Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


%25CF%2584%25CE%25B9%25CF%2584%25CE%25BB%25CE%25BF%25CF%2582%2B%25CF%2580%25CF%2581%25CF%2589%25CF%2584%25CE%25BF%25CF%2583%25CE%25B5%25CE%25BB%25CE%25B9%25CE%25B4%25CE%25BF%25CF%2585%2B%2B1366
BeFunky-collage%2B-%2B2021-03-01T173229.713

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο μέχρι πρότινος Συντονιστής της Ν.Ε. Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ., Παύλος Παπαρούνας προς το Βουλευτή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριο Κάτση, στην τοποθέτησή του στην τελευταία νομαρχιακή συνδιάσκεψη, όπου ήταν και η τελευταία του από αυτό το πόστο.
Ο κ. Παπαρούνας μίλησε και είπε όσα κράταγε μυστικά όλα αυτά τα χρόνια για την …ωραία ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ Θεπσρωτίας.Το τι άλλο μπορεί να υποδηλώνει αυτή η στάση του, είναι κάτι που θα μάθουμε σύντομα…
Τοποθέτηση στη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη20-2-2021
Νομίζω ήρθε ο καιρός να πούμε ο καθένας τη δική του αλήθεια όπως την έζησε, όχι για να βγάλουμε τα απωθημένα μας, αλλά για να κατανοήσουμε τις πραγματικές συνθήκες και να λάβουμε τα μέτρα μας για το μέλλον.
1). Όταν ανέλαβε η νέα ΝΕ ήδη το κλίμα ήταν τεταμένο και το περιβάλλον ναρκοθετημένο. O βουλευτής με την προηγούμενη κατηγορηματική του δήλωση ότι η νομαρχιακή έπρεπε να παραιτηθεί, είχε δημιουργήσει πολωτικό κλίμα. Η προσπάθειά του να ελέγξει τα πάντα και ό,τι γίνονταν σε κομματικό και κυβερνητικό επίπεδο, προφανώς για το προσωπικό του συμφέρον, ταλαιπώρησε την Οργάνωση.
Από την επιλογή του Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών μέχρι τη στελέχωση των κυβερνητικών θέσεων υπήρξε μια ιδιοκτησιακή αντίληψη, τίποτε δεν μπορεί να γίνει χωρίς την έγκρισή του.
Η αντιπαράθεση του βουλευτή με τον πρόεδρο του ΟΛΗΓ Αντρέα Νταή έφτασε την Οργάνωση στα όρια της διάλυσης. Δεν υπήρξε συνεδρίαση που να μην είχε, με ένταση, αναφορά στα σχετικά με το λιμάνι. Δημιουργήθηκαν δύο μέτωπα που είχε από όλα. Συγκρούσεις, κατηγορίες, υπονομεύσεις, αλληλοκαρφώματα, ένας εξοντωτικός πόλεμος. Στα μάτια των συντρόφων φάνταζε πολυτέλεια, ειδικά για ανθρώπους που ωφελήθηκαν από την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Για τα πεπραγμένα στο Νοσοκομείο δεν υπήρξε καμία συζήτηση, κάποιοι έκαναν τη δουλειά τους, αποσπάσεις, μετακινήσεις κτλ και κανέναν δεν απασχόλησε. Όταν πήραμε την εξουσία είχαμε πάνω από το 80% των εργαζομένων και όταν φύγαμε δεν βρίσκαμε ούτε έναν εργαζόμενο για τα ψηφοδέλτια της ΠΟΕΔΗΝ. Σε μένα απευθύνθηκαν να τους κάνω το ψηφοδέλτιο και όχι σε αυτούς που ισχυρίζονταν ότι όλα «έβαιναν καλώς».
Η αντιμετώπιση των συντρόφων από το περιβάλλον του βουλευτή υπήρξε επιλεκτική. Όσοι τον στήριζαν τους εξυπηρετούσε, τους άλλους τους έδειχνε φανερά τη δυσαρέσκειά του. (Μέχρι και καταγγελία ότι είπαν να φύγει σύντροφος από το γραφείο τους είχα).
Για να μην μακρηγορώ αυτό είχε σαν αποτέλεσμα και στη λειτουργία της Οργάνωσης, γιατί πολλοί σύντροφοι δεν ήθελαν να βγουν σε περιοδείες με το βουλευτή, ενώ κυριάρχησε η άποψη ότι και μείς λειτουργούμε με βάση το συμφέρον μας.
Συμπέρασμα: η δύναμη που δώσαμε για να χρησιμοποιηθεί εναντίον των πολιτικών μας αντιπάλων από κακή αντίληψη και διαχείριση φάνταζε να χρησιμοποιείται εναντίον μας.
2) Η Νομαρχιακή μέχρι σήμερα δεν είχε καμία αρμοδιότητα. Ποτέ δεν εισακουστήκαμε στις προτάσεις μας, ποτέ δεν ενημερωθήκαμε. Χαρακτηριστικά αναφέρω τον Διοικητή του Νοσοκομείου, τον νέο ακαδημαϊκό χάρτη, τα επενδυτικά έργα του λιμανιού, τα μεγάλα έργα στην Θεσπρωτία. Η δουλειά που έγινε με το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Ηπείρου αγνοείται. Παρεμπιπτόντως ήταν ότι πιο συλλογικό και ουσιαστικό έγινε. Ακόμα και ποιος θα μας εκπροσωπήσει στην βουλή, σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά που αποφάσισαν για το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου τα μέλη, τώρα ορίστηκαν άνωθεν με αδιαφανή κριτήρια. Ρωτάω, κριθήκαμε πιο ανώριμοι;
3) Δυστυχώς και με τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο, συντηρήθηκε και αναπτύχθηκε το πελατειακό σύστημα και η οικογενειοκρατία από το βουλευτικό γραφείο, ενώ κανένα όφελος δεν είχε το κόμμα. Απλώς δημιουργούνταν βουλευτική πελατεία. Κανένας από αυτούς που εξυπηρετήθηκαν δεν πέρασε την πόρτα των οργανώσεων. Η άποψη των συμπολιτών μας ήταν ότι δεν άλλαξε τίποτα, μόνο τα ονόματα. Από τα 10-15 άτομα που περνούσαν από τα γραφεία «για υπόθεσή τους» σήμερα δεν περνάει κανένας.
4) Δεν βοήθησαν όλα τα μέλη της Νομαρχιακής στη καθημερινή λειτουργία. Υπήρχαν μέλη που δεν εμφανίστηκαν καθόλου στις συνεδριάσεις. Δεν μιλάμε να χρεωθούν κάτι. Αν και υπήρχε τακτικότατη ενημέρωση ελάχιστοι τη διάβαζαν και έρχονταν στις συνεδριάσεις για να πάρουμε αποφάσεις. Κατά κανόνα αυτοί που δεν συμμετείχαν έκαναν και την πιο σκληρή κριτική. Οι περισσότεροι αρκούνταν μόνο στη συζήτηση. Όποιος/α θελήσει να είναι μέλος στην νέα ΝΕ θα πρέπει από τώρα να ξεκαθαρίσει σε ποιόν τομέα θα αναλάβει την ευθύνη. Πρέπει να γίνει ανανέωση. Η ανανέωση όμως από μόνη της δεν λέει τίποτε. Βλέπετε την πολλά υποσχόμενη τοπική νεολαία μας που βρίσκεται στα όρια της διάλυσης. Δυστυχώς δεν υπάρχει χρόνος και κίνητρα να ασχοληθεί κάποιος με την οργανωμένη πάλη.
5) Τις πολιτικές μου θέσεις σχετικά με τη διεύρυνση, ανασυγκρότηση, μετασχηματισμό θα τις δημοσιοποιήσω στην πορεία προς το Συνέδριο. Σε κάθε περίπτωση για τα τοπικά δεδομένα (για να καταλαβαινόμαστε) αν εγγραφούν από τους 10.000 ψηφοφόρους μας 500 και τριπλασιάσουμε τη δύναμή μας, αλλά από αυτούς δεν συμμετέχει κανένας σε κοινωνικά κινήματα και μαζικούς χώρους δεν ξέρω τι θα έχουμε πετύχει. Καταγραφή των ψηφοφόρων μας μόνο;
6) Πιστεύω ακράδαντα ότι λύση χωρίς την εφαρμογή του καταστατικού, χωρίς θητείες σε όλα τα όργανα, βουλευτές, ΚΕ, ΝΕ, ΟΜ δεν μπορεί να υπάρξει. Διαφορετικά δημιουργούνται στεγανά που θα εξακολουθούν να υπερασπίζονται στενά προσωπικά συμφέροντα.
Δεν αρκεί το κόμμα να λέει ότι «υπήρξαν αλαζονικά φαινόμενα που πλήγωσαν τους πολίτες» και να μην παίρνει κανένα μέτρο για να μην ξαναεμφανιστούν. Στα μάτια των συντρόφων φαντάζει ότι δεν επιδιώκουμε και αγωνιζόμαστε όλοι για έναν κοινό σκοπό.
7) Κάνοντας την αυτοκριτική μου, δεν βοήθησα όσο έπρεπε να περιοριστούν αλαζονικά φαινόμενα. Στο πλαίσιο να μην κάνουμε ζημιά στην κυβέρνηση και να ολοκληρώνουμε τις διαδικασίες, να μην συγκρουστώ με συντρόφους, δεν ανέδειξα και δεν κατήγγειλα συμπεριφορές που πλήγωναν τη συλλογική μας ταυτότητα.
8) Με βάση αυτά και υποστηρίζοντας στην πράξη τις απόψεις μου δεν θα είμαι υποψήφιος για τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή. Σαν απλό μέλος του κόμματος ή μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης για όσο το κόμμα κρίνει ότι θα παραμείνω, θα προσπαθήσω να παρεμβαίνω. Άποψη μου είναι, ότι δεν αρκεί να πάρουμε την εξουσία αλλά και πως αυτή θα διαχυθεί στην κοινωνία. Χωρίς τις δεσμεύσεις κάποιου οργάνου θα μπορώ να δημοσιοποιώ τις θέσεις μου και να καταγγέλλω στάσεις και συμπεριφορές αναλαμβάνοντας την προσωπική μου ευθύνη.
Ο κοινός σκοπός, η ανατροπή αυτής της σκληρής νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης, παραμένει σταθερή μας επιδίωξη.
Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: