο Φιλιατών στη Θεσπρωτία, προσπαθεί να παράσχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας (και) στους ασθενείς με κορονοϊό, που το τελευταίο διάστημα – μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στο Νομό – είναι απαραίτητες.

Στο 100% της επαυξημένης δυναμικότητάς της λειτουργεί η Μονάδα Λοιμωδών του Νοσοκομείου, με 13 ασθενείς να νοσηλεύονται. Η δυναμικότητα της ΜΕΛ ήταν αρχικά για 9 νοσηλευόμενους και στη συνέχεια αύξησε τη δυναμικότητά της κατά 4 κλίνες.

Από την ημέρα έναρξης της λειτουργίας της ως ΜΕΘ Covid στις 19/02/2021, στη νέα Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών (δυναμικότητας δύο κλινών) έχουν νοσηλευτεί τρεις ασθενείς εκ των οποίων ο πρώτος έχει λάβει ήδη εξιτήριο μετά από νοσηλεία 13 ημερών.

Από τους δύο που παραμένουν νοσηλευόμενοι ο ένας είναι διασωληνωμένος με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής ενώ ο δεύτερος υποστηρίζεται με συσκευή υψηλής ροής οξυγόνου (HFO).
Μπορεί να πρόκειται για ένα μικρό επαρχιακό νοσοκομείο,  όμως στη ΜΕΘ εφαρμόζονται όχι μόνο τα θεραπευτικά πρωτόκολλα που προτείνονται από τον ΕΟΔΥ αλλά και τα πιο καινοτόμα που έχει αποδειχθεί από τις μελέτες-βιβλιογραφία ότι έχουν θετική επίδραση στον βαρέως πάσχοντα ασθενή που νοσεί από τον ιό SARS-COV-2, όπως χορήγηση πλάσματος από συμβατούς αναρρώσαντες δότες, χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων αλλά και τακτική εναλλαγή θέσεων-τοποθέτηση σε πρηνή θέση.

Η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Νοσοκομείου Φιλιατών λειτουργεί από τις 4 Ιανουαρίου με 2 (+1) κλίνες. Στελεχώνεται από δύο παθολόγους με εξειδίκευση στην εντατικολογία, μια πνευμονολόγο και 11 νοσηλευτές/νοσηλεύτριες, ενώ έχουν προκηρυχθεί και τρεις ακόμη θέσεις ιατρών για την ενίσχυσή της.

ert.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: